Hur man återställer du en Drivrutin i Windows

0
75

Uppdatera en drivrutin på din DATOR fungerar inte alltid väl ut. Ibland, de införa fel eller helt enkelt inte springa så bra som den version som de ersatte. Lyckligtvis, Windows gör det enkelt att rulla tillbaka till en tidigare drivrutin i Windows-10. Här är hur.

Samtidigt driver updates i allmänhet går ganska bra, det är inte alltid fallet. Ofta, uppdaterade versioner införa nya funktioner, eller rätta till fel, men ibland har de med sig nya problem av sina egna. Dessa problem kan vara allt från dålig prestanda till udda beteende att systemet kraschar fel. I allmänhet, vi rekommenderar inte att uppdatera drivrutiner om du upplever särskilt problem eller behov av speciella funktioner som du vet att uppdateringen åtgärdas eller innehåller. Med andra ord, don ‘t fix what isn’ t broken. Fortfarande, ibland vill du installera nya drivrutiner och ta en chans. Här är hur att återhämta sig när den chansen inte betala av.

RELATERAT: När Behöver Du Uppdatera Drivrutinerna?

Hur man återställer du en Drivrutin

När du återställer du en drivrutin, Windows avinstallerar aktuell drivrutin och sedan åter installera föregående version. Observera att Windows håller den tidigare versionen av drivrutiner för just detta ändamål, men endast den tidigare versionen—det gör inte hålla ett arkiv av ännu äldre drivrutiner för dig att välja.

Obs: Du måste vara inloggad på ett konto med administratörsbehörighet för att rulla tillbaka en drivrutin. Även funktionen är inte tillgänglig för skrivardrivrutiner.

Som med alla andra liknande förfarande, vi rekommenderar att säkerhetskopiera din DATOR innan du kan komma igång.

Öppna enhetshanteraren genom att trycka Windows+X och klicka på “enhetshanteraren” alternativ på Power Users ” menyn.

I fönstret enhetshanteraren, hitta den enhet som orsakar dig problem (du kanske måste expandera en kategori), högerklicka på enheten och klicka sedan på “Egenskaper” – kommandot.

Klicka på fliken Drivrutin på den övre delen av fönstret och klicka sedan på “återställ tidigare Drivrutin.”

Windows frågar med en varning och frågar dig varför du rulla tillbaka till en tidigare drivrutin. Klicka på ett svar och klicka sedan på “Ja”. Om du känner att det behövs, kan du lämna ett detaljerat svar i de Berätta Mer fältet, som ligger i botten av fönstret.

Windows sedan automatiskt återställer din drivrutin till en tidigare version, som kan ta upp till 5-10 minuter, beroende på storleken på föraren. Grafikkortet är mycket större och det tar längre tid att rulla tillbaka. Din DATOR kan starta om, efter som datorn kommer att köra den tidigare versionen drivrutinen.

RELATERAT: Hur att Avinstallera och Blockera Uppdateringar och Drivrutiner på Windows-10