Hur man på ett Säkert sätt Förfoga över (eller Sälja) Smarthome Hårdvara

0
54
Josh Hendrickson

När du bestämmer dig för att bli av med din smarthome prylar, du ska inte bara slänga dem i papperskorgen, sälja dem eller ge bort dem. Innan du tar produkter ur ditt hus, bör du rensa bort alla data från dem.

Smarthome Tech Kan Innehålla Personuppgifter

Amazon

Smarthomes är ständigt förändras, och vad som kan vara den bästa teknik kommer att vara gamla nyheter i morgon. Ibland våra produkter ersätts av bättre versioner av samma produkt, som när Amazon släppte den smalare Ring Pro. i andra fall kanske du har hoppat in i ett ekosystem bara för att upptäcka att olika ekosystem vuxit fram som bättre passar dina behov—som en övergång från SmartThings att Blinkning, till exempel.

Oavsett orsaken, ibland är det dags att gå i pension äldre smarthome hårdvara. Du kanske vill kasta den, du kanske vill ge det till familjen, eller du kanske vill ha för att sälja det. Men innan du gör det, du behöver för att korrekt ta bort enheten från din smarthome-systemet och radera dess data. Annars riskerar du att någon annan få tillgång till dina sparade referenser. (Du bör ta det till en elektronik återvinnare snarare än att bara kasta det i papperskorgen, men!)

Det kan vara frestande att koppla din röst assistent eller smart plug and call it a day, men sanningen är att dessa enheter kan innehålla information om dig på dem. Det kan vara din plats, ditt nätverk, eller ens lösenord. Även i de fall där en enhet kanske inte innehåller denna typ av information (som vissa Z-Wave glödlampor), om din avsikt är för någon annan att använda ditt gamla gadget, de kommer att stöta på problem med att ansluta en begagnad smart enhet som fortfarande har kvar sin gamla information om anslutning.

Tyvärr, processen för fabriken att återställa dina smarta enheter som är så brett och varierat som smarta enheter själva. Några av dina smarthome redskap kommer att ha en reset-knapp som gör susen. En del av det kommer att kräva hjälp av en app. Och några kommer att erbjuda båda alternativen. Om du kommer att använda en reset-knapp, dubbelkolla att det verkligen fabriken återställer enheten. Routrar, till exempel, har ofta reset-knappar men de utför ett strömavbrott drift.

Hur fabriksåterställning en Amazon Echo

Amazon

Amazon Echo enheter att behålla inte bara information om din Wi-Fi-nätverk, men också vilka enheter du kan ansluta till den via Bluetooth (som om du kopplat din telefon). Återställa ett Eko är en lätt, men de exakta steg beror på vilken Echo du har.

Om du har en första generation av Echo, Echo Plus, Eko eller Punkt, du kommer att ta en annan process än andra Eko-enheter. Ta ett gem och räta. Lyft sedan ditt Eko och hitta hål på botten. In gemet tills du känner ett knapp tryck, håll gem i fem till åtta sekunder. Du kommer att se dagens ljus ring stänga av och slå sedan på. En fabriksåterställning är komplett, och du ska bli tillfrågad om inställning.

För Echo Dot Andra Generationen, Ekot Andra Generationen, och Echo Plus Andra Generationen, tryck på och håll ner volymen och mikrofon av-knappar för tjugo-fem sekunder. Ljuset ringen kommer att stänga av och på, och en fabriksåterställning är gjort.

Echo Dot Tredje Generationen och Echo-Ingång, Auto Echo, Echo och Sub är liknande, men i det här fallet, kommer du trycker på och håller knappen åtgärder för tjugo-fem sekunder.

Om du har ett Eko Visa eller Plats, kommer du återställa med hjälp av skärmen. Svep ner från den övre och tryck på “Inställningar”. Tryck sedan på Alternativ för Enheten, följt av Återställer fabriksinställningar.

Om du inte är säker på att du har processen rätt, Amazon har satt ihop bra filmer visar varje metod.

Hur fabriksåterställning en Google-Hem

Josh Hendrickson

Liknar Amazon Echo-enheter, kommer du vill factory reset någon Google-Hem enheten du planerar inte att använda längre. Den här processen är mycket mer konsekvent om.

Om du har ett Hem Mini eller Hem Max, titta efter en liten knapp nära nätkabeln på undersidan av enheten. Håll detta i 15 sekunder, du kommer att höra Hemma enhet bekräfta factory reset processen, och även hjälpsamt nedräkning startar återställningen.

Om du har ett Google-Hem (full storlek enhet), tryck och håll mikrofonen på mute-knappen på baksidan av enheten för 15 sekunder. Du kommer att höra sång bekräftelse av den förestående factory reset.

Och om du har ett Google-Hem Nav tryck på och håll ned båda volymknapparna på baksidan av enheten för 15 sekunder. Precis som alla andra Google-enheter, kommer du att höra sång bekräftelse på factory reset.

Hur man Utesluta Z-Wave enheter på Wink och SmartThings

Innan du fabriksåterställning din hub, bör du utesluta ditt Z-Wave enheter. I tillägg till din hub lagra information om vilka enheter som var anslutna till det, Z-Wave enheter lagrar information om nav för de som var anslutna till. Och tills de har haft att information tas bort från dem, kommer de inte att ansluta till en annan hub. Om du ger bort eller säljer dina enheter, den nya ägaren kan göra undantag sig, men om du tar det steg för dem, de kommer att ha en enklare tid med installationen.

Både Blinkning och SmartThings har ett undantag läge alternativ för just detta ändamål. Men i fallet med SmartThings, ta bort enheten är vad du behöver göra för något som du har anslutna till hubben. Du kan använda SmartThings Utanförskap läge alternativet koppla bort en enhet från en annan operatör (om, säger någon glömde att ta bort de enheter innan du ger dem till dig).

På Wink, gå till din Hub -> Z-Wave-Kontrollerar -> Utslagning läge. Gå sedan till din enhet och använda det—om det är ett fönster sensor, öppna och stänga det. Om det är en smart lock, slå in låskoden. Enheten kommer nu att uteslutas.

På SmartThings, hitta din enhet trycker du på redigera, tryck på minus-ikonen och bekräfta att du vill ta bort enheten. Enheten kommer nu att uteslutas.

Hur fabriksåterställning en Blinkning Nav

Josh Hendrickson

Fabriken återställa en Blinkning Hub är inte en rättfram process. Navet har en reset-knappen på undersidan, men om du inte vet de exakta stegen för att ta allt det gör är att starta om enheten. Men vill du definitivt factory reset din Blinkning när du avveckla det eftersom denna enhet har detaljer om ditt nätverk, dina anslutna enheter, och din Blinkning konto.

För att återställa, få ett gem och räta det, så tryck in reset-hål i botten på navet, och håller ner gemet det. Navet LED bör ändras från Fast Grön Blinkande Grön Blinkande Vitt. När du ser den Blinkande Vitt, sluta trycka in reset-knappen.

Medan Blinkning hub är fortfarande Blinkar Vitt, tryck på reset en gång, men inte håller, och de Blinkande Vitt kommer att ändra till Blinkande Rött. När du ser Blinkning Blinkar med Rött sken, tryck på gemet tillbaka in reset håll ned. Navet kommer att börja omväxlande Blått och Grönt. Detta innebär en fabriksåterställning processen har börjat.

När återställningen är klar, blå och grön kommer att ändras till en långsamt blinkande vitt.

Hur fabriksåterställning en SmartThings Nav

Josh Hendrickson

Det första steget till factory reset en SmartThings Hub är att koppla bort den. Och sedan ta ett böjt gem och tryck in reset-knappen på baksidan av navet. Fortsätt att hålla pin-kod och anslut kontakten. Låt enheten för ström på och håll gem i stället för 30 sekunder. Du kommer LYSDIODEN på framsidan gå från en blinkande gul fast gul, vid den punkt där du kan släppa knappen återställ. Koppla inte ännu, som en fullständig fabriksåterställning tar ca 15 minuter att slutföra.

Hur Factory Reset Philips Hue

Josh Hendrickson

Tyvärr, till skillnad från SmartThings, att helt enkelt ta bort en Philips Hue-glödlampa i Nyans app inte factory reset. Det innebär att om du ger någon annan din lampa, som de kommer att ha svårt att använda den, och kommer förmodligen att behöva ta till för att manuellt lägga till det med ett serienummer. Nyans appen inte har stöd för fabriken att återställa lampor på alla, så om du vill återställa dem till fabriksinställningarna, du kommer att behöva en Philips Hue Switch.

Josh Hendrickson

Till factory reset en Nyans lampa med strömbrytare, stänger du först av alla, men en Nyans lampa (detta är inte absolut nödvändigt, men det kan göra det enklare). Så ta med din Nyans byta nära lampan. Vrid lampan på, tryck på och håll on-och off-knapparna på växla till tio sekunder. Din nyans lampan blinkar, håll den på och av för en sekund. Stänga av ljuset och slår sedan på den igen. Din lampa är fabriksåterställning.

När du har återställt ditt lökar, fabriken återställa en Philips Hue Bridge är rakt fram. Vrid över Bron och hitta Factory Reset-knappen. Beroende på din modell, du kanske behöver ett gem för att få till det. Tryck och håll in i fem sekunder, du vet att det har varit tillräckligt länge när Lysdioderna på den översta sidan börjar blinka. När de slutar blinka din fabrik återställning har slutförts.

Hur Återställ Termostaten Nest och Bo Skydda

Josh Hendrickson

Vi har täckt på djupet hur man factory reset och avinstallera ett Bo Termostat. Du vill peka på Termostaten för att få upp huvudmenyn. Bläddra till inställningar och välj det. Bläddra till höger och välj sedan återställ. Välja alla inställningar, och välj sedan Återställ för att bekräfta att du vill factory reset enheten. När du uppmanas att aktivera din ring mitt fram till ratten på skärmen rör sig från vänster till höger. Tryck på enheten för att klicka på “OK”. Vänta i tio sekunder och återställningen börjar.

Processen för Boet Skydda är lika hands-on, men enklare generellt. Tryck på och håll Skydda s-knappen i tio sekunder. När Skydda börjar tala sitt versionsnummer släpp knappen. Om du håller för lång tid processen kommer att avbryta. Efter att du har låt gå, Boet kommer att räkna ner och berätta att du kommer att det kommer att radera inställningarna. Låt nedräkningen komplett, och Boet Skydda kommer att radera inställningarna.

Hur Är Det Med Andra Enheter?

Tyvärr, Wi-Fi-enheter är ännu mer varierande än andra smarthome-enheter. Wi-Fi som ett smarthome inte har en standard, och det är därför när du köper en ny enhet som är beroende av Wi-Fi kan du behöva ladda ner en ny app (om det inte är från samma tillverkare). På grund av denna brist på standard, det finns inget sätt att återställa en Wi-Fi smarthome gadget. Du kommer att behöva konsultera tillverkaren av din enhet, kontrollera om det finns en reset-knappen och titta igenom din app för en factory reset.

Eftersom Wi-Fi-enheter att ansluta direkt till din Wi-Fi-router, är det särskilt viktigt att tydlig information från dem. De kan innehålla ditt SSID och lösenord, och det kan vara möjligt att extrahera information från dem.

Oavsett vad du gör med din smarthome saker när du bestämmer dig för att bli av med dem, ta extra tid att dubbelkolla att de har haft all information rensas bort av dem. När du har fabriksåterställning en enhet, det är en bra idé att kontrollera att det är i en “first time setup” – läge innan du kastar ut det eller skicka det vidare. Om den ansluts till ditt befintliga system utan någon ansträngning, så din information är fortfarande på det, och du kommer att vilja köra genom fabriken återställningen igen.