Hur man Skapar Animerad Cirkel-Diagram i PowerPoint

0
352

Diagram är bra för att visualisera data. Lägga till animering diagram kan göra att visualisering ännu bättre, låta dig göra saker som att införa en bit av ett cirkeldiagram på en gång, så du har mer utrymme för diskussion. Här är hur man gör precis som i Microsoft PowerPoint.

Animera en Cirkel-Diagram i PowerPoint

Börja med att öppna upp din PowerPoint-presentation och gå till den bild där du vill ha den animerade cirkeldiagram. För att infoga ett cirkeldiagram, gå till “Infoga” – fliken och klicka på “karta” – knappen.

I Infoga-Diagram fönstret som visas väljer du “Fot” från listan till vänster. Till höger väljer du cirkeldiagrammet stil du vill använda från de fem alternativ som visas. När du har gjort ditt val, klicka på “OK” längst ned till höger i fönstret.

Du kommer att märka cirkeldiagrammet har nu dykt upp på bild och, med det, och Excel-diagram. Ändra etiketter i cirkeldiagrammet genom att redigera texten i En kolumn, och mata sedan in respektive data i kolumn B. När du är klar, stäng kalkylblad.

Nästa, välj cirkeldiagram och gå över till “Animeringar” – fliken. Här väljer du vilken animering du vill använda från de tillgängliga alternativen. I detta exempel kommer vi att använda “Torka.”

Nästa, klicka på “Animering” för att öppna upp.

Den Animering visas till höger om din bild. Här, dubbel-klicka på den animering du lagt till ditt cirkeldiagram, eller klicka på pilen bredvid den och välj sedan “Alternativ”.

Ett fönster kommer att visas med kraft, timing och diagram animation alternativ. Chef över till “Diagram Animation” – fliken. Här kan du välja hur diagrammet animation beter sig—som ett objekt eller kategori. Att välja “Som Ett Objekt” som gör hela diagrammet visas på en gång. Att välja “Kategori” gör diagram visas en skiva i taget, och det är precis vad vi vill ha här.

Du kan även bestämma om du vill att animeringen ska börja med att rita diagrammet bakgrund.

När du klickar på “OK” din cirkeldiagram kommer att se likadana ut i redigeringsläget men tryck Skift+F5 för att spela upp din bild och sedan klicka på din vänster musknapp för att titta på din nya animerade cirkeldiagram i handling.