Wat is Microsoft Flow?

0
91

Als onderdeel van Microsoft ‘ s streven naar een cloud en mobile apps, ze hebben ook geïnvesteerd in een aantal cloud-alleen toevoegingen aan de oude vertrouwde Office-toepassingen. Een van deze is Stroom, een trigger-based systeem voor het maken van geautomatiseerde workflows.

Wat Is Flow?

Als je het soort van persoon die het leest How-To Geek regelmatig, u bent waarschijnlijk op de hoogte van de schijf voor persoonlijke productiviteit dat is gewoed voor vrijwel de hele millennium. Flow is Microsoft ‘ s poging tot het geven van u de aard van de automatisering voor meldingen, waarschuwingen, het verzamelen van gegevens en de mededeling die u zullen helpen minder tijd besteden aan saaie, maar noodzakelijke administratieve werkzaamheden en meer tijd op interessante (en productieve) dingen.

Denk aan Stroming van IFTTT, maar met een schuin in de richting van het kantoor in plaats van IoT of hardware.

Flow kunt u voor het maken van “stromen” (afkorting voor “workflows”) die zijn gebaseerd op gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, je zou kunnen maken van een flow die je zou download de reacties op een Microsoft Forms vragenlijst naar Dropbox regelmatig, of een bericht plaatsen in een Olierijke kanaal als u een Visual Studio build mislukt.

GERELATEERD: Hoe Maak je een Vragenlijst in Microsoft Forms

Kan Iedereen Gebruik Maken Van Het?

Iedereen kan gebruik maken van Stroom indien zij zich aanmelden voor een gratis Microsoft-account. Mensen met een abonnement op Office 365 kunt ook gebruik maken van Stroom, maar krijgen ze veel dezelfde functionaliteit als mensen met een gratis Microsoft-account.

Flow komt ook met zakelijke versies van Office 365 en Dynamics 365, maar de ander abonnement niveaus voor de verschillende versies van het debiet dat overeenkomt met de gratis en betaalde rekeningen. Het is een beetje verwarrend, maar u kunt de details op de Microsoft pagina met prijzen.

U kunt ook betalen voor een Flow-account als u van plan bent om meer dan het gratis account kunt. Er zijn drie prijzen:

  • Flow Free is een gratis plan kunt u onbeperkt stromen, maar je krijgt slechts 750 runs per maand en controles gebeuren om de 15 minuten.
  • Flow-Plan 1: Dit plan loopt $5 per maand. Je krijgt 4500 loopt per maand en controles gebeuren om de drie minuten. Je krijgt ook een aantal premium-aansluitingen aan diensten zoals MailChimp en Salesforce.
  • Flow-Plan 2: Dit plan loopt $15, – per maand. U krijgt van 15.000 loopt per maand en controles gebeuren van elke minuut. U krijgt dezelfde premie connectors van Flow-Plan 1, en krijg je ook toegang tot het beleid van de organisatie-instellingen en de diverse business process flows.

U kunt zich aanmelden voor een gratis proefversie voor 90 dagen naar een van de betaalde plannen, die moet lang genoeg zijn om uit te vinden of het de moeite waard beschietingen uit geld.

Wat Kan Ik Doen Met De Flow?

Flow gaat over het nemen van afstand van de overlast van de taken die een computer kan doen voor u in de plaats. Dit kan zo simpel zijn als het krijgen van een e-mail wanneer iemand past een bestand in Dropbox of zo complex als een multi-stap workflow met toelatingen, waarschuwingen en meldingen, die is gebaseerd op een Kracht van BI-analyse van real-time data.

Kunt u de drie belangrijkste soorten van de stroming:

  • Geautomatiseerd: Een stroom automatisch geactiveerd door een gebeurtenis, zoals een e-aankomst of een bestand wijzigen.
  • Toets: Een stroom handmatig geactiveerd door een knop met u op.
  • Gepland: Een stroom die wordt uitgevoerd op een gezette tijd, op een keer, of een terugkerende actie.

Enterprise-gebruikers op een betaald abonnement ook toegang hebben tot business process flows, die gids medewerkers door middel van stappen voor de invoer van gegevens, met de mogelijkheid om te leiden tot verder flows gebaseerd op de gegevens.

Het is vaak moeilijk om te denken van manieren waarop u zou gebruik maken van dit soort gereedschap, dus Microsoft heeft een groot aantal sjablonen die u kunt kiezen uit, sommige van hen zijn ontworpen voor specifieke situaties (productiviteit, omzet -, software-ontwikkeling, enz.) en de rest van hen met behulp van specifieke aansluitingen. Een connector is een koppeling tussen Debiet en een andere toepassing.

Er zijn aansluitingen voor een groot aantal toepassingen, inclusief alle Microsoft-toepassing met een SAAS-interface (met inbegrip van GitHub), samen met de aansluitingen voor de Verslapte, Dropbox, Gmail, MailChimp, Jira, Twitter, BaseCamp, en tientallen meer. Sommigen van hen zijn alleen beschikbaar voor premium (d.w.z. betaald) klanten, maar de meeste van deze zijn enterprise services zoals BitBucket en Salesforce die je niet zou moeten worden als een persoonlijke gebruiker. Er zijn ook aansluitingen voor protocollen zoals FTP en RSS. In totaal zijn er aansluitingen voor 323 toepassingen en protocollen op het moment van schrijven, en kunt u uw eigen als u behoefte heeft aan een ander.

Is de Flow Beter Dan IFTTT?

Het antwoord op die vraag hangt af van wat u nodig heeft van hen. Flow is meer enterprise – en software-gericht; IFTTT is meer op de gebruiker en de IoT-gericht. Als u wilt dat uw verlichting in te schakelen in reactie op een Slappe bericht IFTTT is uw beste weddenschap. Als u een SharePoint-lijst worden bijgewerkt elke keer dat iemand reageert op een enquête die u hebt gemaakt, Flow is één van de betere optie. Ze zijn beide goed in wat ze doen, en voor sommige taken, kunt u graag gebruik van maken.