Hur du Inaktiverar Förslag Utjämning på en Roku TV

0
83

Roku Tv ibland använda en teknik som de kallar “Action Smoothing” att på konstgjord väg påskynda framerate av video, men det slutar ofta upp snygga falska och ruinerna i den filmiska titta på filmer.

Vad Är “Action Smoothing” Ändå?

Åtgärder Utjämning är Roku genomförande av motion utjämning, en vanlig funktion på high-end-Tv. Motion utjämning fungerar genom att öka bildfrekvensen av video på TV. Mer bilder gör motion att kännas slätare, men det finns ett problem: eftersom det finns inget sätt att skapa nya ramar från ingenstans har att ta två bilder och försök att lista ut vad “i mellan frame” är. Detta leder till en hel del motion-suddiga bilder och en hel del artefakter.

Roku säger “Action Smoothing” minskar “motion blur”, vilket är sant så långt det går. Det kan hjälpa dig att se snabba rörliga objekt lättare, men det ger lite motion blur till mellan bilder för att göra dem mjukare. Det kan vara bra för snabb action live-evenemang som sport, men det kan göra filmer och TV-program ser konstig

Den här funktionen är inte inkluderade i alla Roku Tv. Vi kunde inte hitta det på någon av våra TCL Roku Tv-apparater, men vissa tillverkare inkludera det.

RELATERAT: Varför Har Mitt Nya HDTV Bild Ser Rusade Upp och “Smidig”?

Hur du stänger Av Action Smoothing

Lyckligtvis, du kan inaktivera den här funktionen på din Roku-TV. Roku döljer alternativ under “Avancerad Bild Inställningar” i menyn, som du kan öppna genom att trycka på den ” * ” – knappen nedan riktning pad på fjärrkontrollen. Observera att hur den här knappen trycker du på verk ändras beroende på vad som är på skärmen. Det fungerar inte på Roku hemsida eller på hemsidan av strömmande video, appar, som alla använder den ” * ” – knappen för andra saker. Du måste spela en video på en streaming app för att öppna menyn. Du kan också komma åt menyn genom att trycka “*” när du har valt en specifik HDMI eller annan ingång på din TV utan att du behöver för en video för att spela då.

Om din Roku har rörelse utjämning, kommer du att se “Action Smoothing” alternativ under Avancerade bildinställningar. Det finns fyra olika nivåer av Action Smoothing du kan välja mellan: Hög, medel, Låg eller Av. Om du bara vill bli av med den rörelse utjämnande effekt, väljer du “Off”. De andra nivåerna kommer att använda mindre rörelse utjämning, men kommer fortfarande att interpolera innehåll. (Om du inte ser Åtgärden Utjämning val, din Roku TV inte har rörelse utjämning.)

Din Roku TV kommer att spara dina inställningar, men det har olika inställningar för olika typer av innehåll. Här är vad Roku säger:

Åtgärder för Utjämning inställningar och unik för varje ingång, och för varje typ av innehåll (till exempel, 1080p, 4K, 4K HDR). Till exempel, om du har en 4K-Blu-ray™ – spelare som är ansluten till HDMI 1, kan du tilldela en annan Åtgärd Utjämning inställning för 1080p filmer, 4K-filmer, och 4K HDR-filmer. Varje gång du återvänder till HDMI 1 för att titta på en film, Action Smoothing inställningen återgår automatiskt till ett visst värde beroende på den typ av innehåll som tittade på.

Om du har några andra frågor, bör du kontakta den Roku TV Manual) för ytterligare hjälp.