Dagelijks Nieuws Roundup: MS Office Exploits zijn Nu goed voor 70 Procent van de Aanvallen

0
58

Volgens nieuw onderzoek van Kaspersky Labs, het vinden en uitbuiten van kwetsbaarheden in Microsoft Office is de nieuwe hotness. Volgens een presentatie over haar bevindingen, ongeveer 70 procent van alle aanvallen gedetecteerd in Q4 2018 gericht Kantoor.

Dat is bijna vier keer het percentage van slechts twee jaar eerder, aan het einde van 2016. Wat is het meest intrigerende over Kaspersky ‘ s bevindingen, echter, is dat geen van de meeste kwetsbaarheden uitgebuit gerichte Office direct, maar exploits gevonden in bepaalde onderdelen van de software.

Dus, waarom Office? Omdat Office is productief. Wat meer is, vanwege de vruchtbaarheid, het is vaak de focus van het onderzoek naar het vinden van specifieke kwetsbaarheden (door de goede jongens, mind you). Maar zodra een specifieke kwetsbaarheid openbaar wordt, een exploit is beschikbaar op de donkere web “in een kwestie van dagen”, aldus ZDNet. Serieus, je kan niet winnen.

In ander nieuws, iOS 13 mei krijgt u een systeem-brede donkere modus, de Apple Potlood heeft wat rare problemen, neemt Google de stappen naar het maken van ervoor dat apps van nieuwe ontwikkelaars zijn veilig, Microsoft maakt zijn eigen AirPods, en meer. Hier zijn de belangrijkste artikelen van 16 April 2019.

  • iOS 13 mei krijgt u een systeem-brede donkere modus, afneembare windows voor multitasking, het ongedaan maken van gebaren en veel meer. [9to5Mac]
  • Als u het opladen van uw Apple Potlood met uw iPad Pro, kunt u problemen hebben met het ontsluiten van uw auto met een sleutelhanger. Wacht, wat? [Apple Support via 9to5Mac]
  • Google heeft onlangs brachten een aantal wijzigingen gaat over de relatie met de Android app-ontwikkelaars. De sleutel hier, echter, is dat het gaat om “meer tijd om te beoordelen apps van ontwikkelaars die niet beschikken over een track record.” Dit betekent dat er meer menselijke interactie te helpen bij het voorkomen van het verspreiden van malware in Google Play. Goed. [Android Developers Blog]
  • Het lijkt alsof de zeer gelekt Pixel 3a 3a XL zal beschikbaar zijn vanaf 7 Mei. Niet alleen dat, maar Verizon is de exclusiviteit voor Pixel-telefoons kunnen worden tot een einde komt, als het gerucht T-Mobile zal vanaf het dragen van de 3, 3XL, 3a, 3a XL. Dit is een slimme zet. [Android Police, De Rand]
  • Microsoft wil op deze zoete echt draadloze oordopjes actie, dus het is het ontwikkelen van zijn eigen. Ze zijn op dit moment de codenaam “Morrisson,” maar laten we reëel zijn hier: ze gaan noemen hen Oppervlak Toppen. [Thurrott]
  • AT&T solide zijn aandeel van Hulu terug aan, nou, Hulu, wat betekent dat Disney nu eigenaar van 66 procent van de service. Zoals wordt aangegeven door Het Punt, dat zou kunnen betekenen dat er grote veranderingen voor de service zoals wij die kennen. Ugh. [Rand]
  • Sony onlangs gemorst enkele details van de aankomende console—vermoedelijk de naam “PlayStation 5” maar nooit expliciet gezegd—en het klinkt als een absoluut beest. Mijn enthousiasme is overweldigend. [Wired]
  • In super cool science news, wetenschappers, werd onlangs een 3D afdruk van een functionele hart met de patiënt cellen. Wat een absoluut ongelooflijke doorbraak voor transplantatie patiënten. [Engadget]
  • In minder gelukkig wetenschap nieuws, SpaceX verloren Falcon Heavy ‘ s core booster om de zee te ruw is. De kern is succesvol geland op een drone schip (voor de eerste keer, niet minder), maar de zee had andere ideeën. Wat een domper. [Rand]

Terwijl het niets te maken heeft met wetenschap of technologie, gisteren bracht de verwoestende nieuws van de brand in de Notre Dame Kathedraal. Het was echt hartverscheurend om te zien een gebouw dat staat voor bijna 700 jaar in vlammen gehuld, maar de veerkracht van de franse mensen die bekeken is niets minder inspirerend. De Kathedraal is verbrand, ze kwamen bij elkaar om te zingen van liederen in een krachtige weergave van de mensheid.