Hur till Ändra vilken Teckenkodning som används i Outlook

0
126

I bästa fall är det irriterande att få ett e-postmeddelande som innehåller oläsliga tecken. I värsta fall kan det hindra dig från att läsa e-post alls. Ibland, ändra kodning i Outlook visar de tecken som saknas, och du kan läsa meddelandet. Här är hur man gör det.

Vad är Teckenkodning?

Om du inte är säker på vad “character encoding” är, vi har fått en fullständig förklaring för dig. Den mindre omfattande förklaring är att ett tecken är ett tecken som visas på skärmen när du skriver något. Så varje bokstav i denna artikel är ett tecken som representerar en bokstav—a, b, c, och så vidare. Bakom kulisserna, att din dator motsvarar dessa tecken med hjälp av en kod som tolkas av ett program—som en webbläsare eller en ordbehandlare—och sedan gör dem på skärmen som ett tecken.

RELATERAT: Vad Är Teckenkodningar Som ANSI-och Unicode, och Hur Skiljer De sig?

Så långt, så enkelt, särskilt inte om du tror att det är bara 26 tecken i alfabetet, tio siffror, och vissa grammatiska märken som ! eller @.

Men det finns också 26 versaler och mycket mer grammatiska märken som du kan realisera (tangentbordet bara visar en liten del av eventuella grammatiska märken, även för engelska). Och denna omfattar endast ett språk, engelska, som är i ett alfabet, Latin (även känd som den Romerska alfabetet). Det latinska alfabetet omfattar de flesta västeuropeiska språk och har ett stort antal diakritiska symboler som inte används i engelska. Diakritiska symboler är saker som accenter, omljud, cedillas och andra märken som kan ändra uttalet av en bokstav eller ett ord.

Sedan finns det många andra alfabet, som Kyrilliska (mest känd för att innehålla den ryska språket), grekiska, Kanji (Japanska), och Kinesiska, av vilka många har mer än ett språk.

Nu, nu kan du börja se omfattningen av tecken som måste vara kodade som tecken. Det finns över 70 000 Kinesiska tecken ensam. En teckenkodning som innehåller en rad kod punkter, var och en som kan koda en karaktär. ASCII, som du har förmodligen hört talas om, var en tidig latinska alfabetet kodning som hade 128 kod poäng, ingenting i närheten av nog för att täcka alla möjliga tecken som människor använder.

W3 ‘ s rekommenderade kodning i HTML kallas för UTF-8, som har 1,112,064 kod poäng. Detta är tillräckligt för att täcka i stort sett alla tecken på alla språk i alla alfabet (även om inte varenda en), och används i 93% av alla webbplatser. UTF-8 kodning som rekommenderas av Internet Mail Consortium.

Varför Skulle Jag Bry Sig Om Att Ändra Det?

Outlook, tillsammans med alla andra moderna e-postklient, kodar och avkodar UTF-8.

Men om Outlook stöder UTF-8 och UTF-8 är den rekommenderade kodning, varför skulle du se en oläsliga tecken? Detta kan hända av flera skäl, men det primära är att du visar e-post med oformaterad text (antingen för att du uttryckligen ville göra det eller ett virus scanner hade konverterat den till vanlig text innan det kom till dig) eller den kodning du använder är inställd på något annat än UTF-8.

Kodningen av ett inkommande e-post bestäms av avsändaren, om de använder ASCII-tecken, till exempel Outlook kommer att göra e-post med hjälp av ASCII-kodning. Om din Word-inställningar är inställda på att ersätta “rakt citat” med “smart citat” (de som led i en vinkel som visar om de är öppna eller stänga citat) så kommer du att se “oläslig” tecken i e-post i stället för smarta citat, eftersom ASCII innehåller inte lämpliga tecken för smarta citat.

Så, ändra kodningen på ett meddelande kan kan du visa de förvrängda tecken de sätt de är tänkta att visas.

Okej, Hur Gör Jag För Att Ändra Det?

Lyckligtvis, ändra kodning av ett meddelande är ganska lätt i Outlook. Dubbelklicka på meddelandet för att öppna den. På fliken home (Hem) i meddelande-fönstret, klickar du på Åtgärder – > Andra Åtgärder > – Kodning för att se vilken kodning som används.

Detta är ett e-postmeddelande från Microsoft om Röran flytta saker från min Inkorg. Som du kan se, Microsoft använder västeuropeiska att koda sin post. För att ändra det, klicka på “Mer” och välj sedan den kodning du vill, till exempel UTF-8.

Det är allt som finns till den—du bör nu kunna läsa e-post.

Om du vill veta hur din utgående e-post är kodade, gå till Arkiv > Alternativ > Avancerat och rulla ned till den Internationella Alternativ. Du letar efter den “Önskade kodning för utgående meddelanden” alternativet.

Standard är Västeuropa, och keen-eyed bland kan man undra varför det är så här då, som nämnts ovan, rekommendation för e-format är UTF-8. Svaret är att Västeuropa är en delmängd av UTF-8, och som sådan kan man läsa att använda UTF-8. Om du köper en kopia av Outlook som är avsedd för Grekland, till exempel, den förvalda kodningen kommer att vara Windows-1253, som också är en delmängd av UTF-8.

Du kan ändra standardinställningarna för utgående kodning till vad du vill. Om du vill att människor ska kunna läsa dina inlägg, du är bäst av att hålla det så västeuropeiska eller byta till en globalt används för kodning som UTF-8.