Hur Nära macOS-Terminalen Automatiskt När Processen Avslutas

0
84

Om du är ett fan av shell-skript i macOS, har du förmodligen lagt märke till hur kör man kommer att lämna dig med en värdelös Terminal-fönstret när den är klar. Du kan fixa detta från Terminal-inställningar.

Denna metod fungerar bara om du tänker lansera en shell-skript utanför bash, till exempel genom att klicka på den i Finder eller genom att ange en anpassad hotkey för att öppna programmet. Annars, du kommer bara att tas tillbaka till kommandotolken. Du kan alltid använda killall-Terminal för att göra Terminalen app stänga av sig själv från ett manus, men som kommer att stänga alla öppna Terminal-fönster, så det är inte idealiskt.

Ändra Beteendet i profilinställningarna

Öppna upp Terminalen app från Bryggan eller “Program” – mappen, och öppna sedan inställningar genom att trycka Kommando+Kommatecken.

I fönstret Inställningar, växla till fliken Profiler. Den förvalda profilen (det översta) borde vara markerat som standard. I inställningarna på den till höger, klicka på “Skalet” – fliken och klicka sedan på “När skalet avslutas” drop-down menyn.

Drop-down-menyn standardinställningar för att “inte går att stänga fönstret,” men du vill ändra detta till “Nära om skalet lämnat rent.”

Du kan också göra det nära varje gång, men på detta sätt kommer du fortfarande får ett felmeddelande om en process som avslutas med en noll exit status. Tänk på att du kan behöva avsluta script uttryckligen med kommandot exit för att få detta beteende i alla fall.

Men om du ska starta från Finder, avsluta kommandot läggs automatiskt till i skriptet.

Alternativt kan du Använda iTerm

iTerm2, en populär Terminal ersättning för macOS, kommer automatiskt att stänga fönstret när ett shell-skript utgångar. Om du redan använder iTerm som standard terminal, som du kanske har märkt att shell-script startas från Finder fortfarande öppen, med lager Terminal app. Detta betyder att du fortfarande har samma problem såvida du inte ställer in skript för att öppna med iTerm.

Du kan ändra vilka applikationer skript öppnas i genom att högerklicka på skriptet i Finder och sedan välja “visa Info.”

Det kommer att vara en rullgardinsmenyn för att ändra vad detta skript öppnas med. Ställ in den till iTerm och tryck på “Ändra Alla” för att tillämpa denna förändring till varje manus.

Som standard om du redan har ett iTerm fönster öppna, det kommer att starta i en separat flik snarare än ett separat fönster, och den fliken kommer att stängas automatiskt när det är gjort.