RIP “Do not Track” de Privacy van de Standaard Iedereen Genegeerd

0
89
Dragana Gordic/Shutterstock.com

“Do not Track” had een verheven doel: Een eenvoudige checkbox in elke web browser dat zou vertellen websites niet om u te volgen. Het resultaat van dat doel, maar hier is het probleem: Websites niet kon schelen.

Als we wezen er in 2012 weer terug, de “Do not Track” optie niet stoppen met je te worden gevolgd. Het net stuurt een speciaal stuk van informatie wanneer u verbinding maakt met een website, vragen dat de website niet om u te volgen. De enorme overgrote meerderheid van de websites genegeerd. Dat is nooit echt veranderd. Er was geen straf voor het negeren van het verzoek en weinig reden om daadwerkelijk nakomen.

Nog steeds, “Do not Track” is het schuifelen langs voor een jaar. Deze optie is een onderdeel van Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Microsoft Rand en Internet Explorer. U kunt gaan vink het vakje aan en dat is misschien voel je je een beetje beter als je boos over wordt bijgehouden online. Maar het heeft niet echt iets te doen. Het is misleidend.

In feite, Niet de Track is gebruikt voor het bijhouden van mensen. Als u hebt ingeschakeld Niet Bijhouden, het is een extra stukje informatie over u die kunnen worden bijgehouden. Adverteerders kunnen direct privacy-advertenties met betrekking op jouw manier, bijvoorbeeld.

Iedereen was tevreden met het negeren van die nutteloze vakje voor een tijdje, maar nu lijkt het alsof DNT is uiteindelijk instorten. Als DuckDuckGo gemerkt, Apple is het verwijderen van de “Do not Track” voorkeuren van Safari. Als Gizmodo gespot, werk aan de standaard rustig eindigde op 17 januari 2019. Met de standaard verlaten en de eerste browser neer te zetten, verwachten we een andere browser makers te volgen Apple ‘ s leiden.

Is dit erg? Nee. “Do not Track” ging nooit ergens en werd op grote schaal genegeerd. Op dit punt, de Do not Track optie treedt een placebo en misleidt mensen alleen door bestaande. Het is al lang verleden tijd om zich te ontdoen van DNT.

Do not Track ‘ s geschiedenis is rommelig. Microsoft maakte alleen het probleem alleen maar erger doordat het standaard in Internet Explorer 10, waardoor meer websites te negeren. Dat is vooral grappig omdat Microsoft zelf nooit naar de DNT instelling, zeggende dat “Omdat er nog geen sprake is van een gemeenschappelijk begrip van het interpreteren van de DNT-signaal, Microsoft diensten momenteel niet reageren op browser DNT-signalen.”

Moderne browsers, inclusief tracking protection wacht niet tot er een “gemeenschappelijke visie” te ontwikkelen in de industrie. In plaats daarvan, ze proactief te blokkeren van trackers. Apple ‘ s eigen Safari-browser bevat “Intelligent Tracking Protection”, die voorkomt dat websites die u bezoekt niet rechtstreeks kunnen volgen. Mozilla Firefox bevat een content-blokkerende functie kunt u inschakelen om een lijst van bekende trackers.

Dat wil niet zeggen dat het bijhouden of gerichte reclame is per definitie slecht. Er zijn argumenten voor en tegen. Maar, als samenleving, laten we die discussie zonder de afleiding van een misleidende het selectievakje niet echt iets doen.