Få Hjälp Med File Explorer på Windows-10

0
337

Windows-10 inte längre har inbyggd hjälp för File Explorer, Windows 7 gör. Microsoft gör du söka på nätet efter information, så här är vad du behöver veta om hur du använder Windows-10: s filhanterare.

File Explorer-Gränssnittet Grunderna

Samtidigt som det döpts om till “File Explorer” i Windows 10, denna ansökan är i princip samma som Windows Explorer på Windows 7. Det har en del nya funktioner, bland annat en ribbon gränssnitt och inbyggda i Microsoft OneDrive för att synka dina filer till molnet.

“Quick Access” – området i sidomenyn ersätter “Favoriter” på Windows-10. Du kan dra och släppa mappar för att Snabbt komma Åt området till “pin-kod” dem för enkel åtkomst i framtiden. Windows-10 kommer att automatiskt lägga till dina nyligen använda mappar för att detta område också. Du kan anpassa Snabb Åtkomst från fönstret alternativ. För att ta bort en enskild mapp från snabbåtkomst genom att högerklicka på den och välj “ta bort Från Snabb Åtkomst.”

“Den Här DATORN” – avsnittet ersätter “den här Datorn” – artikel om Windows 7. Det innehåller genvägar för att användaren data mappar på din DATOR och andra enheter, till exempel USB-enheter och DVD-enheter.

Hur att Använda Menyfliksområdet

Menyfliksområdet i File Explorer-programmet fungerar precis som menyfliksområdet i Microsoft Office-program som Word och Excel. Det finns ett par olika sätt du kan använda den.

Om du vill ha mer utrymme i din fil du surfar på windows, kan du lämna bandet kollapsade som standard. Du kan fortfarande klicka på någon av flikarna i toppen—som “Home”, “Dela” eller att “Visa” för att visa kommandon och klicka på en knapp. Menyfliksområdet visas bara tillfälligt.

Om du hellre vill se bandet hela tiden, kan du utöka det. För att göra detta, kan du antingen klicka på pilen nära det övre högra hörnet av den File Explorer-fönstret, eller tryck på Ctrl+F1.

Hem verktygsfältet erbjuder enkla alternativ för att arbeta med filer, bland annat Kopiera, Klistra in, ta Bort, Byta namn, Ny Mapp, och Egenskaper.

På fliken Dela erbjuder alternativ för e-post, zippa och skriva ut filer, såväl som att bränna dem på en skiva och dela dem på det lokala nätverket.

Visa-flik innehåller alternativ för att styra hur filerna visas i Utforskaren och hur de är sorterade. Du kan aktivera en förhandsvisning eller informationsfönstret för att se mer information om en markerad fil väljer du om du vill ha stor fil ikoner eller en tät fil listan och sortera filer efter de kriterier du vill. Du kan även välja att visa eller dölja filnamnstillägg eller dolda filer från här. Klicka bara på “Dolt objekt” – kryssrutan för att visa eller dölja dolda filer utan att öppna fönstret mappalternativ.

Fliken Hantera ibland kommer att visas på menyfliken med kontextuellt lämpliga kommandon. Till exempel, om du väljer några bilder, kommer du att se en “Bild Verktyg” – fliken med alternativ för roterande val av bilder och ställa in dem som skrivbordsbakgrund.

Hur Pin-Kommandon som Används Ofta

Quick Access Toolbar) visas i det övre vänstra hörnet av den File Explorer-fönster, på namnlisten. Det ger bekväm tillgång till kommandon du använder ofta. Att lägga till ett kommando till verktygsfältet snabbåtkomst genom att högerklicka på den i menyfliksområdet och välj “Lägg till i Verktygsfältet snabbåtkomst.”

Om du vill få mer utrymme för kommandon, kan du högerklicka var som helst på band eller flikraden ovanför den och välj “Visa i Verktygsfältet snabbåtkomst Nedan Ribbon” för att förvandla den till en mer verktygsfältet standard.

Hur till Ändra File Explorer-Inställningar

För att ändra File Explorer-inställningar, klicka på “Visa” – fliken i menyfliksområdet och klicka på “Alternativ” – ikonen.

Detta öppnar bekant Mapp dialogrutan Alternativ som fanns på Windows 7 också. Det har några nya alternativ—till exempel kan du bestämma om Filen öppnas för Snabb Åtkomst eller den Här DATORN åsikter, eller om det automatiskt visar nyligen och ofta använda mappar i Snabb Tillgång utsikt.

Användbara Kortkommandon

File Explorer är fullmatad med användbara kortkommandon för att hjälpa dig att utföra uppgifter snabbare. Här är en kort lista över några:

 • Windows+E – Öppna en Fil i Utforskaren. Detta fungerar var som helst i Windows 10.
 • Ctrl+N Öppnar en ny Fil i Utforskaren. Detta fungerar bara på File Explorer.
 • Ctrl+W – Nära den aktuella Filen i Utforskaren.
 • Ctrl+Mushjul Upp eller Ner – Ändra storleken på filer och mappar som ikoner på skärmen (zooma in eller ut.)
 • Ctrl+Skift+N – Skapa en ny mapp
 • Backsteg eller Alt+Vänster pil – Visa föregående mapp (gå tillbaka.)
 • Alt+Höger pil – Visa nästa mapp (gå framåt.)
 • Alt+pil Upp – Visa den mapp som nuvarande mapp ligger i.
 • Ctrl+A, Ctrl+E, eller F3 – Fokus sökrutan så att du snabbt kan börja skriva en sökning.
 • Ctrl+L, Alt+D, eller F4 – Fokusera-adress (plats) bar så att du snabbt kan börja skriva en mapp adress.
 • F11 – Maximera File Explorer-fönster. Tryck F11 igen för att förminska fönstret. Detta fungerar i webbläsare.

Du kan hitta en komplett lista över Windows-10 kortkommandon på Microsofts webbplats.

Hur man Använder OneDrive

OneDrive är inbyggd i File Explorer på Windows-10. Den synkroniserar filer online med hjälp av Microsoft-konto som du loggar in på Windows med 10. Det fungerar på samma sätt som Dropbox, Google Drive, och Apples iCloud-Enhet.

För att komma igång klickar du på “OneDrive” alternativ i File Explorer är sidofältet. Du kommer att bli ombedd att logga in OneDrive, om det behövs. Om du inte är, du kan bara placera filer i OneDrive. De kommer att laddas upp till Microsofts servrar. Du kan få tillgång till dem i OneDrive mapp på andra Datorer som du loggar in på samma Microsoft-konto, via OneDrive appar på telefonen, och på OneDrive webbplats.

Fältet “Status” i OneDrive fönster visar dig statusen för varje fil. En blå moln ikonen indikerar att filen är lagrad på OneDrive på nätet men kommer automatiskt att laddas ned när du öppnar det. En grön bockmarkering anger att filen är lagrad både på OneDrive och på din nuvarande DATOR.

Du kan styra OneDrive inställningar från OneDrive meddelandefältet (systemfältet) ikonen. Klicka på moln-formade OneDrive-ikonen i meddelandefältet längst ned till höger på skärmen—om du inte ser det, behöver du förmodligen att klicka på den lilla uppåtpilen till vänster om ikonerna för att hitta det. Klicka på “Mer” och klicka på “Inställningar” för att hitta OneDrive olika inställningar, där du kan styra vilka mappar som ska synkroniseras, hur mycket av din uppladdning och nedladdning av bandbredd OneDrive använder, och andra inställningar.

OneDrive automatiskt kan “skydda” filer i viktiga mappar som Skrivbordet, Bilder och Dokument genom att synkronisera dem. För att ställa in här, klicka på “Auto Save” – fliken i OneDrive inställningar och klicka på “Uppdatera Mappar” – knappen under Skydda Din Viktiga Mappar.

Om du inte gillar att se OneDrive, kan du stänga av den och ta bort ikonen från File Explorer.

Hur man får Tillgång till nätverksenheter

Mappar, skrivare och servrar media delade på det lokala nätverket visas i “Network” – vyn. Du kan behöva bläddra ner till botten av File Explorer är sidofältet för att leta upp och klicka på den.

Windows-10 inte längre omfattar Hemgrupp funktion, så du kan inte använda det för att dela filer och mappar mellan datorerna enkelt. Du kan antingen använda OneDrive eller använda gammaldags fil och mapp att dela med nätverk alternativ.

Om du behöver för att mappa en nätverksenhet för lätt tillgänglighet, du kan göra det från den Här DATORN och läser. För det första, klicka på “den Här DATORN” i sidomenyn. “Dator” – fliken visas på menyfliken. Klicka på den och välj “Map Network Drive” och följ anvisningarna för din IT-avdelning erbjuder för att ansluta.

Den anslutna enheten visas under Nätverk Platser på den Här DATORN och läser.

Säkerhetskopiera och Återställa Dina Filer

Windows-10 innehåller en Fil Historia, en backup och återställa funktionen. Det är inte bara för att ringa och återställa stora backup—Fil Historia kan automatiskt säkerhetskopiera olika versioner av dina filer, och du kan använda File Explorer att återställa de tidigare versioner enkelt. Först, du måste ställa upp Filen Historia från Inställningar > Uppdatera & Säkerhet – > Säkerhetskopiering. Aktivera “Automatiskt säkerhetskopierar mina filer”.

Efter att du har ställt den upp, kan du välja en fil eller mapp, klicka på “Hem” i menyfliksområdet och klicka på “Historik” – knappen om du vill visa och återställa äldre versioner av filen eller mappen.

Windows 10 File Explorer är packad med andra användbara funktioner. Du kan märka någon fil, använd ett mörkt tema, eller återaktivera “bibliotek” – funktionen. Microsoft arbetar ett gränssnitt för File Explorer, men du kan få File Explorer flikar idag.