Het Wijzigen van de Standaard crontab-Editor

0
86
Fatmawati Achmad Zaenuri/Shutterstock.com

Wilt crontab gebruik maken van de editor van uw keuze in plaats van andersom? Deze tutorial toont je hoe. Deze instructies zullen werken met Linux, macOS en andere Unix-achtige operating systemen.

Het Gevoelige Onderwerp van de Tekst Redactie

Een tekst-editor voert een vrij alledaagse taak. Maar de diepte van het gevoel dat mensen associëren met hun persoonlijke voorkeur editor heeft geleid tot een flame wars die al branden sinds 1985. We zijn niet het opstoken van het vuur, noch voorstander van een uitgever over een ander. Wat we gaan zien is het wijzigen van de standaard editor voor crontab naar iets anders, zou u kiezen.

De crontab -e ” commando zal een editor openen, zodat u kunt bewerken en uw cron tabel. Je cron tabel bevat de lijst van alle geplande taken die u hebt ingesteld om plaats te vinden op gespecificeerde tijden. We zijn niet aan het duiken in de details van cron jobs in dit artikel. We zijn gewoon kijken naar de editor gekoppeld met de crontab -e ” commando.

GERELATEERD: Hoe om Taken te Plannen op Linux: Een Inleiding tot de Crontab Bestanden

De eerste keer dat u de crontab commando met de -e (edit) optie in een Bash-terminal, wordt u gevraagd om te kiezen van de editor die u wilt gebruiken. Type crontab , een spatie, -e en druk op Enter.

crontab -e

De editor die u selecteert, wordt dan gebruikt voor het openen van uw cron tabel. In dit voorbeeld, nano werd gekozen door het indrukken van de toets 1.

De editor die u selecteert in het menu wordt gebruikt iedere keer als u de crontab -e ” commando. Als u later van gedachten verandert, hoe kies je een andere editor als je alleen het menu de eerste keer? Dat is gemakkelijk. De opdracht de opdracht is het selecteren van-editor.

selecteer-editor

Zo ver, zo eenvoudig. Maar wat als je gebruik wilt maken van een editor die niet in dat menu? Of wat als je werkt op een besturingssysteem dat niet de select-editor opdracht? We kunnen omgaan met die scenario ‘ s.

Wat distro ‘ s Die niet Voorzien selecteren-editor?

Wij kunnen de standaard editor voor crontab door het toevoegen van een regel aan ons .bash_profile bestand. Typ de volgende opdracht:

gedit ~/.bash_profile

Wanneer de editor wordt weergegeven, voeg dit item toe aan het bestand:

export VISUAL=”gedit”

Natuurlijk, je zou de vervanging van de opdracht die start de editor die u wilt gebruiken voor ‘gedit’. Sla dat bestand op en sluit de editor. Om deze wijzigingen van kracht worden, hetzij log uit en terug in, of geef dit commando:

. ~/.bash_profile

Merk op dat de regel begint met een punt of periode. De bron van de opdracht is een alias voor de periode opdracht en voert dezelfde actie. Maar niet alle distributies leveren de bron van de opdracht. De periode commando moet altijd aanwezig zijn. Het feit dat voorbehoud, de bron van de opdracht was aanwezig op alle distributies is dit artikel werd getest aan de hand van Ubuntu, Debian, Manjaro, Arch, Fedora, CentOS, en OpenIndiana.

Of u een periode of het woord bron, de commando zorgt ervoor dat de instellingen van je .bash_profile om gelezen te worden en overgebracht naar uw huidige sessie. Wanneer u nu het type:

crontab -e

De editor die u hebt opgegeven zal worden gebruikt voor het openen van uw cron tabel.

Uw .bash_profile Kan Niet Leeg Zijn

Uw .bash_profile bestand kan niet leeg zijn wanneer u het bewerken. Gewoon bladeren naar de bodem en voeg de export VISUAL=”gedit” lijn aan de onderkant van het bestand. Dit is de standaardinstelling .bash_profile in Manjaro Linux, met de nieuwe regel toegevoegd:

En Tot Slot, OpenIndiana

Met OpenIndiana, moet u de export VISUAL=”gedit” lijn .bashrc bestand, niet naar je .bash_profile. De opdracht die u moet invoeren is:

pluma ~/.bashrc

Voeg de regel en sla het bestand op en sluit en opnieuw open je terminal venster.

Probleem de crontab -e-commando om te controleren of uw veranderingen hebben invloed op:

crontab -e

En nu je cron tabel wordt geladen in nano.

U kunt nu de editor van uw keuze op vele soorten van Linux, of het is een afstammeling van de Debian, RedHat, Boog of iets dichter bij een plain vanilla Unix.