Blå Ember XLR Mic Granskning: Det är Dags att Bryta sig loss från USB-Mikrofoner

0
59

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $99

Köp på Amazon

Blå Mikrofon

Ember är Blå är mest prisvärd ($99) XLR-mikrofon för “inspelning och live streaming.” Med andra ord, om det är avsett för alla som gillar tanken av Yeti men vill ha den flexibilitet och kontroll som tillhandahålls av XLR.

Här är Vad Vi Gillar

 • Otroligt bra ljudkvalitet
 • Inbyggd pop-filter
 • Bra pris

Och Vad Vi inte

 • Mer komplicerat än en USB-mikrofon
 • Dyra inköp för all nödvändig utrustning

Vad är det för XLR Sak, Egentligen?

Det kan vara förvirrande vid första rosa—särskilt för den som inte är bekant med XLR och vad det är bra för. Samtidigt som jag ska vara glada att ge dig snabb och smutsig förklaring av XLR strax under, det är också en utmärkt explainer på XLR-teknik på vår systersajt, How-to Geek. Om du letar efter nitty-gritty på XLR, det är där du hittar det.

Kort sagt, XLR-är en typ av ingång (det står för X – kontakt, Locking kontakt, och Rubber boot, men det är ärligt talat inte viktigt) konstruerade för hög-kvalitet-ingångar. Det skickar en balanserad signal som isolerar ljud, vilket leder till en jämnare, klarare och bättre ljud. Låter bra, eller hur?

Cameron Summerson

Det är det! Men det finns en hake: det är inte så enkelt som att koppla in den till din DATOR, och allt som är bra att gå. Du behöver någon form av gränssnitt XLR, det är en powered mixer eller en dedikerad audio-gränssnitt.

Bra, Så Vad är Ember Om?

Ember är Blue mest prisvärda XLR mic för hem inspelning, podcasters och live streaming. Företaget har lika prisvärd Encore 100, men att mikrofonen är utformad för sångarna. Innan Ember, om du ville komma in XLR-audio sak från Blå, du skulle kunna se på $199 Gnista. Det är två gånger kostnaden för Ember.

Cameron Summerson

För Ember detaljer, det är en enkel kondensatormikrofonen med en tight kardioid mönster som innebär att det känsliga området ligger på framsidan av mic för att hålla ljudnivån till ett minimum.

Det galler själv också fungerar som en slags mini-pop-filter, vilket kommer att dämpa pop ofta i samband med Ps och Ts, särskilt för dem som inte är vana vid att aktivt försöker mildra denna betoning med sin egen röst. I princip innebär det att Ember låter utmärkt utan behov för ytterligare en pop-filter (även om du fortfarande kan lägga till en om du vill).

Det fartyg med mic sig själv och en adapter för användning på en mikrofon stativ. Det innebär att du måste ge din egen XLR-kabel och gränssnitt, vilket är ganska standard för den här typen av mic. Det är också värt att notera att detta mic inte har några extra finesser du kan användas för att se på USB-mikrofoner som den Yeti—liknande en ta kontroll eller olika hörlursuttag. Ditt gränssnitt hanterar alla dessa saker.

När det kommer till att använda Ember, ja, det tar lite mer arbete för att få allt slagna i förhållande till en USB-drivna mic, men resultatet är värt det. Du kan få en skarp, ren och smidig ljud som fungerar så väl för den typ av applikation som Ember är konstruerad för.

Med Glöd

Jag har nyligen använt Ember som gäst på TWiT: s Allt Om Android, så om du är intresserad av att höra ett prov, kan du kontrollera att ut. Detta var ett utmärkt tillfälle för en “trial by fire” med Ember—jag vanligtvis skulle vända sig till min provat och true Blue Yeti för ett sådant tillfälle.

Jag kom bort från Ember otroligt imponerad av ljudet. Med minimal installation—jag har redan ett par audio-gränssnitt och XLR-kablar eftersom jag är också musiker (jag använder denna term sparsamt)—jag kunde fånga mycket ljud med hög kvalitet. Det första ord som kommer att tänka för mig är smidigt—det tog verkligen udden av mina ord, speciellt där hårda konsonanter kan ha annars varit närvarande.

Jag använde iRig-Duo som den primära audio interface med Glöd, som säljs för ca $200. Det placerar det på de mer prisvärda slutet av audio-gränssnitt, vilket bevisar att du inte har att spendera ett absolut massor av pengar för att komma igång med XLR—för mindre än $400, kan du få ett gränssnitt, XLR-kabel, mikrofon stativ, och Ember. Det är allt du behöver.

The Bottom Line: Värt Varenda Öre

L: Ember, R: Yeti Cameron Summerson

Beviljas, $400 är fortfarande en ganska brant inlägg pris, särskilt när du kan få en Yeti för $129 eller en Yeti Nano för $99. Fortfarande, om du letar efter mer från din installations—mer flexibilitet, mer användbarhet—det är svårt att slå en bra XLR mic.

Och när det gäller att få en bra XLR mic för podcasting och sådant, du kommer att ha svårt att slå Ember.

Betyg: 9/10
Pris: $99

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Otroligt bra ljudkvalitet
 • Inbyggd pop-filter
 • Bra pris

Och Vad Vi inte

 • Mer komplicerat än en USB-mikrofon
 • Dyra inköp för all nödvändig utrustning