Het Maken van een Bootable Clone van Je Mac de Harde Schijf

0
77
dourleak/Shutterstock

Er zijn een heleboel redenen om te willen om op te starten vanaf een externe schijf. Als u wilt voorkomen dat bestanden gesynchroniseerd tussen een desktop en een laptop, de uitbreiding van uw opslag, of een opstartbare back-up van uw systeem, er is een verborgen functie in Disk Utility, dat maakt het makkelijk.

In het algemeen, het opstarten vanaf een externe schijf trager, zelfs met nieuwe Thunderbolt-en USB-C-stations. Die zijn nog steeds veel trager dan de solid state drives (Ssd ‘s) die in de meeste nieuwe Mac’ s. Dus hoewel dit niet wordt aangeraden voor dagelijks gebruik, het is nog steeds mogelijk.

Recht van Disk Utility, Geen Third Party Apps Nodig

Brand up Disk Utility van Spotlight (Cmd+Space) of de map Hulpprogramma ‘ s in uw toepassingen. U zult worden begroet met een lijst van al uw boeken, waaronder uw interne harde schijf (waarschijnlijk genoemd OS X of Macintosh HD) en uw externe harde schijf.

Hier is waar we naar dat verborgen functie die we hebben vermeld.

De “Restore” knop in Disk Utility (schijfhulpprogramma kopieert de bestanden van een back-up van uw belangrijkste station. Het is bedoeld om gebruikt te worden uit de Recovery modus te herstellen van uw harde schijf na een storing.

Maar, als u ervoor kiest uw externe schijf als het doel voor het terugzetten, kunt u de flip dat de actie rond en kopiëren van bestanden van uw schijf om de back-up. Selecteer het externe station in de zijkolom, klik op “Restore” in het menu en selecteer vervolgens uw belangrijkste station als het “Terugzetten” optie. U kunt ook kiezen voor een ISO image, maar dat heeft niet veel gebruikt.

Klik op “Herstellen” en Disk Utility start u het kopieerproces. Dit kan vrij lang zijn, afhankelijk van de snelheid van uw externe harde schijf en de verbinding met uw Mac, dus het is best om een snelle harde schijf met Thunderbolt, USB-C, – of USB 3.0-aansluitingen.

En dat is het! Wanneer de Schijf Hulpprogramma wordt uitgevoerd, kunt u het afsluiten van je Mac en houd deze Optie tijdens het opstarten van het weer. Dit brengt de boot switcher en kunt u opstarten vanaf de externe harde schijf. U kunt gebruik maken van uw Mac als normaal, maar houd in gedachten dat het losstaat van de installatie op uw interne harde schijf. Alle instellingen die u wijzigt of de bestanden die u opslaat zal er niet worden weergegeven op uw primaire installatie.

U kunt hetzelfde proces in omgekeerde richting als u nodig hebt om de bestanden te kopiëren weer over of het herstellen van de back-up moet uw computer besluiten in te breken.

Image Credits: Shutterstock