Wat is Motion Smoothing op een TV, en Waarom hebben Mensen een Hekel aan?

0
84
Willy Barton/Shutterstock.com

Als u hebt gekocht een nieuwe TV, dan kunt u vraagt zich misschien af waarom alles wat je kijkt voelt akelig versneld en glad, als je kijkt naar een live-uitzending de hele tijd. Je bent niet je dingen: Uw TV zou kunnen lijden aan Beweging glad te maken.

Wat is Motion Smoothing, en Hoe Werkt het?

Elke TV-fabrikant noemt hun specifieke tech door een andere naam voor marketing redenen natuurlijk. Actie Smoothing, TruMotion, Motionflow—dit zijn allemaal namen voor dezelfde functie: het maken van je TV foto ‘ s gladder. En dat is beweging glad te maken. Het is ook bekend als de “soap-effect” omdat low-budget soap opera ‘s gebruikt om goedkope videocamera’ s die een hogere frame-rate, gladder uitziende video.

De meeste TV-shows, films en uitzendingen zijn gefilmd op 24 of 30 fps (frames per seconde, ook wel “hertz” of “Hz”), die is snel genoeg voor het oog om ze zien als een vloeiende video en niet schokkerig diavoorstelling. Echter, de standaard, de meeste Tv ‘ s en monitors zijn geschikt van 60 Hz is en wat duurder weergegeven klok op 120 Hz en zelfs 240 Hz.

Maar, films en TV-shows zijn nog 30fps, dat levert een probleem op: wat is het punt van 60hz weergegeven als de inhoud die u alleen kijken naar updates op de helft van dat? De refresh rate van de film is niet te veranderen op elk moment snel, dus dit is waar de “Beweging ” Smoothing” komt. Beweging smoothing probeert dit probleem op te lossen door het nemen van een gok op de 30 frames ontbreken van elke seconde, meestal door het vergelijken van een voor en na het schot en het proberen te vinden van het midden tussen de twee van hen.

GERELATEERD: Waarom Wordt Mijn Nieuwe HDTV ‘ s Foto Versneld en “Glad”?

Waarom Is Het een Probleem?

De meeste mensen hebben problemen met beweging glad te maken. Immers, we hebben er jaren de opleiding van onze hersenen om te genieten van films en TV-shows gefilmd op 24 of 30 fps, en onze hersenen gaan denken van hoe een film of TV-show moeten kijken.

TV-fabrikanten, aan de andere kant, zijn gewoon proberen om te adverteren met grotere getallen aan de consument. 240 Hz beter moet zijn dan 120 Hz en veel beter dan 60 Hz, toch? Nou, soms is het, ja, vooral als de inhoud is bedoeld voor it.

Maar de meeste consumenten niet genieten van de hogere frame rates op de meeste van de inhoud waarnaar ze kijken. Het bekijken van de inhoud gefilmd op 24 of 30 fps ziet er bijzonder vreemd op Tv ‘ s die worden uitgevoerd op 120 Hz en hoger. De waanzinnig vloeiende beweging maakt de video lijken bijna echt, die breekt de immersie van de film volledig. Eerlijk gezegd, het voelt vaak meer als je kijkt naar een achter-de-schermen documentaire over de film dan de film zelf.

Voor sommige dingen in beweging smoothing zinvol is. Live-action sport-en video-games, bijvoorbeeld, hebben snel bewegende inhoud zou kunnen gebruiken een beetje meer duidelijkheid. Helaas zijn er nog twee andere problemen in verband met motion smoothing breken van deze twee gevallen.

  • Voor sport, dingen soms zo snel bewegen dat de smoothing algoritme niet weet wat te doen, en eindigt met het produceren van een vreemde, vaak onscherp beeld in plaats van een duidelijk “in between” frame. Dit defect, wat resulteert in onjuiste of hotel foto ‘ s, heet artifacting.
  • Voor video games, de extra input lag vereist voor het toevoegen beweging smoothing volledig ruïnes in staat om het spel te spelen effectief. De besturing voelt traag en reageert niet, dat is de reden waarom de meeste Tv ‘ s bieden een “Game Mode” voor het uitschakelen van de beweging gladder en andere geavanceerde foto-effecten.

En andere soorten content, zoals kabel-nieuws of reality-TV, nog steeds griezelig ondanks dat hij niet wordt “cinema.”

Heb Ik Het? Hoe kan ik te Ontdoen van Het?

Zou je waarschijnlijk merken als uw TV had ingeschakeld. Als je een nieuwe, naam van het merk TV, motion smoothing zou worden standaard ingeschakeld. De meeste van de tijd, de optie om het uit te zetten is verborgen in de foto-instellingen in het menu, maar als je het niet kunt vinden, kunt u lezen in onze handleidingen op het uitschakelen van het effect voor Samsung, LG, Sony, Vizio, en Roku-Tv ‘ s.

Raadpleeg anders uw TV handleiding en support site.