Apps zijn Echt Opname van Uw iPhone Scherm?

0
144
Hadrianus/Shutterstock.com

TechCrunch beweert veel iPhone-apps “in het geheim opnemen van uw scherm.” Is dat waar? Nou ja, soort van, maar hun opname capaciteiten zijn beperkt. Apple is nu kraken naar beneden op deze apps en vereist meer transparantie, ook.

Een App Kan Alleen Opnemen van Uw Activiteit In de App

Eerste, laten we dit duidelijk maken: de iPhone-en iPad-apps kunt niet opnemen van alles wat je doet op het scherm van uw telefoon. Een app kunt alleen opnemen wat er gebeurt binnen de app zelf.

In andere woorden, zelfs als een app probeert om alles te registreren wat het kan, kan het alleen opnemen van de klappen, tikken, en data die u invoert in de app. De Expedia-app was een van de weinige honkslag van hier. Dus, als je via Expedia, de app kan opnemen alles wat je veeg, tik op en typ in de Expedia-app. Maar, na het verlaten van de app, kan niet zien wat u doet op uw home-scherm of alles wat u typt in een andere app. Apple ‘ s iOS-besturingssysteem zou voorkomen dat apps van het opnemen van uw scherm de hele tijd, zelfs als ze wilden.

De enige persoon die het record van alles wat op uw scherm is dat je—met de screen recording tool ingebouwd in iPhones. Apps geen toegang.

App-Ontwikkelaars Zijn Het Bewaken Van Hun Eigen Apps

Met die enge kop weggenomen, kunnen we zien wat er aan de hand: Apps van veel grote bedrijven zijn het monitoren van wat je doet in de app zelf.

Het was niet een grote verrassing dat dit mogelijk is. Wanneer u een app gebruikt zoals Air Canada, Hollister, of Expedia, die app kan volgen alles wat u tik op en veeg in de app zelf. Het kan controleren hoeveel seconden besteden aan het kijken naar een bepaald scherm. Het kan zelfs het opnemen van de tekst die u typt in die app. Bijvoorbeeld, als u een credit card nummer in de app voor om uw mening te veranderen, te verwijderen, en typt u een nieuwe creditcard nummer, de app kan vastleggen dat de eerste credit card nummer. Immers, u hebt getypt in de app en de app kan volgen wat er in de app zelf.

Geen van deze is ontheven van het grotere probleem: Die bedrijven doen dit zonder duidelijk doorgeven aan hun klanten. Maar u moet beseffen dat, zelfs als een bedrijf zegt dat het niet dit te doen in de app, een app kan volgen wat er gebeurt in zichzelf en je hebt geen manier om te weten. Apple is nu probeert te verhinderen dat dit gebeurt zonder uw medeweten, die op zijn minst moeten geven enkele app-ontwikkelaars pauze.

Websites Dit Ook Doen

Dit gedrag is niet alleen beperkt tot iPhone-apps. Terwijl u bezoekt een website, alles wat je doet op die website kan worden gecontroleerd. Het is vaak ook.

Websites kunnen zien wat u hebt geklikt op, hoe lang u besteed aan het bekijken van een advertentie, en hoeveel tijd je besteed aan verschillende onderdelen van de pagina. Als u gegevens typt in een veld op de website, een script op de website kunnen vastleggen van de tekst en stuur deze naar de servers van de—zelfs als u niet op Enter of ingediend, wordt de tekst.

Dit is bijvoorbeeld gebruikt in de online chat support interfaces. De ondersteuning van mensen aan de andere kant kan vaak precies zien wat je aan het typen bent, als je aan het typen bent—zelfs voordat u op “verstuur” het bericht. Die is ontworpen om te helpen de snelheid van de ondersteuning van de ervaring.

Als met apps op uw iPhone, websites alleen kunt zien wat u doet op de website zelf. De tracking service is wellicht in staat om u te volgen over meerdere websites als elke website heeft er voor gekozen om het insluiten van het script. Maar een website die u hebt geopend in een browser tabblad niet kunt zien wat je aan het doen bent op uw website voor online bankieren in een andere tab in je browser, of zelfs dat u uw website voor online bankieren open.

Het Echte Nieuws: Apps Zijn De Opname Van Uw “Sessie”

Glassbox

Het echte nieuws hier is dat de app-ontwikkelaars zijn het toezicht op het gebruik van hun apps in zeer gedetailleerde manier.

TechCrunch bedekt apps die gebruik maken van de “Glassbox” software app-ontwikkelaars kunnen inbedden in hun apps. Het maakt gebruik van “sessie replay” technologie waarmee een ontwikkelaar opnemen en vastleggen van alles wat je doet in de app. Dit bevat alles wat je tikken, vegen, en type in de app. De ontwikkelaar kan “play-back” van uw gebruik van de app, die vooral handig is als u een fout opgetreden. Ze kunnen ook gebruik maken van deze gegevens in geaggregeerde om te zien hoe mensen met behulp van de app en de functies die ze gebruiken.

Als TechCrunch opmerkingen, De App Analist onlangs toont aan dat Air Canada was niet goed “maskeren” sessie replays, het blootstellen van details van de credit card en paspoort nummers aan mensen die opnieuw de zitting. Air Canada medewerkers met de sessie gegevens, kan mogelijk zien van uw persoonlijke gegevens. Dat is slecht, maar de dreiging is beperkt tot de werknemers in het bedrijf je bent al aan het delen van gegevens.

Apple Zal Vereisen Transparantie

Vytautas Kielaitis/Shutterstock.com

Apps die nog niet up-front over deze gegevens te verzamelen. Apps niet laten weten dat ze doen dit in hun privacy beleid, veel minder dat de app zelf! Maar, laten we eerlijk zijn: Zelfs als apps je gewaarschuwd in hun privacy-beleid, zou je het merkt? Niemand eigenlijk leest.

Apple heeft nu kennis genomen en zal vereisen dat apps te krijgen gebruiker toestemming voor het verzamelen van dit soort gegevens. “Apps moet aanvragen expliciete toestemming van de gebruiker en geeft een duidelijke visuele indicatie wanneer de opname, inloggen, opvragen, of anderszins het maken van een verslag van de activiteiten van de gebruiker,” Apple zei in een e-mail naar TechCrunch.

Zo Zijn Apps Echt Opname Wat Je Doet?

Sommige apps zijn het opnemen van wat je doet, maar alleen in die specifieke app. Expedia kunt opnemen wat je doet in de Expedia-app, bijvoorbeeld—maar dat is het. Zelfs als privé gegevens is niet goed beschermd zijn, en de mensen het konden zien, de dreiging is beperkt tot de werknemers van het bedrijf dat gebouwd is in de app.

Apple stapt in en projectontwikkelaars te verplichten om minder geheimzinnig over dit specifieke type van de tracking. Maar apps zijn nog steeds volgen veel van de dingen die je kunt doen binnen hen, zelfs als ze moeten eerst toestemming vragen. Het is meer waarschijnlijk dat ontwikkelaars gewoon niet het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens. Misschien zijn ze niet in staat zijn om “afspelen” je sessie, maar ze zullen waarschijnlijk nog weten wat functies die u wilt gebruiken.

Heck, standaard, zelfs Apple ‘ s iOS-besturingssysteem zelf verzamelt informatie over je “gebruik” en stuurt deze informatie naar Apple. Dit is vrij algemeen. Het grote nieuws hier is dat apps werden geheimzinnig over en het verzamelen van meer gegevens dan normaal.