RIP “Do not Track”, Integritet Standard Alla Ignoreras

0
159
Dragana Gordic/Shutterstock.kom

“Do not Track” – hade höga mål: En kryssruta i alla webbläsare som skulle tala om för webbplatser att inte spåra dig. Det uppnått detta mål, men här är problemet: Webbplatser som inte bryr sig.

Som vi påpekade i 2012, “Do not Track” – alternativet hindrar dig inte från att bli spårade. Det skickar bara en särskild del av information när du ansluter till en webbplats, ber att webbplatsen inte för att spåra dig. Den stora, stora majoriteten av webbplatser ignoreras detta. Som aldrig egentligen förändrats. Det var inget straff för att ignorera begäran och lite anledning att verkligen hedra det.

Fortfarande, “Do not Track” – har varit blanda tillsammans i flera år. Detta alternativ är en del av Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Microsoft Kanten, och Internet Explorer. Du kan gå in i rutan, och det kan göra att du känner dig lite bättre om du är upprörd över att bli spårad på nätet. Men det är egentligen inte göra någonting. Det är vilseledande.

I själva verket, Inte Spår har använts för att spåra människor. Om du har aktiverat Inte Spår, det är en extra bit av information om dig som kan spåras. Annonsörer kan direkt sekretess-relaterade annonser ditt sätt, till exempel.

Alla var innehåll att bortse från att värdelösa kryssrutan för ett tag, men nu ser det ut som DNT är slutligen kollapsar. Som DuckDuckGo märkt, Apple är att ta bort “Do not Track” – önskemål från Safari. Som Gizmodo fläckig, arbete på vanliga tyst som slutade den 17 januari 2019. Med den standard som övergav och den första webbläsaren släppa det, vi förväntar oss att andra webbläsare beslutsfattare för att följa Apples bly.

Är detta dåligt? Nej. “Do not Track” – aldrig gick någonstans och var allmänt ignoreras. Vid denna punkt, Inte Spåra alternativ akter placebo och vilseleder människor bara genom att befintliga. Det är lång tid att bli av med DNT.

Do not Track ‘ s historia är rörigt. Microsoft har gjort problemet värre genom att möjliggöra för den som standard i Internet Explorer 10, orsakar fler webbplatser att ignorera det. Det är särskilt roligt eftersom Microsoft själv aldrig velat DNT inställning, säger att “Eftersom det ännu inte finns en gemensam förståelse för hur man ska tolka DNT signal, Microsoft-tjänster som för närvarande inte svara på webbläsaren DNT signaler.”

I en Modern webbläsare som har skydd mot spårning vänta inte för en “gemensam uppfattning” att utvecklas i branschen. Istället, de aktivt blockera trackers. Apples egen webbläsare Safari har “Intelligent Tracking Protection” som förhindrar att de webbplatser som du inte besöka direkt från att spåra dig. Mozilla Firefox innehåller en content-blockerande funktion som du kan aktivera för att blockera en lista över kända trackers.

Det är inte att säga spåra eller riktad reklam är nödvändigtvis dåligt. Det finns argument för och emot det. Men, som ett samhälle, låt oss ta den diskussionen utan att distraheras av en vilseledande kryssruta som faktiskt inte göra någonting.