Hur Mycket Internet Hastighet Behöver Du Verkligen?

0
116
Tomislav Pinter/Shutterstock

Internet-leverantörer alltid vill sälja dig en snabbare anslutning. Men glöm marknadsföring: Hur mycket snabbare behöver du verkligen? Svaret är mer komplicerat än man kan förvänta sig. Högre hastighet nivåer är inte alltid värt pengarna.

Internet-anslutning hastighet är vanligtvis mäts i megabit per sekund, skrivs ofta som Mbit / s. Det tar åtta megabit för att bilda en megabyte, så om du har ett 1000 Mbit / s-anslutning (gigabit), det tar 8 sekunder att ladda ner en 1 GB fil.

RELATERAT: Hur för att Testa Din Internet-Anslutning Hastighet eller Cellular Data Hastighet

Hastighet kontra Data Caps

Det är viktigt att klargöra skillnaden här. Internet snabbhet är ett mått på hur mycket data du kan ladda ner på en gång, och en data-cap är ett mått på hur mycket du kan ladda ner i en viss månad. De är verkligen närstående—om du har en snabbare anslutning och faktiskt använda det bandbredd, det är mycket lättare att maxa dina uppgifter mössa.

Data caps är vardagsmat i den mobila industrin, vilket ger dig en begränsad mängd data för att använda på din telefon varje månad. De är mest bara ett sätt att dela upp sin tjänst på nivåer och kostar det mer pengar för “premium” – alternativ, och uppgifterna är att växa snabbare än tjänsteleverantörer kan hålla upp.

När din telefon kan ha en data cap, hem Internetleverantörer som Comcast också införa ett tak, oftast på 1 terabyte av data (1024 gb (gigabyte) per månad—med en ytterligare $50 per månad alternativet om du vill att inga data cap. Enligt Comcast, mest Xfinity internet-abonnenter runt 174 GB per månad från och med December 2018. Men, om du har flera människor i ditt hem och spela en hel del av innehållet, det är väldigt lätt att pusha data cap.

RELATERAT: Hur man Undviker att Gå Över Ditt Hem Internet-Data Cap

Vad Använder Mest Bandbredd?

Din internet hastighet är i slutändan att mäta din bandbredd. Om du har en 25 Mbit / s anslutning, kan du titta på fem samtidiga 5 Mbit / s Netflix strömmar. Med den genomsnittliga hastigheten på Internet i USA som det är nära till 100 Mbit / s idag, de flesta människor inte kommer max ut sin anslutning. På landsbygden, men den högsta tillgängliga hastighet, kan vara i samma siffror.

I allmänhet, streaming video använder mest bandbredd—åtminstone för den genomsnittlige användaren. Netflix använder cirka 5 Mbit / s för 1080p strömmar, och ger råd till 25 Mbit / s för 4K-strömmar. YouTube är oftast lite högre, eftersom många filmer är filmade på 60fps (två gånger bandbredden), och den använder ca 7 Mbit / s vid 1080p60fps.

Men detta är inte hela bilden. Medan en YouTube-video kanske i genomsnitt till 7 Mbit / s, det är inte riktigt hur mycket bandbredd det faktiskt använder. Eftersom det kommer buffert i förväg, YouTube brukar försöka maxa din anslutning med en topp i våra tester på nästan 250 Mbit / s (på en 400 Mbps).

Det motsatta är också sant. Om du inte har tillräckligt med bandbredd tillgängligt, YouTube släpper du ner till 480p30fps eller ännu lägre, så att du kan titta på videoklipp till och med på en ynka 1 Mbit / s anslutning. Netflix fungerar i stort sett på samma sätt genom att justera kvaliteten på tillgängliga hastighet. Om du har flera enheter som kör din router kommer att balansera trafik mellan dem alla, och din stream kommer att justera detta.

Så, i en mening, det spelar egentligen ingen roll hur snabb din uppkoppling är, som strömmande video i allmänhet kommer att använda så mycket bandbredd som kan det. Så länge du har tillräckligt med fart för att åtminstone stödja en låg kvalitet ström, du kommer inte att uppleva någon buffring. Med en högre bandbredd ström bara kommer att möjliggöra högre kvalitet för uppspelning av video. Detta är inte fallet överallt dock, så att ha ett överskott är alltid bra.

Inte Ladda Upp Hastigheten För Roll?

Du laddar upp hastigheten är en annan del av din Internet-plan som betyder en hel del. Alltför ofta, Internet-leverantörer kommer att sälja paket med bra nedladdningshastigheter och fruktansvärda uppladdningshastighet. De resonemang är att folk kommer att göra mycket mer att hämta än att ladda upp. Det är sant, men när du gör upp med något, din förorts-anslutning kommer att börja känna på landsbygden.

Skillnaden kan vara kränkande.

Ladda upp din hastighet som avgör hur snabbt du kan ladda upp innehåll till Internet. Om du överför filer till Google Drive eller Dropbox, du är begränsad av överföringshastighet. Och det är inte bara filer—ladda upp hastigheten kan påverka din Facetime och Skype kvalitet, eftersom du i huvudsak laddar upp en live-video. Om du funderar på att streaming på en webbplats som Rycka till eller YouTube, du behöver en hög överföringshastighet. Du behöver inte använda den så ofta som du använder din nedladdningshastighet, men det är mycket viktigt när du gör det.

Du kommer att vara begränsad genom de planer som din ISP erbjuder. De kommer oftast annonsera ladda ner hastighet, och du måste gräva för att hitta uppladdningshastighet. Xfinity här säljer “gigabit Internet, men ger endast “upp till 35 Mbit / s uppladdning. Det är 965 Mbps blyg av att vara gigabit.

På Comcast “Prestanda” – plan, det skulle ta över en timme att ladda upp 1 GB-fil.

Om du är en av de många Amerikaner som fastnat med en enda leverantör, kan du behöva investera i en dyrare plan om du vill ha en rimlig upload speed. Att få en snabbare uppladdning hastighet innebär ofta att man väljer ett dyrare business-klass till internet via din INTERNETLEVERANTÖR.

RELATERAT: Hur att Hitta den Snabbaste ISP i Ditt Område

Så Hur Snabbt Bör Din Internet-Anslutning?

Det finns två huvudsakliga faktorer som bör påverka ditt beslut—hur många människor du har i ditt hem och hur mycket för att ladda ner du gör. Om du bara strömma video i HD (inte 4K), vi rekommenderar minst 5 Mbit / s per person för ett stabilt, anständigt kvalitet ström utan buffring. Med ett överskott är bra, men du kommer förmodligen inte att märka att det i detta användningsområde.

Om du gör något bandbreddskrävande förutom strömmande video, som regelbundet gör stora nedladdningar, din internet hastighet i allmänhet avgör hur snabbt du kommer att ladda ner. Du kommer definitivt att märka ett överskott här. Ladda ner en 10 GB spel från Steam till 5 Mbit / s tar nästan 4 timmar, men det kommer att ta 15 minuter på 100 Mbit / s anslutning. Du kommer fortfarande att vara täckta av server du hämtar från dock, så bli inte förvånad om du köper en gigabit plan bara för att se avtagande avkastning. Med andra ord, även med en gigabit (1000 Mbps) – anslutning, du kommer förmodligen inte att få gigabit-hastigheter när du laddar ner från Steam.

I allmänhet kan du surfa på webben och göra det mesta av dina dagliga aktiviteter på ett alldeles utmärkt även på ganska långsamma anslutningar. Om dina nedladdningar tar lite för lång för din smak, prova att investera i en bättre plan. Om du regelbundet live stream, ladda upp stora filer, säkerhetskopiera din dator till internet, eller ringa videosamtal, kommer du vill se till att ladda upp din hastighet inte är strypt.

Är Fiber Anslutningar Snabbare?

Fiber är oftast snabbare eftersom den kan överföra en större mängd data på en gång. En högre bandbredd pipa innebär att din ISP kan sälja en stor del av det större röret. Men detta är inte alltid fallet, och beror på vad din lokala INTERNETLEVERANTÖR erbjuder.

Fiber-anslutningar erbjuder en annan liten fördel över kabel anslutningar: latens. Fördröjningen är hur snabbt signalen kan flyttas fysiskt från din dator på Internet. Fiber kablar inte är tekniskt snabbare än bra koppar kablar, men det är en mycket nyare standard och är vanligtvis snabbare än de (ofta flera decennier gamla) kablar för att driva de flesta bredband.

Latency-inte för mycket. Latens spelar ingen roll när du klickar på länkar på webbplatser—högre latens innebär en längre stund innan nästa webbsida börjar att ladda—men du kommer inte nödvändigtvis att märka en stegvis förbättring. Om du gör en hel del av online-spel, det kan hjälpa till att sänka din ping med liten marginal och som du kanske märker snabbt placerade spelet kräver twitch reflexer. Men fiber är inte magi, och koppar är fortfarande ganska bra. Skillnaden är bara ett par millisekunder, och du troligtvis inte märka av det alls för det mesta.