Staten Smarta Hem-Skrivare Teknik – Bekvämt, Men Inte så Smart

0
124

Det tog ett tag, men Smarta Hem röst-aktivering teknik slutligen utvidgas till skrivare och allt-i-ett (AIO), skriva ut, kopiera, skanna och ibland fax, skrivare.

Med tanke på vad det tar för att göra en anordning, speciellt en enhet som redan har en trådlös tech inbyggda, smarta, det borde ha hänt för länge sedan. Också, med tanke på hur länge röst har funnits, kommer du förmodligen att bli förvånad över hur under-stöd för denna teknik egentligen är.

Broder, en stor skrivarens tillverkare, till exempel, när detta skrivs, fortfarande har ingen Smarta Hem-skrivare.

Om Detta, Och Skriv Sedan Ut

Den bästa Smarta Hem leverantörer är, naturligtvis, Amazon Alexa, Google Hem, Apple Siri, och Microsoft Cortana. Dessa tjänster är beroende av anordningar som innehåller högtalare och mikrofoner för att ansluta till internet via din trådlösa router, liksom it-enheter, till exempel smartphones, surfplattor, bärbara datorer och stationära Datorer.

Det finns fördelar och nackdelar med båda tillvägagångssätten. Den Smarta enheter, som Alexa Echo, till exempel, kräver ofta flera enheter för tjänsten sträcker sig över hela huset. Smartphone aktivering kräver att du har telefonen med dig.

Vad som är viktigt att notera är dock att så kallade “smarta” apparater att aktivera muntligt via Alexa och andra tjänster som inte är så mycket smartare än en liknande produkt sans Smarta Hem-teknik.

Smart glödlampor, till exempel, helt enkelt innehålla trådlös lan-radio med förmågan att förstå och genomföra IFTTT (om detta då) teknik. Med andra ord, de lyssnar enhet hör: “Om du hör Alexa, slå på vardagsrum ljus (om detta), och slå sedan på ljus (så att), vilket är mycket enkla, grundläggande programmering.

En trådlös skrivare, måste bara förstå och genomföra IFTTT, som det redan gör på ett eller annat sätt, för att bli Smart, och röst aktiveras. Med andra ord, du inte faktiskt sett till att skrivaren själv.

Smart enhet eller din dator för tolkar och skickar IFTTT kommando, ibland direkt och ibland över internet. Så, när du säger, “i Google, för att skriva ut mitt schema,” alla skrivaren gör är att svara på ett Ut-kommando, följt av de uppgifter som krävs för att skriva ut schemat, det behöver faktiskt inte “höra” vad som helst.

Poängen är att alla skrivare som verkligen behöver för att bli “smart”
är det några fler rader kod i dess inre firmware. Du tror då, att
fler skrivare skulle vara röststyrda. I alla fall, vad som följer är en lista över
den stora skrivare beslutsfattare och vad varje företag erbjuder genom Smarta Hem
skrivare.

Bror

Som jag sade tidigare, Bror, tillverkare av low-end AIO inkjet-skrivare för hemmet till högre-slutet business-färdiga modeller, samt laser-skrivare från nybörjar-till hög volym, inte erbjuder voice activation teknik.

Företaget erbjuder en Business Smart-serien av AIO enheter, men att märket hette långt innan tillkomsten av Smarta Hem-teknik.

Canon

Alla hem och hem-baserade office Pixmas som Canon har släppt under de senaste månaderna har Amazon Alexa och Google Hemma support, samt IFTTT kompatibilitet för dem som är benägna att skapa egna skript för andra tjänster (det är inte så svårt som man kan tro).

Dessa är bland annat högre-slutet Pixma TS9520 och TS9521C brett format som konsument kvalitet photo AIO skrivare (den senare är en “hantverkare” skrivaren är konstruerade för scrapbookers), Pixma TS8220, TS6220, och TS702 konsument-klass photo AIO skrivare, samt hem-baserade office-orienterade TR4520 AIO.

Canon uppdaterar sitt hel svit av bläckstråleskrivare och AIOs,
och det är många, ungefär var 12 till 18 månader, och hela raden är gjord
över och bytas ut ungefär vart fjärde eller femte år. Det är säkert att anta sedan
att från och med nu alla sina konsument-klass bläckstråleskrivare maskiner kommer att komma med liknande
IFTTT-stöd, liksom alla framsteg inom teknik.

Företaget gör också en rad av laserskrivare och AIOs, som sträcker sig från nedre änden till mellanregister. Flera av dessa är avsedda för små och hem-baserade kontor.

Så långt, Canon har inte släppt någon information om huruvida det planer på att lägga IFTTT stöd till dessa maskiner, och PR-rep svar på min förfrågan var, “jag är Ledsen, du får vänta och se”, vilket inte är ovanligt för ett företag som håller sina nya planer produkt hemlighet (de gör alla).

Epson

Epson har anammat Alexa och IFTTT röst i en stor
sätt. Inte bara kommer det i alla företagets framtida Epson EcoTank, Arbetskraft
och Uttryck skrivare och AIOs, men Epson har också gjort en uppdatering av firmware
tillgänglig för alla dess nuvarande och förutvarande Epson EcoTank, Arbetskraft och Uttryck
modeller som har stöd för Epson Connect som innebär att bara om varje maskin
företaget har gjort under de senaste åren.

Hittills har bolaget genomfört endast Alexa stöd.
även om det finns lösningar för Googles Startsida och andra röst
tjänster. Google, till exempel, tillhandahåller hjälp för att skapa din egen IFTTT
kommandon här. Och du kan hitta all hjälp du behöver och
mer på IFTTT.com.

För när Epson kommer att öka sitt stöd för att inkludera Google
Hem och andra, företaget rep svar på min fråga var, ja, du gissade rätt
det, “jag vet ingenting!”

HP

HP erbjuder flera hem
och hem-baserade office AIOs, men så långt det ger direkt Alexa, Google Hem,
och IFTTT stöd, inte bara på sina hem-orienterade Tango och Tango X AIOs. Den
skillnaden mellan de två Tango är att den senare kommer med en
bok-täcka-som linda som i huvudsak förklädnader maskinen, så att ditt hem
inredning är inte täckt upp med en ödmjuk skrivaren.

Observera att du kan aktivera Alexa på andra HP web-enheter som är anslutna via den unika e-postadress som HP tilldelar var och en av sina skrivare och genom att möjliggöra för vad HP uppmanar HP-Skrivare Skicklighet.

Kan du hitta instruktioner för att sätta upp Alexa på denna webbplats. Google Home kommer att arbeta med andra web-anslutna HP maskiner via HP-skrivare app och Google Cloud Print genom att följa dessa instruktioner.

Framtiden för Smart
Skrivare

Om du frågar mig, många av dagens AIOs är redan ganska smart, med eller utan röst. Är det en fördel att skriva ut dokument utan att lämna soffan? Du satsa det finns, men let ‘ s face it, det är inte mycket annat man kan göra med en röst-aktiverad skrivare annat än print.

Visst, du eller din skrivartillverkare kan innehålla IFTTT skript för skanning och göra kopior, men du kan inte göra någon av dessa utan att först placera ett original på skannerglaset platen eller i den automatiska dokumentmataren (ADF), som, med undantag för vissa mycket specifika situationer, typ av motverkar syftet.

I alla fall, det kommer nog inte dröja länge innan Bror (som gör fantastiska skrivare och AIOs, förresten) kommer ombord med röststyrda maskiner.

Epson kommer så småningom att lägga till stöd för andra tjänster, och Canon kommer att öka sitt antal Smarta Hem erbjudanden, troligen alla sina framtida hem-orienterade maskiner. Så småningom kan vi även se tekniken på affärsinriktad skrivare. Vi får bara vänta och se.