Hur man kan Kombinera Motion Vägar i Microsoft PowerPoint

0
59

Du kan tilldela flera stigar rörelse till ett enda objekt i PowerPoint, men om du inte kombinera dem, kommer objektet att återställa till sin ursprungliga position innan du utför nästa animation. Kombinera motion vägar för en slät, sömlös övergång.

Tilldela och Kombinera Motion Vägar

Låt oss anta att du har ett objekt som du vill studsa till vänster, för att sedan släppa ner en bit till sin slutliga position. Du kan tilldela ett enda objekt med flera stigar rörelse, men om du inte kombinera motion banor då du kommer att sluta med något som detta:

Som du kan se, rörelse väg går från A > B > C i stället för den avsedda A > B – > C. det är Självklart att det är inte vad vi ville göra. Fix är så enkelt som att klicka och dra, men innan vi kommer in på att kombinera motion vägar, måste du först tilldela animationer till våra objekt.

Först väljer du de objekt som du kommer att tilldela flera stigar rörelse.

Nästa, chef över till “Animeringar” – fliken och klicka på “Lägg till Animering” – knappen.

En meny kommer upp som visar ett stort bibliotek av animationer. Scrolla till allra längst ner för att hitta de “Stigar Rörelse” – grupp. Om du hittar ett som du vill använda här, bra! Om inte, kan du välja “Mer Rörelse Vägar” för att bläddra genom många fler. Vi ska gå vidare och klicka på den i detta exempel.

I detta exempel kommer vi att använda “Studsa Vänster” – alternativ, som finns i “Lines_Curves” grupp. När du har valt, klicka på “OK”.

Du kanske märker att vägen inte går exakt där du vill att det ska gå. Att placera den vägen, helt enkelt ta tag i lådan och drar.

Nu, chef över till “Animeringar” – fliken. Välj pilen intill “Start” för att visa menyn och välj sedan “Efter Tidigare.”

Upprepa föregående steg om du vill lägga till andra motion väg. Denna tid vi kommer att lägga “Ner” som du också hittar i “Lines_Curves” grupp.

Nu när vår motion vägar tilldelas, måste vi välja andra motion väg och dra den gröna pilen under den röda pilen i den första. Efter att dra den röda pricken på andra motion vägen till den slutliga destinationen för animation.

När du är klar, gå vidare och förhandsgranska bildspelet för att se till att det fungerar korrekt. För att snabbt visa en presentation som börjar på den aktuella bilden, tryck på Skift+F5. Annars, gå till “Slide Show” – fliken och välj antingen “Från Början” eller “Från Aktuell Bild,” beroende på vilket du föredrar.

Slutligen bör du ha något som ser ut så här:

Du har nu framgångsrikt kombinera motion vägar för att göra en slät, smidig animation.