Hoe je een Time-Lapse Met Uw DSLR of Mirrorless Camera

0
100

Een time-lapse is het tegenovergestelde van slow-mo: in plaats van te vertragen snel bewegende activiteiten zij versnellen langzaam. Ze zijn perfect voor het tonen van de beweging van de wolken, de drukte, het verkeer, en dergelijke. U kunt zelfs gebruik om traag bewegende dingen zoals bloeiende bloemen.

Het grote ding over de time-lapses is dat ze zeer gemakkelijk voor fotografen. Elk frame is een één beeld. Laten we eens kijken naar de basis van het fotograferen zelf.

Voordat U Begint

Hoewel het mogelijk is om te schieten een time-lapse-met uw iPhone, voor dit artikel gaan we kijken naar het gebruik van Dslr of mirrorless camera ‘ s. Ze geven je de meeste controle.

GERELATEERD: Hoe om te Selecteren en Gebruik een Statief

Als uw camera, moet u een statief te houden van alles opgesloten in dezelfde positie. Je moet ook een intervalometer zo kunt u foto ‘s op hetzelfde interval; sommige camera’ s hebben een ingebouwde, maar als u dat niet doet, elke fatsoenlijke remote shutter release zal werken.

GERELATEERD: Hoe om op Afstand de Controle van Uw Camera

Het laatste wat u moet doen voordat u begint te werken hoe veel beelden die u hebt om te schieten. Er zijn rekenmachines dat kan helpen, maar ik vind het de moeite waard het doen van de wiskunde zelf.

De drie standaard afspelen van video tarieven zijn 24 frames-per-seconde (fps), 25 fps en 30 fps. Voor online video ‘ s, ik zou aanraden te gaan met 30 fps, maar een ieder zal doen; het verandert alleen de wiskunde een beetje.

Laten we het werk met 30 fps voor dit artikel; het betekent dat we moeten nog 30 beelden per seconde van de uiteindelijke video. Als we willen om te schieten op een korte 15 tweede time-lapse, dat is 450 foto ‘ s (15×30=450).

Nu dat we weten dat we hebben 450 frames te spelen, is het tijd om uit te vinden wat de interval tussen elke een behoort te zijn. Laten we aannemen dat we proberen om te schieten op de ondergaande zon boven de 30 minuten. Dertig minuten is 1800 seconden, dus als we een foto nemen elke 4 seconden (1800/450=4), we zullen het comprimeren van een half uur in 15 seconden bij 30 frames per seconde. Eenvoudig!

Voor uw time-lapse, werk door hetzelfde proces en berekenen wat de interval die je nodig hebt. De meeste van de tijd, wil je iets tussen de 1 en 20 seconden of iets langer duurt eeuwen om te schieten, en alles zal worden versneld een enorm bedrag.

Het schieten van de Time-Lapse

Het Frame van uw schot en vergrendelen van de camera op je statief. Maak een paar testfoto ‘ s om uw belichting rechts. Als je eenmaal hebt uitgewerkt welke instellingen u wilt gebruiken, stel uw camera naar de Handmatige modus en bellen.

Ook, neem een paar momenten om je aandacht direct op en schakel vervolgens de lens op manual focus. U wilt niet iets veranderen tussen de foto ‘ s.

Het instellen van de interval en, indien mogelijk, het aantal foto ‘ s met je intervalometer. Elk apparaat is anders, dus ik kan niet geven gedetailleerde instructies hier; als u problemen ondervindt, raadpleegt u de handleiding.

Je moet ook kiezen tussen fotograferen op RAW of JPEG. Als je alleen het doen van een paar honderd frames, zou ik adviseren RAW. Als u nu een opname van een paar duizend, kunt u overwegen JPEG.

Zodra alles klaar is, druk op de ontspanknop op de intervalometer en stap terug. Je camera moet nu besteden aan de volgende, terwijl het nemen van een foto om de paar seconden.

Prepping de Frames

Met alle beelden zijn geschoten, is het tijd om ze te combineren in een echte time-lapse. Als u bekend bent met een video-editor, zoals Adobe Premier ga je gang en gebruik het. Voor fotografen, maar de eenvoudigste optie is om gebruik te maken van Adobe Lightroom.

GERELATEERD: Hoe foto ‘ s Importeren van Uw Camera naar Lightroom

Het importeren van de foto ‘s—met uitzondering van uw test foto’ s in Lightroom. Ga door en zorg ervoor dat alles ziet er goed en dat er geen foto ‘ s worden vermist.

Zodra u weet dat alles goed is, ga dan naar de module Ontwikkelen en selecteer de eerste afbeelding. Brengt u de wijzigingen die u wilt. Een ding dat ik zou aanraden te doen is het veranderen van de teelt en van 16:9. het is de traditionele breedbeeld video-aspect ratio.

Vervolgens gaat u naar Bewerken > Alles Selecteren en vervolgens op Instellingen > Synchronisatie-Instellingen. Zorg ervoor dat alles is geselecteerd en klik op “Synchroniseren.”

Dit zal van toepassing zijn dezelfde bewerkingen aan al uw beelden, dus u hoeft niet te gaan door en doen er alles individueel.

Het maken van de Video

Met alle frames klaar om te gaan, is het tijd om de time-lapse-video. We gaan dat doen met een zeer handige Lightroom sjabloon Diavoorstelling van Sean McCormack. Deze versie van het sjabloon exporteert alleen video op 29.97 fps; Sean heeft ook oudere presets die 24, 25, en 30 fps, maar ziet u enkele artefacten als je ze kunt gebruiken.

Download de voorinstelling van Sean ‘ s site en voeg ze toe aan uw Lightroom Slideshow map Sjablonen. Voor de volledige instructies over hoe om dat te doen, bekijk dan onze gids voor het toevoegen van presets in Lightroom. De eenvoudige optie is om naar de module Diavoorstelling, klik met de rechtermuisknop op de Sjabloon Browser, en selecteer “Importeren” en blader naar het gedownloade template bestand.

Met de sjabloon toegevoegd, ga dan naar de module Diavoorstelling. Selecteer het uit de Template Browser.

Daarna, in de linkerbenedenhoek van het scherm klikt u op “Video Exporteren.”

De naam van uw time-lapse en selecteer ofwel 1080p of 720p van de “Video-Voorinstelling” drop-down. Klik op “Export” en de “time-lapse” zullen worden opgeslagen.

Go check it out en controleer of alles er goed uitziet. Congrats! U hebt net uw eerste basic-time-lapse.

Een aantal Dingen om te Overwegen

Time-lapses groeien in populariteit en de complexiteit. Boven, we hebben gekeken naar het maken van een zeer eenvoudige time-lapse. Er zijn tal van manieren die u kunt nemen de zaken verder.

Camera ‘ s niet perfect zijn. Ze nemen niet dezelfde foto elke keer als u op de ontspanknop te drukken. Vaak zijn er kleine variaties. Als er een beetje van trillen in je time-lapse, het is bijna zeker van. Als u wilt dat een veel meer controle en een manier om vlot uit de variaties, check out LRTimelapse—op ongeveer $120 het is prijzig, maar het is de beste tool voor het maken van time-lapses.

U kunt ook creatief aan de slag met uw foto ‘ s. Meer geavanceerde intervalometers laat je verandert de sluitertijd tussen de frames (vaak genoemd bol-infrezen of “bramping”), zodat u kunt overgang tussen dag en nacht of in andere situaties waar het licht niveaus wijzigen. U kunt ook gebruik maken van gemotoriseerde statiefkoppen om beweging in uw foto ‘ s.

Als je serieus bent over de tijd verstrijkt, het is ook de moeite waard om te leren hoe om video te bewerken. Op die manier zult u beter in staat om het combineren van verschillende shots, muziek toevoegen, en anders maken meer interessante video ‘ s.

Time-lapses zijn op het snijvlak van fotografie en videografie. Ze zijn leuk om te spelen met, hoewel ze neemt veel tijd in beslag te krijgen. Nu weet je de basis.