PSA: Se upp för Denna Nya Google Translate Phishing-Attack

0
92
Akamai

Du vet, det där med bedragare är att de alltid kommer att hitta nya sätt att lura. Det är vad de gör. Och denna nya Google Translate phishing-försök är enkel, men ändå lysande. Det är något du måste se upp för.

De flesta phishing-försök åtminstone göra ett ganska bra jobb med att skapa replica sidor för vilken webbplats de försöker jack dina data från att—som en Apple eller Google login-sidan, till exempel. Men det är generellt en stor röd flagga som är ganska lätt att upptäcka: en usel URL. Om du är uppmärksam, URL kommer att ge bort det varje gång.

Det är där denna nya phishing taktik som sticker ut-det omdirigerar genom Google Translate, så att WEBBADRESSEN börjar med “translate.google.com” och verkar mer äkta än någon rotvälska skit URL. Även tränade ögon kan bli förlåten för att se “google.com” i URL: en och antar att det är legit. Det är därför som denna kräver extra uppmärksamhet.

Akamai

Phishing försök fungerar ungefär så här: du får ett mail om att något är på gång med ditt Google-konto—någon försöker komma åt den, som i header-bilden av det här inlägget. E-postmeddelandet ser ut tillräckligt övertygande, så att du klickar på länken, som är faktiskt en soptunna WEBBADRESSEN omdirigeras genom Google Translate. Du sätter i din info, och nästa sak du vet att vissa scumbag bara fått åtkomst till ditt konto.

För att undvika att falla offer för skit (men smarta) taktik, bara uppmärksamma—ännu mer än vanligt. Kontrollera att e-postadressen varningen kommer från, till exempel. Forskning om säkerhet i företaget Akamai rapporterade om en instans av denna typ av bluff som kommer i från “facebook_secur@hotmail.com,” som inte gör någon mening alls. Varför är Facebook ber för din Gmail-referenser? Det är de inte. Det är någon som försöker stjäla din saker.

Annars, se bara upp för “translate.google.com” URL. Google är inte skicka officiella e-post genom att Översätta, eftersom igen, det är bara dumt.

Vara vaksamma, vara skeptisk. Fråga allt. Betala uppmärksamhet. Åh, och möjliggör två-faktor autentisering överallt. Du vet, bara i fall att.

Akamai via Gizmodo