10 Sätt att Anpassa Windows-10 Start-Menyn

0
111

Windows-10 äntligen kom tillbaka Start-menyn, och det är mer anpassningsbara än någonsin. Här är en snabb genomgång av alla de olika sätt som du kan göra Start-menyn dina egna.

Ordna, Redigera, ta Bort eller Lägga till Nya Poster till google Apps-Listan

Du kan lätt ta dig till Start-menyn mappstruktur på hårddisken för att redigera, ordna, eller ens lägga till nya poster. Detta ger dig också fördelen av att kunna söka efter dessa nya genvägar som du skapar. Och ja, du kan göra detta genom att dra objekt runt individuellt på (eller till) Start-menyn, men att ordna via File Explorer är mycket snabbare om du har en massa saker som du vill ändra.

Det är värt att notera att mappen Start-menyn visas inte Universella appar som du har installerat, så du måste ta itu med dem som bara använder själva menyn. För det mesta, kan du avinstallera en app—med undantag för vissa inbyggda appar—genom att högerklicka på dem i Start-menyn och välja “Avinstallera”.

Ändra storlek på Start-Menyn

Du kan snabbt ändra storlek på Start-menyn genom att dra upp eller högra kanten av meny med musen.

Ändra storlek vertikalt fungerar precis som du förväntar dig. När du ändrar storlek horisontellt, kan du öka Start-menyn genom att en hel kolumn på ikonen för grupper i taget—upp till fyra kolumner. Tyvärr, du kan bara smala menyn ner till en kolumn.

Du kan även ställa in Windows för att visa några extra plattor i varje kolumn. Bara gå till Inställningar > Anpassa > Starta och slå på “Visa fler brickor på Start” – alternativet.

Med “Visa fler brickor på Start” – alternativet kan du se att kakel kolumn har ökat med bredden av ett medium-sized kakel.

Observera att om du behöver slå på “Visa fler brickor” alternativet, kan du fortfarande ändra storlek på Start-menyn horisontellt, men bara upp till tre kolumner på ikonen för grupper istället för fyra.

Nåla och nåla upp Plattor

Du kan enkelt fästa och ta bort brickor genom att höger-klicka på var och en och välja “ta bort från Start.”

Om det finns en app som inte är fast, men du vill ha en bricka för det, det är bara att bläddra genom listan med appar på den vänstra delen av Start-menyn. När du hittar vad du letar efter, högerklicka på programmet och välja “fäst på Start.”

Ändra Storlek På Paneler

Du kan ändra storlek på en panel genom att högerklicka på den, pekar på “ändra storlek”, och sedan plocka den storlek du vill ha.

Fyra små plattor som passar in i ett medium bricka. Fyra medelstora plattor för att passa in i en stor bricka. Och ett stort kakel är storleken på två side-by-side-medium plattor.

Tyvärr, plattsättning kan vara lite konstig, så om du har ett udda antal små plattor, du kommer att sluta med tomt utrymme.

Stäng Av Levande Panel Uppdateringar

Om alla dessa blinkande plattor hamna irriterande dig, det är bara att högerklicka på dem, peka på “Mer” och sedan välja “Aktivera live tile.”

Jämfört med exemplet ovan, kan du se att Nyheter kakel är tillbaka till att vara en regelbunden kakel-knappen.

För det mesta, vi hitta live-plattor lite upptagen för vår smak, men de kan vara användbara för plattor som Väder eller Kalender där det är trevligt att ha någon at-a-glance info.

Grupp Plattor I Mappar

Du kan också gruppera plattor på Start-menyn i mappar. Dessa mappar fungerar ungefär som app-mappar på en smartphone. För att skapa en ny mapp, dra någon kakel och släpp den på en annan platta. Dessa plattor kommer då att vara samlade i en mapp. Du kan sedan lägga till andra brickor till den mapp genom att dra dem ovanpå mappen.

När du har plattor i en mapp, du bara klicka på den mapp du vill expandera det.

Du kan sedan klicka på någon bricka på insidan för att starta appen. Klicka på pilen över mappen för att minimera den igen.

Om du vill ta bort brickor från en mapp, dra dem tillbaka in i mappen och släppa dem direkt på din Start-menyn. Du kan också ta bort brickan från Start-menyn och sedan fästa det igen om att dra ut dem är för krångligt.

Ta bort Alla Live-Plattor om Du inte Gillar Dem

Om du inte gillar det kakel på Start-menyn på allt, du kan ta bort dem. Bara högerklicka på var och en och klicka sedan på “ta bort från Start” tills alla är borta.

Efter att du lossa den sista brickan, kan du ändra storlek på Start-menyn horisontellt genom att gripa tag i dess högra kant och dra tills kakel avsnittet försvinner. Du är kvar med bara en fin, rensa listan över appar.

Ändra Start-Menyn (och Aktivitetsfältet) Färg

Du kan enkelt ändra färgen på din Start-Menyn och Aktivitetsfältet. Bege dig till Inställningar > Anpassa > Färger för att komma igång. Windows kan du plocka en enda accentfärg från en förutbestämd grupp, eller så kan du finjustera accent färg du vill ha genom att klicka på “Custom Color” – knappen. Klicka bara på någon färg som du vill använda. Du kan också låta Windows välja en accentfärg för dig baserat på din nuvarande bakgrundsbild genom att välja “Automatiskt välja en accent färg från min bakgrund”.

Efter att plocka en accent färg, ditt nästa steg är att välja var som accent färg får användas. Scrolla ned en bit till “Fler Alternativ”. Dina två alternativ här är “Start i aktivitetsfältet, och action center” och “Title barer.” Det första alternativet använder accent färg som bakgrund för din Start-menyn, aktivitetsfältet och action center och belyser också vissa objekt på de faktorer som app ikoner på Start-menyn—med samma accent färg. Det andra alternativet använder accent färg för namnlisten i det aktiva fönstret.

Tyvärr, Start-menyn, aktivitetsfältet och Action Center elementen är grupperade för val av färg, och du kan inte göra dem i olika färger. Vi vill dock ha en snabb register hack som kan åtminstone låta dig hålla en svart bakgrund på Start-menyn och action center. Det andra alternativet använder accent färg på namnlisten i det aktiva windows, även om vi också har en annan hacka för dig om du vill använda accent färg på inaktiva fönster, liksom.

Tillbaka på Färger personalisering skärm, du kommer också att hitta en “Öppenhet” – effekten alternativ för att göra din Start-menyn, aktivitetsfältet och action center öppet eller inte. Detta alternativ påverkar inte accentfärg om det används på dessa delar.

Och slutligen, kan du aktivera ett mörkt läge för inställningar och appar. Medan denna app mode inställningen påverkar inte varje app, vi har några knep du kan njuta av i med en mörk tema nästan överallt i Windows-10.

Kontrollera Hur Din App Listor Visas på Start-Menyn

Som standard är din Start-menyn visas flera av dina installerade nyligen, som används mest, och föreslog apps, följt av en lista över alla appar som är installerade på ditt system.

Om du inte gillar detta—säger du hellre bara se listan över alla appar utan att behöva bläddra för det—alla tre delar är det enkelt att stänga av. Bege dig till Inställningar > Anpassa > Starta. Leta efter “Visa i listan över appar i Start-menyn,” “Visa nyligen tillagda program,” och “Visa mest använda appar” val och stänga av någon du inte vill ska visas på Start-menyn.

Välja vilka Mappar Som Visas på Start-Menyn

Användaren, Dokument, Bilder, Inställningar och Makt alternativ är nu undanstoppad i en liten kolumn längst till vänster på Start-menyn. Klicka på knappen högst upp till vänster på Start-menyn för att expandera denna kolumn.

Du kan se de samma val med deras fullständiga namn och även en hel del fin, inbjudande öppen plats framför dem. Du kan lägga till saker till det utrymmet.

Bege dig till Inställningar > Anpassa > Starta. På höger, bläddrar hela vägen ner till botten och klicka på “Välj vilka mappar som visas på Start” – länken.

Välja vad mappar som du vill ska visas på Start-menyn.

Och här är en sida-vid-sida-titta på hur de nya mappar ser ut som ikoner och i expanderat läge.

Använd en Full-Screen-Start-Menyn

Å andra sidan, om du verkligen gillar kakel och missa hela skärmen för att Starta erfarenhet från Windows 8, kan du ha Start-menyn alltid öppna i helskärmsläge. Bege dig till Inställningar > Anpassa > Starta. Slå på “Börja Använda hela skärmen” alternativ.

Nu, när du öppnar Start-menyn, kommer du att se den i all sin full-screen ära.

Ta bort Föreslog Apps från Din App-Lista

När du har använt din Start-menyn, som du har förmodligen märkt enstaka förslag på program som du kanske vill installera visas i din app-lista.

För att bli av med dem, allt du behöver göra är att bege dig till Inställningar > Anpassa > Starta och stänga av “Ibland visa förslag på Start” – alternativet.

Observera att dessa föreslog apps är annorlunda än den förinstallerade appar och annonser—som Candy Crush—som du också förmodligen inte vill. För att bli av med dem, måste du höger-klicka på var och en och avinstallera det. Och medan du är på det, kanske du vill titta på hur man kan inaktivera Windows-10 inbyggda reklam.

Och glöm inte: om du inte gillar Windows 10 Start-menyn på alla, kan du återgå till glory days av Windows 7—och har fortfarande kvar mycket av Windows 10 funktionalitet—med en Start-menyn ersättning som Start10 eller ClassicShell.