Vad som Händer med Din Smarthome När Strömmen Går?

0
86

Smarthome prylar är bekvämt, men vad händer när strömmen går? Kan du låsa upp en elektrisk smart lock? Kommer alla dina smarta lampor tänds vid 3 på morgonen när strömmen kommer tillbaka? Och vad händer om din garageport.

Strömavbrott Är inte Mycket Sämre För Smarta Hem

Strömavbrott sker, och de är irriterande för alla. Varje hem är beroende av el för att driva klimatkontroll, belysning, internet, apparater, och så många andra moderna bekvämligheter. Ett strömavbrott är ett problem i en smarthome, visst—men det är ett problem i varje hem.

Låt oss vara ärliga: att Förlora makten i en smarthome är inte annorlunda från att förlora det i alla andra hem i dessa dagar. De flesta smarta enheter kommer att upphöra att fungera (precis som de flesta andra “dumma” produkter, men det finns några saker att tänka på—speciellt för smarta lås och några smarta lampor.

Smart Lås Är batteridriven och Kan Ha En Backup

Bara för att du har förlorat makten betyder inte att en smart lock har helt slutat att fungera. Smart lås är batteridriven, så låsmekanismen kan fortsätta arbeta även när resten av ditt hem förlorar makt. Dock, någon av fjärrkontrollens funktioner som är beroende av internet eller en ansluten hub kommer inte att fungera. Och det inkluderar batteri anmälningar, så om strömavbrott förväntas sista du kanske vill byta batterier som en försiktighetsåtgärd.

Batterierna dör kommer inte att vara ett bekymmer om din smarta lås har ett fäste för lås. I så fall, se till att du har din nyckel, men om din smarta lås har bara en knappsats eller Bluetooth-anslutning för att sedan gå vidare och byta batterier eller åtminstone testa deras kostnad. Några smarta lås har terminaler för att ta emot en avgift från ett 9V-batteri samt, om det gäller dig, då kan det vara värt att förvara i din bil i glovebox. Till exempel, både Schlage Z-Wave ansluta och Kwikset Kevo har nyckelhål, medan Yale Försäkra Lås har en 9-volts batteri backup.

Smart Belysning Kan Vakna Du Upp

Medan din makt, din smart belysning är samma som för alla andra ljus—off. De kommer inte att göra mycket av något förrän du får tillbaka makten, vilket inte är någon överraskning. Den större frågan är vad som händer när strömmen kommer tillbaka. Många smarta lampor kommer att stanna av tills du uttryckligen slå på dem igen. Men några lampor, som Philips Hue-glödlampor, kan agera annorlunda. Beroende på aktuell inställning, dessa lampor kan slå på så snart strömmen kommer tillbaka.

Om ditt rum, särskilt ditt sovrum, är befolkade med Philips Hue-glödlampor, kanske du vill kontrollera den aktuella inställningen och ändra den till “Power Förlust Återhämtning”, som växlar lampan till den senast använda läge den var i innan det förlorade makten. Det kommer att hindra lampor från bländande du vid 3 på morgonen när din energi företaget åtgärdar problem med strömmen.

Detta är en inställning som du vill för att tänka igenom; standard – “power-on beteende” alternativet är användbart för att snabbt slå på din Philips Hue-glödlampor. Om du har flera armaturer som kontrolleras av en enda switch, standardbeteendet kan du sätta ljuset slå av och på igen för att slå på alla anslutna smarta lampor snabbt.

RELATERAT: Philips Hue-Glödlampor Inte Längre aktiveras Automatiskt Efter ett Strömavbrott

Utan Makt, Många Saker Agera på Samma

Många av dina andra enheter är inte sämre till än stumma motsvarande. Din smarta termostaten har en batteribackup, men det är mest för att hålla arbetsminnet i din scheman. Det kan inte göra så mycket utan makt att din VVS-system hur som helst, så om du inte har en säkerhetskopia för att, då frågan om vad termostaten kommer att göra är omtvistad.

Detsamma gäller för en smart garage dörröppnare—de flesta av dessa har en batteri backup för att lyfta och sänka dörren ett par gånger. Men om batteriet tar slut medan du fortfarande har ingen makt, garage dörröppnare kommer att sluta att fungera (precis som alla andra öppnare). Du bör kunna öppna det manuellt, men—förhoppningsvis, din vridfjädrar är i bra skick.

Om du inte är säker på om våren, ta en titt på metall-axel som går strax ovanför din stängt garage dörren. Du bör se en eller två tajta springs med en metall cirkel i slutet. Om våren är separerade i mer än en del, det är trasigt, och du bör få den ersatt. En annan snabb test för att koppla garage dörren öppnas (det är oftast en pull strängen) och försöker lyfta dörren själv. Om det är extremt tungt och inte stanna upp. du bör ringa en reparatör för att titta på din torsionsfjädrar.

Smarta kameror är osannolikt att fungera korrekt. Om de inte har en batteribackup som kan göra det möjligt för lokal inspelning, men utan internet, kommer du att förlora någon av fjärrkontrollens eller ser möjligheter. Till exempel, Boet Kammar behöver konstant ström och tillgång till internet, medan en Sense8 kameran har både lokal inspelning och en 2 timmars batteribackup. Det kommer inte att ta dig igenom dagen-långa strömavbrott, men om strömmen är bara för en kort stund kommer det att hjälpa.

Och utan makt, din röst assistenter inte kommer att finnas. Du får nöja dig för att prata med riktiga människor, bryta ut ficklampor och berätta spökhistorier.

De flesta av dessa enheter kommer att vara igång strax efter att du återta makten, men vissa kan behöva en omstart för bra åtgärd. Bara in varje smart anordning för skick, särskilt om det är någon som helst rädsla för överspänning förstör din elektronik. För det mesta, smarta hem är inte sämre än någon annan som förlorar makt. Bara vara medveten om de få skillnader som finns och förbereda sig för dem, och du ska vara bra.