Finns Apps Verkligen Inspelning Din iPhone Skärm?

0
144
Hadrianus/Shutterstock.kom

TechCrunch hävdar många iPhone apps “i hemlighet spela in din skärm.” Är det sant? Ja, ja, typ—men deras inspelning förmågor är begränsade. Apple är nu att slå ner på dessa appar och kräver mer öppenhet, också.

En App Kan Bara Spela in Dina Aktiviteter I Appen

Första, låt oss göra detta klart: iPhone-och iPad-appar kan inte spela in allt du gör på telefonens skärm. En app kan bara spela in vad som händer i appen.

Med andra ord, även om en app är att försöka spela in allt den kan, det kan bara spela in den drar, kranar, och data som du anger i denna app. Expedia app var en av de få som pekas ut här. Så, om du använder Expedia, den app som kan spela in allt du dra knacka på, knacka och skriv in den Expedia app. Men när du lämnar appen, det kan inte se vad du gör på din startskärmen eller något du skriver i en annan app. Apples iOS operativsystem skulle förhindra att appar från att spela in skärmen hela tiden, även om de ville.

Den enda person som kan spela in allt på din skärm är du—med tv-inspelning verktyg inbyggt i iphone. Appar kan inte komma åt det.

App-Utvecklarna Är Att Övervaka Sina Egna Appar

Med den skrämmande rubriken tas bort, kan vi se vad som händer: Apps från många större företag är att övervaka vad du gör i appen.

Borde det inte vara en stor överraskning att detta är möjligt. När du använder en app som Air Canada, Hollister, eller Expedia, att appen kan övervaka allt du pekar på och dra i själva appen. Det kan följa hur många sekunder du spenderar att titta på en särskild skärm. Det kan även spela in den text som du skriver in i appen. Till exempel, om du skriver ett kreditkort nummer i appen innan du ändrar ditt sinne, ta bort den och skriva en ny kreditkortsnummer, appen kan ta som första kreditkortsnummer. Efter alla, att du skrivit in det i appen, men appen kan övervaka allt som händer i själva appen.

Inget av detta ursäktar större problem: Att företag gör detta utan att tydligt informera sina kunder. Men du bör vara medveten om att även om ett företag säger att det inte gör detta i sin app, någon app som kan övervaka allt som händer inuti sig själv och du har inget sätt att veta. Apple är nu försöka stoppa detta från att hända utan din vetskap, vilket bör åtminstone ge några app-utvecklare paus.

Webbplatser Gör Detta, Också

Detta beteende är inte bara begränsad till iPhone apps. Medan du besöker en webbplats, vad du gör på den webbplatsen kan övervakas. Det är ofta också.

Webbplatser kan se vad du klickade på, hur lång tid du spenderade du visar en annons och hur mycket tid du spenderat på olika delar av sidan. Om du skriver information i ett fält på hemsidan, ett skript som körs på webbplatsen kan fånga text och skicka det till sina servrar—även om du inte tryckte på Enter eller skickat sms: a.

Till exempel, används detta i online-chatt gränssnitt. Det stöd som människor i andra änden kan ofta se exakt vad du skriver, medan du skriver det—även innan du “skicka” – meddelandet. Som är utformad för att hjälpa till att snabba upp den support.

Som med appar på din iPhone, webbplatser kan bara se vad du gör på hemsidan själv. En tracking-tjänst skulle kunna spåra dig på flera olika webbplatser om varje webbplats har valt att bädda in manuset. Men en webbplats som du har öppen i en flik i webbläsaren kan inte se vad du gör på din internetbank hemsida i en annan webbläsare, eller ens att du har din internetbank webbplats öppna.

Den Verkliga Nyheten: Apps Är Att Registrera Din “Session”

Glassbox

Den verkliga nyheten här är att app-utvecklarna är att övervaka din användning av sina appar på ett mycket detaljerat sätt.

TechCrunch som omfattas appar som använder “Glassbox” software app utvecklare kan integrera det i sina appar. Det använder “session replay” – teknik som gör att en utvecklare spela in och fånga allt du gör i appen. Detta inkluderar allt du pekar på, svep, och typ i programmet. Utvecklaren kan “spela upp” din användning av appen, vilket är särskilt användbart om du stött på ett problem. De kan även använda denna data i aggregerad form för att se hur människor använder appen och vilka funktioner de använder.

Som TechCrunch anteckningar App Analytiker nyligen visar att Air Canada var inte korrekt “maskering” session repriser, utsätta kreditkortsuppgifter och pass nummer till folk som spelas sessionen. Air Canada anställda med data session kan se din privata information. Det är illa, men hotet är begränsad till anställda på de företag du är redan dela data med.

Apple Kommer Att Kräva Insyn

Vytautas Kielaitis/Shutterstock.kom

Apps har inte varit up-front om denna insamling av data. Apps inte låta dig veta att de gör detta i deras privatliv politiken, mycket mindre att appen själv! Men, låt oss vara ärliga: Även om appar du varnade i deras privatliv politiken, skulle du ens märker? Ingen faktiskt läser dem.

Apple har nu uppmärksammat detta och kommer att kräva appar för att få användarens tillåtelse innan vi samlar in denna typ av uppgifter. “Appar måste begäran explicit användarens medgivande och ge en tydlig visuell indikering när inspelning, loggning, eller på annat sätt göra en post i användarens aktivitet,” sade Apple i ett mejl till TechCrunch.

Så Är Appar Som Verkligen Spelar In Vad Du Gör?

Vissa appar har varit att spela in vad du gör, men endast inom den specifika appen. Expedia kan spela in vad du gör på Expedia app, till exempel—men det är det. Även om den privata data inte är ordentligt skyddad och att människor kan se det, hotet är begränsat till de anställda i företaget som byggt appen.

Apple är att kliva i och kräver utvecklare att vara mindre hemlighetsfull om denna typ av spårning. Men appar kommer fortfarande att kunna övervaka många av de saker du kan göra inne i dem, även om de måste be om tillstånd först. Det är mer troligt att utvecklare helt enkelt inte att samla in så mycket data. Kanske kommer de inte att kunna “spela upp” din session, men de kommer förmodligen fortfarande veta vilka funktioner du använder.

Heck, som standard, även Apples iOS operativsystem själv samlar in information om dina “användning” och skickar denna information till Apple. Detta är ganska vanligt. Den stora nyheten här är att program var förtegen om det och samla in mer data än normalt.