Hur till Ändra Om Nya iMessage Konversationer Använda Ditt Telefonnummer eller E-Postadress

0
173

När du startar ett nytt iMessage konversation kan det inte komma från ett telefonnummer eller en Apple-ID som du förväntar dig, orsakar förvirring för mottagaren. Här är hur att se till att nya samtal använda telefonnummer eller e-postadress.

Denna inställning är något som har varit en del av iOS och macOS för år, men det är en som kanske inte är korrekt inställd som standard. Om du hellre vill använda din e-postadress när du startar en ny iMessage samtal, då du kommer att behöva för att se till att alla dina enheter som är konfigurerade på rätt sätt. Om de inte gör det, löper du risken att meddelandet fragmentering vid den mottagande änden, med människor som riskerar att ha flera samtal med samma person, men med hjälp av två olika nummer eller e-postadresser.

Det är denna risk för förvirring som Apple har försökt att förhindra via flera uppdateringar, och även om saker och ting är utan tvekan bättre nu än de var för bara ett par år sedan, ingenting är perfekt.

Att se till att nya iMessage konversationer igång med en konsekvent nummer eller e-postadress är halva slaget, så här gör du för att se till att dina enheter är alla på samma våglängd.

Ändra nummer eller e-postadress för nya samtal start från iPhone och iPad

Till att börja med öppna appen Inställningar och tryck på “Meddelanden.”

Bläddra ner och tryck på “Skicka & ta Emot.”

På nästa skärm i “Starta nya samtal från,” kommer du att se att det finns utgångspunkter för nya iMessage konversationer. Du kommer sannolikt att se ditt telefonnummer och minst en e-postadress, till att börja med ditt Apple-ID. Tryck på den som du vill ha nya konversationer för att börja från.

Ändra nummer eller e-postadress för nya samtal start från en Mac

Öppna Meddelanden-appen och klicka på “Meddelanden” i Menyn och därefter “Inställningar”.

Klicka på “iMessage” – fliken för att se alternativ i samband med tjänsten.

Slutligen, klicka på den nedrullningsbara rutan under “Starta nya samtal från” och välj numret eller e-post adress som du vill använda.

Genom att se till att din nya iMessage konversationer med hjälp av det telefonnummer eller den e-postadress som du kan undvika alla missförstånd för mottagaren. Om du har någonsin hittats själv en del av flera samtal med samma person, skulle detta vara en bra miljö för både dig att kolla också.