Game-Streaming-Diensten Zal worden Geconfronteerd met Dezelfde Problemen Als Streaming TV

0
114
Sony/Blizzard/343 Studio ‘ S

De toekomst van de game-streaming is een open weg. Maar wij hebben al een aantal markten die we kunnen gebruiken voor het trekken van een kaart: online video-streaming diensten. Als we niet opletten, spel streaming tegen dezelfde hobbels.

Als Microsoft, Sony, NVIDIA, Google en anderen beginnen te investeren in hun spel streaming services abonnement, kunnen we al zien wat het grootste probleem voor gamers: een steeds gefragmenteerd selectie. Als platforms en consoles strijd om de grootste en beste games op hun streaming service, en alleen hun streaming service, gamers vinden dat het onmogelijk is om alle titels willen ze op slechts één van hen. Niet dat dit iets nieuws voor de games industrie, natuurlijk: het is de ouderwetse platform exclusiviteit probleem, nu verspreid over meer en meer platformen.

Streaming Doemt Aan De Horizon

Om duidelijk te zijn over onze termen: de “game streaming” in dit artikel verwijst naar het spelen van video games in uw huis over een breedband-verbinding, waarbij de werkelijke hardware waarop het spel (de PC of game console doen van het aantal-kraken) wordt ergens op een server.

Actuele voorbeelden zijn de PlayStation Nu, welke stromen een selectie van de PS2, PS3 en PS4-games op een regelmatige PS4 of een programma op uw computer, NVIDIA GeForce NU, die kan streamen van full-power PC games naar de NVIDIA SHIELD set-top box of Pc ‘s en Google’ s Project Stroom, die wordt gebruikt op een enkele PC-spel in een test eerder dit jaar.

We praten niet over streaming video van iemand anders een spel speelt dat je bekijkt op een dienst als YouTube en Twitch.

NVIDIA

Als u niet vertrouwd bent met het spel streaming is erg cool. Het stelt iemand met minimale hardware, zoals, bijvoorbeeld, een $200 SCHILD, om games te spelen die anders zijn beperkt tot $1000 gaming PC. Het is niet nodig de lokale media of massale 50GB downloads, en een relatief kleine maandelijkse bijdrage kunnen geven u toegang tot honderden games, a la de Netflix-setup. Over pure hardware, de enige echte tegenvaller is dat je moet een vaste breedband verbinding: de meeste van deze diensten aanbevelen 25 Mbps, maar ik vond dat ze de neiging om te stotteren op iets minder dan 50.

Met die stukjes op zijn plaats, de ervaring is geweldig. U kunt games spelen op maximale grafische instellingen met bijna perfect synchroon, met inbegrip van de snelste multiplayer shooters of fighters. En het is alleen maar om beter te worden en meer beschikbaar: Microsoft is sterk gerucht gaat om de ontwikkeling van een streaming-only versie van de volgende Xbox-console, de service die zou ongetwijfeld zijn beschikbaar op Windows, ook. Zelfs Nintendo is dompelen een teen in: het bedrijf is op dit moment streaming sommige oudere titels te beschermen eigenaren in China. Voorspelbaar, Amazon is op zoek te krijgen op deze actie.

Hier is waar het “maar” komt.

De Bibliotheek Probleem

Streaming video diensten vechten met hand en tand om originele, exclusieve content: Netflix heeft zijn high-profile Marvel-serie, conventionele programma ‘ s zoals Oranje is het Nieuwe Zwart, en zelfs volledige theatrale films als Vogel Vak. Hulu heeft exclusives zoals De Handmaid ‘ s Tale en voortzettingen zoals Mindy Project. Amazon Prime video is de thuisbasis van shows zoals De Prachtige Mevrouw Maisel en De Man in het Hoge Kasteel.

Video-diensten concurreren voor exclusieve shows als The Handmaid ‘ s Tale. Hulu

En dat is allemaal mooi! Deze diensten zijn steeds krachtige productie-huizen in hun eigen recht. Maar als je probeert om te kijken naar één of meerdere shows per service, zoals velen doen in deze “gouden eeuw van de televisie,” je gaat te hebben om u te abonneren op hen allen. Wil de nieuwe Star Trek-of Twilight Zone toont? Toevoegen CBS Alle Toegang op de top. Hoe zit het met de Teen Titans of Jonge Justitie superheld shows van DC? Toevoegen aan DC Universe. Wilt nieuwe Marvel en Star Wars laat zien? Er is die nieuwe Disney-service die later dit jaar.

De belofte van de online TV was a-la-carte te kijken, met niemand ooit gedwongen te betalen voor iets wat ze niet willen, zoals kabel. Maar een decennium later, we hebben dezelfde kabel probleem in een nieuwe outfit. Om de TV je wilt, je gaat te hebben om te betalen voor een hoop dat je het niet. Er zijn manieren om dit, zoals te abonneren op een service op een tijd en eetbuien alle van de inhoud ervan, dan over te gaan naar de volgende. Maar dat is niet ideaal, vooral als er dingen als Amazon Prime bundel programmering met andere belangrijke diensten. De meeste mensen die kijken al hun content online gaat nodig hebben om te betalen voor ten minste twee gelijktijdige diensten, zelfs als ze niet nodig hebben, toegang tot live TV voor sport en nieuws.

PlayStation Nu

Dit probleem is gaan gelden voor streaming spel diensten. Nu, niet alleen gamers hebben te maken met een platform-exclusieve titels als De Laatste van Ons of Spider-Man op de PlayStation en Smash Bros en Zelda op de Switch, ze moeten jongleren met die van hun games kunnen worden gespeeld-online of alleen lokaal. Welke zijn opgenomen in de servicekosten, en welke moeten worden gekocht, gewoon om te spelen op afstand? Flip een munt.

Als je gefrustreerd met het decentrale karakter van premium online TV, wachten totdat je hetzelfde doen voor nieuwe $60 spellen.

Mogelijke Oplossingen: – Console Uitgever Eisen En “Huren” Pc ‘ S

Er is een nieuwe generatie console door in 2020 of zo, althans voor Microsoft en Sony. Dit is in het algemeen wanneer de strijd lijnen zijn getekend, en de nieuwe exclusives zijn gestold. Maar ervan uitgaande dat zowel Sony en Microsoft zijn plannen met het oog op de focus op game-streaming, het is een mogelijkheid om te voorkomen dat tenminste een deel van deze markt te breken.

Op het moment, elk streaming service heeft om te onderhandelen met ontwikkelaars en uitgevers om games te krijgen. Nadat deze afspraken zijn gemaakt, kan de dienst host games op hun backend en leveren aan klanten, als een freebie opgenomen met het abonnement of een optionele digitale aankoop. Maar als de eigenaren van de Xbox en PlayStation merken, Microsoft en Sony kunnen gebruik maken van een beetje ouderwets goede corporate sterke bewapenen om hun streaming services opvallen.

Microsoft

Zie je, ontwikkelaars en uitgevers ook te betalen voor de licenties voor de release van de console games—dat is de reden waarom games op de Xbox, PlayStation en Schakelaar zijn over het algemeen duurder dan ze op de open markt voor PC ‘ s.

Als de game makers toegang wilt krijgen tot de ingebouwde publiek op de Xbox of PlayStation, Microsoft en Sony kunnen maken voor deelname in hun streaming-diensten een voorwaarde van de publicatie op hun consoles. Wilt u een game uitgebracht op de Xbox Twee of PlayStation 5? Goed! U gaat ook om het beschikbaar te maken voor streaming.

Deze sterke-arm aanpak niet zal oplossen van de decentrale probleem voor gamers, maar ervan uitgaande dat zowel Microsoft als Sony implementeren op een bepaalde manier voor de volgende generatie consoles, het kan op zijn minst zeggen dat de overgang naar streaming games is niet meer gefragmenteerd dan de huidige markt. De grote industrie namen zullen vechten nog steeds over exclusives, maar de spelers niet af te vragen of die hete nieuwe game kan gespeeld worden op hun Xbox Stream (of wat de naam zou kunnen worden). Natuurlijk, dingen ingewikkelder op de PC.

Streaming, dat is gebaseerd op PC-games is nog meer gedecentraliseerde en diensten van NVIDIA, Google en Amazon zal niet in staat zijn gebruik te maken van die tactiek. Neem een kijkje op de huidige bibliotheek voor de GeForce NU voor een goed voorbeeld: het is een scattershot van AAA uitgevers. Grote namen als Afsluiter, Ubisoft, Activision-Blizzard, Twee, en Bethesda zijn vertegenwoordigd, maar de titels van EA ontbreken (bedankt, Herkomst) en kleinere indie games en de oudere klassiekers zijn met name dun op de grond. Maar de consumenten kunnen profiteren van het PC-platform op een andere manier. Dat dezelfde wijd open benadering is wat maakt het voor kleinere en meer concurrerende diensten zoals Schaduw.

Schaduw

Schaduw stelt gebruikers in wezen “huren” van een virtuele high-power gaming PC, en de toegang van een lage-energie Windows, mac os, Android of Linux-apparaat met ondersteuning voor iOS binnenkort. Deze oplossing houdt in dat u nog nodig hebt voor het beheren van game-installaties en performance zelf, maar het maakt dat de inhoud van de game beschikbaar, meer of minder, waar je kunt krijgen een vaste breedbandverbinding, met 4K-en 144Hz opties ook beschikbaar. Schaduw zorgt er zelfs voor lokale en externe back-ups.

De service is $35 per maand en niet onder een all-you-can-eat-bibliotheek, maar de lage kosten van PC-games in de verkoop en bundels kunnen helpen compenseren—een spel dat gaat voor $20 of $30 op de consoles kan vaak worden gevonden voor vijf dollar tijdens een Steam sale. Het is een veelbelovende en flexibele aanpak, ook al is het misschien uitschakelen gamers de hoop voor het streamen van eenvoud.

Het streamen van games lost een aantal grote problemen, vooral als het gaat om kosten. Als u een internet-verbinding die kan omgaan, heb je een aantal echt spannende mogelijkheden in de nabije toekomst. U zult ook een verse set van ergernissen om te gaan met. De streaming game-platform is opgelost of op zijn minst minimaliseert deze ergernissen zullen komen op de top.