Hur att Spela Wii U-Spel på Din PC Med Cemu

0
850
Nintendo

Cemu—Nintendo-Wii-U-emulator—är nu en mogen program med bra prestanda på de flesta system. Om du vill spela Wii U-spel på din PC med alla fördelar med en emulator, Cemu är vägen att gå.

RELATERAT: Hur för att Spela Wii-och GameCube-Spel på din PC med Dolphin

Varför Bry sig med Emulatorer?

Det finns många skäl till att efterlikna ett spel snarare än att spela det på officiella hårdvara.

  • Bättre Grafik: Emulerade spel kan tänja på gränserna för din gaming PC, och erbjuder mycket högre grafik kvalitet och i vissa fall även ökad prestanda. Samtidigt som The Legend of Zelda: Andetag av den Vilda körs i 720p på runt 30 fps på en Nintendo-Wii-U, Cemu kan mycket enkelt hantera 4K@60fps på high-end system, med struktur och grafik mods för att starta.
  • Användarvänlighet: En vanlig Wii U kräver att du har en extra enhet är ansluten till din TV som du vill ha byta till och sedan spår på skivan. Med Cemu, du kan ha alla dina spel digitalt på din PC, som också kommer att ladda mycket snabbare än lager och hårdvara.
  • Controller flexibilitet: Du kan spela med officiella Wii Remotes, men du behöver inte. Om du föredrar att använda en PS4 kontrollern, kan du ansluta den till Cemu.

Cemu kan inte enkelt att ta över platsen för en konsol som i ditt vardagsrum, men det gör ett mycket bra (och förmodligen bättre) jobb med att spela Wii U-spel på PC.

Hur Får Wii U-Spel Lagligt

Även om emulatorer är vanligen används för att köra piratkopierade spel, det är helt lagligt att köra spel som du har rippat från en riktig skiva. Att rippa spel, behöver du en faktiska Nintendo Wii U-konsolen kan du homebrew. Homebrew processen är lite komplicerat, men det är värt att göra ändå som en homebrewed Wii U är praktiskt i sin egen rätt som en retro-spelkonsoler.

När du har fått din Wii U homebrewed, du kan rippa spel med hjälp av ett program som heter ddd Titel Dumper. Överföra dem till datorn och förvara dem på ett ställe på din hårddisk för att Cemu för att komma åt lätt. De flesta Wii U-spel är ganska små, cirka 2-10 GB, så att de inte tar upp för mycket utrymme.

RELATERAT: Finns att Ladda ner Retro tv-Spel Rom Någonsin Lagligt?

Inrättande Av Cemu

Cemu är inte den mest användarvänliga för emulatorer. Installationen är lite inblandade, och du kommer att behöva ladda ner några filer som vanligtvis levereras med program som detta. Detta kan ändras i framtiden, men för nu, de flesta av det kommer att vara manuell.

Ladda ner den senaste versionen av Cemu från sin webbplats och packa upp mappen. Mappen som heter något i stil med “cemu_1.15.3,” men du kan ändra det till vad du vill och lagra det någonstans lätt att komma åt (som ditt Skrivbord eller Dokument mappar). Innehållet kommer att se ut ungefär så här:

Kör inte Cemu riktigt ännu, det finns fortfarande en del att konfigurera att göra. Det är en mod som heter Cemuhook att du vill ha för viss grafik förpackningar och prestationsbaserade optioner. Ladda ner den release som matchar din Cemu version, och öppna den zippade Cemuhook mapp. Du kan dra allt här i din Cemu installera mapp.

Därefter kommer grafik förpackningar. Grafik förpackningar i Cemu tjäna massor av roller, från grundläggande korrigeringar för fel på viss hårdvara, för att göra spelet ser ut eller fungerar bättre, att full-on mods för Wii U-spel. Du kan ladda ner alla de viktigaste från denna tracker på Github.

Öppna upp den zippade mappen, trycker på Ctrl+A för att markera allt och dra dem alla i graphicsPacks mapp i din Cemu installera. Du behöver inte kopiera alla av dem om du bara spelar ett spel, men de är bara textfiler och tillräckligt små för att det spelar inte så stor roll.

Det sista du behöver för att installera är shader cachar. Med hur Cemu fungerar, varje gång det har för att beräkna en ny shader, ditt spel kommer att hamna ganska lite även om det siffror på det. Lyckligtvis efter att du har gjort det en gång, svaret lagras i en cache och användas för samtliga beräkningar i framtiden, så om du spelar tillräckligt länge, det kommer att bli mycket jämn. Eftersom du förmodligen inte vill sitta igenom timmar av konstant hackar, du kan ladda ner någon annans cache-minnet och använda det i stället. Du kan hitta en komplett lista över cachar för olika spel på CemuCaches subreddit.

Ladda ner den cachar för de spel du kommer att spela, och öppna upp .rar-mappen. Den faktiska cache-filen är en .bin-filen som du vill överföra till shaderCache/överlåtbara/ i din Cemu mapp.

Efter allt detta, kan du äntligen öppna Cemu.exe att köra emulatorn. Om du inte kan öppna Cemu, se till att du har den senaste versionen av C++ – bibliotek installerat.

RELATERAT: Varför Är Det Så Många “Microsoft Visual C++ material för vidaredistribution” Installerat på Min DATOR?

Med Hjälp Av Cemu

Cemu har en hel del alternativ för att konfigurera, så vi ska hålla oss till den mest viktiga.

Grafik Förpackningar

Du kan aktivera olika grafik förpackningar under Alternativ > Grafik Förpackningar. De ska sorteras genom spel, och de har olika kategorier inom varje spel.

Resolutionen är ett viktigt alternativ för att konfigurera, både för prestanda och grafik. Du hittar den längs med skugga upplösning och antialiasing kvalitet under “Grafik” – kategori för de flesta spel. Du kommer att hitta mods och fixar för spel i grafik förpackningar också. De flesta bilder förpackningar kan tillämpas när spelet är igång, så röra runt med de olika alternativen och hitta vad som fungerar bäst för dig.

Ansluta Controllers

En betydande fördel med emulatorer är att du kan spela med vilken controller som du föredrar. Cemu fortfarande stöder riktig Wii Remotes, så länge du ansluta dem via Bluetooth, men du kan använda Xbox och PlayStation controllers på samma sätt. Du måste ställa in alla knappar manuellt under Alternativ > Inmatning Inställningar, men du kan spara dina inställningar till en profil så att du inte måste göra det två gånger.

Cemu kommer att efterlikna en viss controller under huven, och för kompatibilitet, du bör nog hålla sig till att efterlikna en “Wii U Pro Controller”. Det är så att de spel du spelar kommer att agera som om du har din Wii U Gamepad avstängd och kommer inte att visa något på skärmen. Om du spelar ett spel som använder Gamepad-skärmen, måste du aktivera “Separat Handkontroll Visa” under alternativ.

Prestanda

Emulatorn resultat kommer i sista hand att bero på ditt system, men det finns några inställningar som gör det möjligt att maximera din. Under “Debug”, kommer du hitta två alternativ för att justera spelet timer. Se till att de som visas här, att QPC och 1ms respektive.

En stor möjlighet är CPU inställningar, som finns under CPU – > Läge. Om du har en quad-core eller högre system, som detta att Dubbla eller Tredubbla-core recompiler. Detta kommer att göra Cemu använda fler trådar, och lätthet upp på din CPU.

Under Alternativ, som “GPU buffertminne noggrannhet” till Låg.

Det bör vara tillräckligt för Cemu kör väl på din CPU (förutsatt att du inte spelar på en brödrost). Om du fortfarande har problem med prestanda, det kan vara GPU-relaterade, så försök att minska spelets upplösning och grafiken i grafik förpackningar inställningar.

När du är redo, är du redo att börja spela. Om du inte ser ditt spel i huvudfönstret, kan du behöva lägga till den sökväg under Alternativ > Allmänna Inställningar > Spelets Banor.