Het Wijzigen van het Karakter Codering in Outlook

0
290

Op zijn best, het is heel vervelend om een e-mail met onleesbare tekens. In het ergste geval, het kan voorkomen dat u van het lezen van de mail. Soms, het veranderen van de codering in Outlook worden de ontbrekende tekens en kunt u het bericht lezen. Hier is hoe het te doen.

Wat is het Karakter Codering?

Als u niet zeker weet wat “character encoding” is, hebben we een uitgebreide uitleg voor je. De minder uitgebreide uitleg is dat een teken is van een glyph die op het scherm wordt weergegeven wanneer u typt iets. Dus elke letter in dit artikel is een glyph die staat voor een letter a, b, c, enzovoort. Achter de schermen van uw computer representeert deze glyphs in met een code die wordt geïnterpreteerd door een programma, zoals een webbrowser of een word processor—en vervolgens wordt deze op het scherm als een teken.

GERELATEERD: Wat Zijn Karakter Coderingen Zoals ANSI-en Unicode, en Hoe Verschillen Zij van elkaar?

Zo ver, zo eenvoudig, vooral als je denkt dat er slechts 26 tekens van het alfabet, tien nummers, en een aantal grammaticale markeringen wilt ! of @.

Echter, er zijn ook 26 hoofdletters en veel meer grammaticale markeringen die u zouden kunnen realiseren (uw toetsenbord toont slechts een kleine subset van de mogelijke grammaticale markeringen, zelfs voor engels). En dit heeft betrekking op slechts één taal, het engels, die in een alfabet, latijn (ook wel bekend als de Romeinse alfabet). De latijnse alfabet bevat de meeste West-Europese talen en heeft een groot aantal diakritische tekens die niet in het engels. Diakritische symbolen zijn dingen zoals accenten, umlauts, cedillas, en andere tekens die de uitspraak van een letter of een woord.

Dan zijn er de vele andere alfabetten, zoals Cyrillische (meest bekend voor het bevatten van de russische taal), grieks, Kanji (Japans), en Chinese, vele van die meer dan één taal.

Nu, u kunt nu beginnen om de schaal te zien van tekens die moeten worden gecodeerd als glyphs. Er zijn meer dan 70.000 Chinese glyphs alleen. Een karakter codering bevat een aantal van de code-punten, die elk coderen voor één teken. ASCII, die u hebt waarschijnlijk gehoord van, was een van de eerste latijnse alfabet codering die had code 128 punten, niets in de buurt genoeg is om alle mogelijke tekens gebruiken mensen.

W3 is aanbevolen voor HTML-codering heet UTF-8, die heeft 1,112,064 code punten. Dit is genoeg om te dekken vrijwel alle van de tekens in alle talen en in alle alfabetten (hoewel niet elk één), en wordt gebruikt in 93% van alle websites. UTF-8 is ook de codering aanbevolen door de Internet Mail Consortium.

Waarom Zou Ik Moeite Het Te Veranderen?

Outlook, samen met alle andere moderne e-mail client, codeert en decodeert UTF-8.

Maar als Outlook ondersteunt ook UTF-8 en UTF-8 is de aanbevolen codering, waarom zou je een onleesbaar teken? Dit kan gebeuren om verschillende redenen, maar de belangrijkste daarvan zijn dat u bekijkt de e-mail in platte tekst (ofwel omdat u deze expliciet wilde om dat te doen of een virus scanner had omgezet naar platte tekst voor het aan u) of de codering die je gebruikt is ingesteld op iets anders dan UTF-8.

De codering van een inkomende e-mail wordt bepaald door de afzender, dus als ze het gebruik van ASCII-bijvoorbeeld Outlook zal maken van de e-mail met behulp van de ASCII-codering. Als uw Word-instellingen zijn ingesteld vervangen door “rechte aanhalings tekens” door “gekrulde aanhalingstekens” (de punt in een hoek om te zien of ze zijn het openen of sluiten van de aanhalingstekens) dan zult u zien dat “onleesbaar” tekens in de e-mail in plaats van slimme aanhalingstekens, omdat ASCII bevat niet de juiste karakters voor smart quotes.

Dus, het veranderen van de codering op een bericht kan laten weergeven die vreemde tekens op de manier waarop zij verondersteld zijn om te worden weergegeven.

Oké, Hoe Kan Ik Het Wijzigen?

Gelukkig, het veranderen van het coderen van een bericht heel gemakkelijk in Outlook. Dubbelklik op het bericht om het te openen. Op het tabblad start van het bericht-venster, klik op Acties > Overige Acties > Codering om te zien welke codering wordt gebruikt.

Dit is een e-mail van Microsoft over de Rommel bewegende dingen uit mijn Postvak in. Zoals u kunt zien, gebruikt Microsoft de West-Europese coderen hun e-mails. Om dit te wijzigen, klik op “Meer” en kies vervolgens de codering die u wilt, zoals UTF-8.

Dat is allen daar is aan het—je moet nu in staat zijn om te lezen van de e-mail.

Als u wilt weten hoe u uw uitgaande e-mails worden gecodeerd, ga naar Bestand > Opties > Geavanceerd en scroll naar beneden naar de Internationale Opties. U bent op zoek naar de “Gewenste codering voor uitgaande berichten” optie.

De standaard is de West-Europese, en de keen-eyed onder u vragen zich misschien af waarom dit is, wanneer, zoals hierboven vermeld, is de aanbeveling voor de e-mail-formaten is UTF-8. Het antwoord is dat de West-Europese is een subset van UTF-8, en als zodanig kan worden gelezen met behulp van UTF-8. Als je een kopie van Outlook ontworpen voor Griekenland, bijvoorbeeld, de standaard codering Windows-1253, dat is ook een subset van UTF-8.

U kunt de standaardinstelling wijzigen codering voor uitgaande alles wat u maar wilt. Als je wilt dat mensen uw berichten kunnen lezen, u bent het best uit te houden als de West-Europese of het wijzigen van een wereldwijd gebruikte codering zoals UTF-8.