Het Uitschakelen van Beweging glad in een Roku TV

0
95

Roku-Tv ‘ s maken soms gebruik van een technologie genaamd “Action ” Smoothing” kunstmatig versnellen van de framerate van de video, maar vaak eindigt zoek nep en de ruïnes van het filmische kijken van films.

Wat Is “Actie ” Smoothing” Eigenlijk?

Actie Smoothing is Roku de uitvoering van de beweging smoothing, een gemeenschappelijk kenmerk op de high-end Tv ‘ s. Beweging smoothing werkt door het verhogen van de framerate van de video op de TV. Meer beelden maken beweging gladder, maar er is een probleem: er is geen manier om het maken van nieuwe beelden uit het niets, het heeft twee frames en proberen te achterhalen wat de “tussen het frame” is. Dit leidt tot veel beweging, wazige beelden en een behoorlijk aantal van de artefacten.

Roku zegt “Actie ” Smoothing” vermindert “motion blur” dat is waar, zo ver als het gaat. Het kan je helpen om te zien, snel bewegende objecten makkelijker, maar het voegt een beetje van de motion blur aan de tussen de afbeeldingen om ze soepeler. Dat kan goed zijn voor je snelle-actie live-evenementen zoals sport, maar het kan films en TV-shows kijkt raar

Deze functie is niet opgenomen in alle Roku-Tv ‘ s. We konden het niet vinden op één van onze TCL Roku-Tv ‘ s, maar sommige fabrikanten doen zijn.

GERELATEERD: Waarom Wordt Mijn Nieuwe HDTV ‘ s Foto Versneld en “Glad”?

Het Uitschakelen van de Actie Smoothing

Gelukkig, kunt u deze functie uitschakelen op je Roku-TV. Roku verbergt de optie onder ‘Geavanceerde Foto-Instellingen” in het menu, dat u kunt openen door te drukken op de ” * ” – knop onderaan de richting van pad op de afstandsbediening. Merk op dat hoe dit druk op de knop werken is afhankelijk van wat u op uw scherm. Het werkt niet op de Roku de home pagina of op de home pagina ‘ s van streaming video apps, die alle gebruik maken van de “*” toets voor andere dingen. U moet het afspelen van een video in een streaming app om toegang te krijgen tot het menu. U kunt ook het menu openen door te drukken op “*” als je hebt gekozen voor een specifieke HDMI-of andere-ingang op uw TV nodig hebt voor een video te spelen.

Als uw Roku heeft beweging smoothing, zie je “Actie ” Smoothing” opties onder Geavanceerde beeldinstellingen. Er zijn vier verschillende niveaus van Actie Smoothing u kunt kiezen: Hoog, Medium, Laag en Uit te schakelen. Als je gewoon wilt om zich te ontdoen van de beweging gladmakend effect, selecteert u “Uit”. De andere niveaus zullen minder beweging smoothing, maar zal nog interpoleren van de inhoud. (Als u niet ziet de Actie Smoothing opties, uw Roku TV geen beweging glad te maken.)

Uw Roku TV zal uw instellingen op te slaan, maar het heeft andere instellingen voor verschillende soorten inhoud. Hier is wat Roku zegt:

Actie Effening instellingen zijn uniek en permanent voor elke invoer, en voor elk type content (bijvoorbeeld, 1080p en 4K 4K HDR). Bijvoorbeeld, als u een 4K Blu-ray™ – speler die is aangesloten op HDMI-1, kunt u een andere Actie Effenen instelling voor films van 1080p, 4K-films, en 4K HDR-films. Elke keer je terug naar de HDMI 1-om een film te kijken, de Actie Effenen instelling automatisch terug naar de toegewezen waarde, afhankelijk van het type inhoud dat wordt bekeken.

Als je met andere problemen, dient u contact op Roku Handleiding van uw TELEVISIE voor meer informatie.