Hur att Stoppa Googles Sensorvault Från att Dela Din Plats Med Brottsbekämpning

0
103
Worawee Meepian/Shutterstock

Googles Sensorvault är en plats historia databas som polisen kan fråga för att se telefoner nära platsen för ett brott. Google är det enda företaget med en sådan databas—och oskyldiga människor har arresterats på grund av det.

Hur Fungerar Sensorvault Arbete?

Enligt New York Times undersökning, Sensorvault fungerar med hjälp av positionshistorik. Detta ingår på Android och är en del av vissa Google apps för iPhone. Det är inte aktiverad som standard, men det finns en god chans att du har blivit ombedd att slå på och har gjort så.

Om du har aktiverat positionshistoriken, Google lagrar en tidslinje av dina rörelser—med din smartphone GPS-och/eller plats information från din dator och gör den tillgänglig för dig som en del av ditt Google-konto på nätet. Du kan gå tillbaka och se dina resor på en viss dag. Google kan använda denna information för att bättre anpassa sökresultat och rekommendationer till dig. Google säger att det inte dela denna information med annonsörer eller andra företag.

Google samlar det läge historia data som du har angett i en databas som heter “Sensorvault,” och brottsbekämpning kan fråga det med en teckningsoption:

För år, polisens detektiver har gett Google garanterar söker lokaliseringsuppgifter knuten till en specifik användares konton.

Men den nya teckningsoptioner, som ofta kallas “utanför” förfrågningar, i stället ange ett område nära ett brott. Google tittar i Sensorvault för alla enheter som var där i rätt tid och som ger information till polisen.

Google första etiketter enheter med anonyma ID-nummer, och detektiver titta på platser och rörelsemönster för att se om någon verkar vara relevanta för brottslighet. När de smala området till ett fåtal enheter, Google avslöjar information som namn och e-postadresser.

Google säger att denna databas inte var gjord för brottsbekämpande ändamål, men lagen har verkligen tagit till sig det. Även om Google är att samla in andra uppgifter läge, Google berättade New York Times att bara positionsangivelser från “Bra historia” – funktionen är lagrade i Sensorvault och andra lokaliseringsuppgifter som är lagrad i en annan databas.

I teorin kan denna andra databaser kan utnyttjas med en arresteringsorder. Den andra platsen databas kan vara mycket mindre användbar än Sensorvault databas—och vi har inte sett några rapporter har det varit nås.

Ska Du Bry Dig?

Om ni bryr er om detta är ett personligt beslut. New York Times undersökning ger några starka skäl för att du vill-och sjukvård. Visst, du är en laglydig medborgare, men du kan hamna nära ett brott. Vill du att polisen ska undersöka dig för att du råkade vara på fel ställe vid fel tidpunkt?

Och på ett realistiskt sätt, att du inte har att göra mycket av en förändring för att få din plats historia data från Googles Sensorvault. Du kan fortsätta att använda Google Maps och andra Google-tjänster—de ska bara vara lite mindre personlig när du inaktiverar Google positionshistorik service.

Å andra sidan, detta läge historia data inte ger några trevliga funktioner personalisering i ditt Google—konto, och se till, om du är en laglydig medborgare, du kommer förmodligen inte att få av misstag sopas upp i en utredning. Om du vill aktivera eller inaktivera den här funktionen är upp till dig.

Vad sägs Om Apple eller Cellulära Bärare?

noolwlee/Shutterstock

För nu, denna typ av dragnet känns unikt för Google, tack vare Googles skatt av lokaliseringsuppgifter och denna databas:

Utredare som talat med New York Times sade att de inte hade skickat områdesbevakning teckningsoptioner till andra företag än Google och Apple sa att det inte har förmåga att utföra de sökningar. Google inte skulle ge information om Sensorvault, men Aron Edens, en intelligens som är analytiker med sheriff ‘ s office i San Mateo County, Kalifornien., som har undersökt data från hundratals telefoner, sa att de flesta Android-enheter och vissa iPhones han hade sett hade denna data tillgänglig från Google.

Det är värt att notera att även om Google backar och Apple fortfarande vägrar att delta, din mobil carrier har information om dina rörelser, tack vare cellulära tower anslutning data.

Brottsbekämpning är sannolikt att arbeta med Google eftersom dessa cellulära transportörer som inte har en bekväm databas för att spåra och lätt fråga denna data. Vi skulle inte bli förvånade om det inom ett par år, cellulära flygbolag spåra denna information och göra den tillgänglig för brottsbekämpning på ett liknande sätt.

För nu verkar det som att Google positionshistorik är den enda tjänst som kan potentiellt resultera i att du får sopas upp i en utredning bara för att du var nära en viss plats vid ett visst datum och tid.

Hur man tar Bort Din platsinformation Från Sensorvault

Endast data som är associerade med Google positionshistorik funktionen visas i valvet. Så, om du inte använder läget historia, du är bra.

På en iPhone, telefonen kommer inte att skicka detta läge historia data till Google såvida du inte har installerat Google apps—som Google Maps, till exempel—och aktiverat läge historia har. Naturligtvis många människor har.

För att kontrollera om platsen historia är aktiverad, chef för Verksamheten Historia sida på Googles webbplats och logga in med samma Google-konto som du använder på telefonen. Du kan klicka på pilen bredvid Enheter på detta konto” för att se vilka enheter som du äger rapporterar positionshistorik information till Google.

Om du inte sitter vid en DATOR, kan du också inaktivera positionshistoriken från din Android-telefon. På Android kan du bege dig till begravd Inställningar > Google > Google-Konto > Data & personalisering > Aktivitet Kontroller > positionshistorik > Hantera Inställningar för skärmen.

För att inaktivera positionshistoriken helt och hållet, inaktivera positionshistoriken” slider här. Detta kommer att “Paus” – läge historia insamling från alla dina enheter. Redan insamlade data kommer fortfarande att sparas i ditt Google-konto och du kan återuppta samling när du vill.

För att ta bort dina uppgifter kan du gå till Tidslinjen på sidan kan du klicka på “Hantera Aktivitet” – länk på Aktivitet Historia sida för att öppna den. Detta gränssnitt kommer också att visa dig alla de historiska läge historia data som du har delat med Google och låta dig titta igenom det. Google lanserade läge historia har under 2009, så det kan vara ett decennium till ett värde av uppgifter här. Google håller din positionshistorik för evigt—tills du tar bort det.

För att ta bort platsen från historiska data, klicka på kugghjulet i nedre högra hörnet på sidan och väljer “ta Bort alla Plats Historia.”

Kom ihåg att upprepa detta steg om du har flera Google-konton och du vill inaktivera positionshistoriken för dem alla.

Detta är baserat på ett utmärkt New York Times bit, och vi uppmuntrar dig att läsa mer sammanhang. Vi är bara förklara de tekniska bitarna, men New York Times kommer att ta dig igenom alla de andra detaljerna.