Hoe om te Stoppen met Google ‘ s Sensorvault Van Uw Locatie te Delen Met Handhaving van de Wet

0
103
Worawee Meepian/Shutterstock

Google Sensorvault is een locatie geschiedenis van de database die de politie kan een query uitvoeren om te zien telefoons in de buurt van de locatie van een misdrijf. Google is het enige bedrijf met een dergelijke database—en onschuldige mensen zijn gearresteerd.

Hoe Werkt Sensorvault Werk?

Volgens de New York Times onderzoek, Sensorvault werkt het gebruik van Locatie-Geschiedenis. Dit is opgenomen op Android en is een onderdeel van een aantal Google apps voor de iPhone. Het is niet standaard ingeschakeld, maar er is een goede kans dat je al gevraagd om het aan te zetten en hebben gedaan.

Als u locatie-geschiedenis is ingeschakeld, slaat Google een tijdlijn van uw verplaatsingen—gebruik van uw smartphone GPS en/of locatie-informatie van uw computer en maakt het beschikbaar voor u als onderdeel van uw Google-account online. U kunt terug gaan en zie je reist op een dag. Google kan deze informatie gebruiken om beter afstemmen op de zoekresultaten en aanbevelingen. Google zegt dat ze het niet delen van deze gegevens met adverteerders of andere bedrijven.

Google verzamelt die locatie geschiedenis van de gegevens die u hebt verstrekt in een database met de naam “Sensorvault,” en handhaving van de wet kan opvragen met een warrant:

Voor de jaren, de politie rechercheurs hebben gegeven Google warrants op zoek naar gegevens over de ligging gebonden aan specifieke accounts van de gebruikers.

Maar de nieuwe warrants, vaak genoemd “geofence” verzoeken, in plaats geef een gebied in de buurt van een misdrijf. Google kijkt in Sensorvault voor alle apparaten die waren er op het juiste moment en geeft die informatie door aan de politie.

Google eerst de etiketten van de apparaten met anonieme ID-nummers, en detectives kijken naar locaties en bewegingspatronen te zien als een relevant lijken te zijn voor de misdaad. Zodra ze het veld smalle naar een paar apparaten, Google toont informatie zoals namen en e-mailadressen.

Google zegt deze database was niet gemaakt voor de rechtshandhaving, maar handhaving van de wet heeft zeker in beslag genomen. Hoewel Google is het verzamelen van andere gegevens over de ligging, Google vertelde De New York Times dat alleen de locatiegegevens van de “Locatie” geschiedenis ” functie is opgeslagen in Sensorvault en andere locatie gegevens opgeslagen in een database.

In theorie, deze andere database getapt kan worden met een bevel, ook. De andere locatie database kunnen veel minder nuttig dan de Sensorvault database—en we hebben het nog niet gezien geen verslagen ‘ s benaderd.

Zou Je?

Of u de zorg over dit is een persoonlijke beslissing. De New York Times onderzoek biedt een aantal krachtige redenen waarom je zou willen om de zorg. Zeker, je bent een gezagsgetrouwe burger—maar je zou kunnen eindigen in de buurt van een misdrijf. Wilt u de politie om te onderzoeken, omdat je toevallig op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd?

En, realistisch, je hoeft niet te veel van een verandering om je locatiegeschiedenis gegevens uit Google ‘ s Sensorvault. Je kan houden met behulp van Google Maps en andere Google-services—ze zullen gewoon een beetje minder gepersonaliseerde na het uitschakelen van Google de locatie van de geschiedenis service.

Aan de andere kant, deze locatie en de geschiedenis van de data geeft wel een aantal leuke functies voor het aanpassen van uw Google—account, en zeker, als je een gezagsgetrouwe burger, u waarschijnlijk niet per ongeluk meegesleurd in een onderzoek. Of u wilt in-of uitschakelen van deze functie is het aan jou.

Wat Over Apple of Mobiele Providers?

noolwlee/Shutterstock

Voor nu, dit soort van dragnet lijkt uniek is voor Google, dankzij Google ‘ s worden, afhankelijk van de locatie gegevens en deze database:

Onderzoekers die sprak met De New York Times zei dat ze niet had verzonden geofence warranten aan andere bedrijven dan Google en Apple zei dat het niet het vermogen tot het uitvoeren van de zoekopdrachten. Google zou geen details verstrekken over Sensorvault, maar Aaron Edens, een intelligence analist met de sheriff ‘ s office in San Mateo County, Californië., die heeft onderzocht gegevens van honderden telefoons, zei dat de meeste Android-apparaten en een aantal iPhones die hij had gezien, had deze gegevens beschikbaar van Google.

Het is vermeldenswaard dat, zelfs als Google back down en Apple weigert nog steeds om deel te nemen, uw mobiele operator heeft de informatie over uw bewegingen, dankzij de gsm-mast verbinding gegevens.

Handhaving van de wet is waarschijnlijk het werken met Google, omdat deze mobiele providers niet hebben van een handige database voor het bijhouden en gemakkelijk query in deze gegevens. We zouden niet verbaasd zijn als over een paar jaar, mobiele dragers waren het bijhouden van deze informatie en het beschikbaar maken voor handhaving van de wet in een soortgelijke manier.

Voor nu, het lijkt erop dat Google de locatie van de geschiedenis is de enige dienst die kunnen leiden tot je krijgen meegesleurd in een onderzoek alleen maar omdat je er in de buurt van een locatie op een bepaalde datum en tijd.

Hoe te Verwijderen van Uw Locatie Gegevens Van Sensorvault

Alleen gegevens die zijn gekoppeld met Google de locatie van de geschiedenis functie verschijnt in de kluis. Als je dus geen gebruik maken van de locatie van de geschiedenis, je bent goed.

Op een iPhone, kan uw telefoon niet worden verzenden van deze locatie en de geschiedenis van de gegevens naar Google, tenzij u hebt geïnstalleerd van Google apps, zoals Google Maps, bijvoorbeeld ingeschakeld en de locatie van de geschiedenis functie. Natuurlijk, veel mensen hebben.

Om te controleren of de locatie van de geschiedenis is ingeschakeld, gaat u naar de Activiteit Geschiedenis pagina op de website van Google en meld u aan met hetzelfde Google-account op uw telefoon. U kunt ook op de pijl naast “Apparaten op dit account” om te zien welke apparaten je eigen verslag locatiegeschiedenis informatie naar Google.

Als je niet op een PC, kunt u ook locatiegeschiedenis uitschakelen van je Android-telefoon. Op Android kan je het hoofd naar de begraven Instellingen > Google > Google-Account > Gegevens en persoonlijke instellingen > Activiteit Bediening > Locatie Geschiedenis > Instellingen Beheren in het scherm.

Naar locatiegeschiedenis uitschakelen helemaal uitschakelen, schakelt u de “Locatie” Geschiedenis ” slider hier. Dit zal de “Pauze” – locatie geschiedenis verzameling van al je apparaten. Al de verzamelde gegevens zal nog steeds worden opgeslagen in uw Google-account en u kunt doorgaan met verzamelen wanneer u maar wilt.

Voor het verwijderen van uw gegevens, moet u hoofd naar de Timeline voor pagina kunt u klikken op de “Activiteit” – link op de Activiteit Geschiedenis pagina om deze te openen. Deze interface zal ook worden weergegeven op de historische locatie de geschiedenis van de gegevens die u heeft gedeeld met Google en laat je er doorheen kijken. Google introduceerde de locatie van de geschiedenis hebben in 2009, dus er kan een decennium van de gegevens hier. Google houdt uw locatie de geschiedenis voor altijd—totdat u het verwijdert.

Om de locatie te verwijderen historische gegevens, klik op de versnelling in de rechterbenedenhoek van de pagina en selecteer “alles Wissen Locatie van de Geschiedenis.”

Vergeet niet te herhaal deze stap als u meerdere Google-accounts en u wilt locatiegeschiedenis uitschakelen voor alle van hen.

Dit is allemaal op basis van een uitstekende New York Times stuk, en we moedigen u aan om het te lezen voor meer context. We zijn gewoon uitleggen van de technische stukjes, maar de New York Times zal u door alle andere details.