Hur Göra en Bootbar kopia av Din Mac Hårddisk

0
83
dourleak/Shutterstock

Det finns många skäl till att vilja starta upp från en extern enhet. Om du vill behålla filer synkroniserade mellan en stationär och bärbar dator, utöka ditt förråd, eller har en startbar backup kopia av ditt system, det finns en dold funktion i Disk Utility som gör det enkelt.

I allmänhet, för att starta upp från en extern enhet kommer att vara långsammare, även med nya Thunderbolt-och USB-C enheter. De är fortfarande mycket långsammare än den solid state-hårddiskar (Ssd) finns i de flesta nya Mac-datorer. Så även om detta inte rekommenderas för daglig användning, är det fortfarande möjligt.

Direkt från Disk Utility, Ingen Tredje Part Apps som Krävs

Starta skivverktyg från Spotlight (Kommando+Space) eller mappen Verktyg i ditt program. Du kommer att välkomnas med en lista över alla dina volymer, inklusive din interna hårddisk (förmodligen kallas OS X eller Macintosh HD) och din externa hårddisk.

Här är där vi kommer till det dolda har vi nämnt.

“Återställ” – knappen i Disk Utility för att kopiera filer från en säkerhetskopia till din huvudsakliga hårddisk. Det är avsett att användas från Recovery mode för att återställa din hårddisk efter ett misslyckande.

Men, om du väljer din externa disk som återställer mål, kan du vända att åtgärder runt och kopiera filer från din huvudsakliga hårddisk för säkerhetskopiering. Välj din externa disk i sidofältet klickar du på “Återställ” i menyn och sedan väljer du din huvudsakliga hårddisk som “Återställ Från” alternativ. Du kan också välja en ISO-avbild, men som inte har mycket användning här.

Klicka på “Återställ” och Disk Utility kommer att starta kopieringen. Detta kan ta ganska lång tid beroende på hastigheten på din externa hårddisk och dess anslutning till din Mac, så det är bäst att ha en snabb hårddisk med Thunderbolt, USB-C, eller USB 3.0-anslutningar.

Och det är det! När Disk Utility är klar, du kan stänga av datorn och hålla ned Alternativ när du startar upp det igen. Detta tar upp boot-switcher och låter dig starta upp från den externa hårddisken. Du kan använda din Mac som vanligt, men tänk på att det är separat från installationen på din interna hårddisk. Alla inställningar som du ändrar, eller filer som du sparar det kommer inte att visas på din primära installation.

Du kan göra samma sak i omvänd om du behöver kopiera tillbaka filerna över, eller återställa säkerhetskopian bör din dator väljer att bryta.

Bilden Poäng: Shutterstock