Hur man Ställer Upp Grupper med Google Assistant

0
102

Google Assistant röstkommandon för din smarthome fungerar bäst om dina enheter är i grupper (Google kallar dessa grupper för “rum”). Hoppa över detta steg under installationen gör att använda dina enheter svårare. Här är hur man kan skapa rum och lägga till enheter till dem.

Rum Att Röstkommandon Lättare

Med din smarthome enheter är associerade med rum, Google kommer att låta dig att uppnå mer i färre ord. Snarare än att tala om det “stänga av vardagsrum ljus 1, stänga av vardagsrum ljus 2, stänga av vardagsrum ljus 3” och så vidare, you name rummet Vardagsrummet och sedan säga att “stänga av vardagsrum ljus” för att stänga av allting på en gång.

Ännu bättre, om Google Hem du talar med är fysiskt på samma plats som din smarta lampor, då kan du lägga till den i samma grupp som lampor. Då är allt du har att säga är att “släcka ljuset” —Google-Assistent kommer att förstå samband och stänga av rätt lampor.

Hur man Lägger till Nya Enheter till Rum

Lägga till en enhet till ett rum, öppna Google Assistent och tryck på “Lägg till” – knappen.

Tryck på “konfigurera Enhet”.

Tryck på “Ny Enhet” för alla Googles Startsida eller Chrome Kasta enheten, eller tryck på “Har Något redan satt upp?” för externa enheter som Philips Hue eller Blinkning hub. För detta exempel, vi använder det senare alternativet.

I dialogrutan Hantera Konton, antingen bläddrar du till tjänsten för att lägga till eller tryck på förstoringsglaset för att skriva namn och söka efter det, för det här exemplet ska vi typ Magiska Hem.

Knacka på Tjänsten, lämna kontouppgifter. Om denna process verkar hänga, prova med att peka på tre punkter i det övre högra hörnet och öppna det i din webbläsare istället.

Tryck till på alla enheter som finns, sedan på “Lägg Till Rum”.

Knacka på lämpligt utrymme namn och knacka sedan på “Nästa”. Om det behövs, rulla ner till botten, där du får se ett “eget Rum” – alternativ, som låter dig skapa ett namn.

Du är allt gjort. Enheten kommer nu att i samband med ett rum.

Hur man Lägger till Befintliga Enheter till Rum

Öppna Google Assistant appen och bläddra ner för att hitta en lista på enheter som inte rum. Knacka på valfri enhet för att lägga till den till ett rum.

Tryck på “Lägg till rum” i botten av skärmen.

Välj den lämpliga platsen. Du kommer förmodligen bara har en enda hem, så tryck på den och sedan på “Nästa” – knappen.

Nästa, tryck på “Flytta Enheten.”

Om du har mer än ett konto i samband med ditt “hem” (för familjer, etc.), de ska alla få tillgång till enheten. Om du någonsin flytta enheten till ett nytt hem, alla medlemmar kommer att förlora som tillgång. Google försöker göra klart med “Påverkar tillgång hem för medlemmar” – meddelande. Det är något att hålla i åtanke med en familj setup.

Tryck på det Rum som du vill koppla enheten och tryck på “Nästa”.

Om du inte ser ett rum etikett som du vill, bläddra till botten av rummet val. Tryck på “Egna Rum” alternativet, att ge en etikett som du vill, och tryck sedan på “Nästa”.

Om du har ett Google-Hem-enhet, lägga till det i samma rum som kommer att ge dig en enklare kontroll av dessa lampor. När en Google-Hem är associerade med samma rum som smarta lampor så du kan säga, “Hej Google, Slå på belysningen” för att aktivera dem. Detta är naturligtvis endast logiskt att göra om ljus och Googles startsida är fysiskt placerade i samma rum.

Gruppering av enheterna i ett rum innebär att du kan styra dessa rum genom att hänvisa till dem. Om du har grupperade enheter i ett rum som är märkt “sovrum” du kan säga “Hej Google, stänga av sovrum” eller “stänga av sovrummet lyser även när Google Home ligger någon annanstans i huset.

Att hålla enheter grupperade i rum kommer inte bara att hålla din Assistent Google app bättre organiserade, men kommer att göra arbetet med dessa enheter är lättare. Om du har tre lampor i ett rum, det är mycket lättare att säga att “Stänga av vardagsrum” än att behöva säga det för att stänga av varje ljus i tur och ordning.