Din Smarthome Setup Kan Bryta, och Det finns Inget Du Kan Göra åt Det

0
82

Din smarthome-enheter kan vara i trim nu, men vid något tillfälle, en tvingad uppdatering eller en förändring av tillverkaren kan eventuellt bryta din enhet, antingen tillfälligt eller permanent. Och det finns inget du kan göra åt det.

De flesta vanliga smarthome-enheter på marknaden som förlitar sig på molnet-anslutning, vilket innebär att de måste vara ansluten till Internet och hålla kontakt med tillverkarens servrar för att få uppdateringar och support. Detta är både en välsignelse och en förbannelse, men mest som en förbannelse.

Det Börjar med Enstaka Server Hicka

Du går för att justera din smart termostat från din telefon och få visat en fin liten “servern är nere” visas i stället för alla de kontroller som du normalt skulle se. Detta ger er ett litet smakprov på vad jag pratar om.

Du säger till dig själv att du är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din smart termostat, så att du ska kunna kommunicera lokalt med termostat från din telefon. Tyvärr, det är inte hur det fungerar, och det är ett bra exempel på varför cloud-baserade smarthome produkter kan vara frustrerande.

Även om du kan kommunicera lokalt med din enhet och den maskinvara och programvara är det för det, har du fortfarande att ha en extern anslutning till tillverkarens servrar. Och om anslutningen bryts oavsett anledning, så adjö till fjärråtkomst.

Uppdateringar Och Patchar Kunde Tegel Dina Enheter

Medan vissa enheter kan du ladda ner uppdateringar på din egen tid, andra enheter för att göra det automatiskt oavsett om du är okej med det eller inte. Och det är inte ovanligt för en påtvingad uppdatera för att orsaka oväntade problem, antingen för ett fåtal eller för alla användare av tjänsten.

Detta hände nyligen med Logitech Harmony Hub, där Logitech automatiskt uppdaterat firmware på nav för att åtgärda säkerhetsproblem. Tyvärr, detta bröt API-åtkomst, vilket innebar att alla möjliga integrationer som människor hade upprättat med Navet inte längre fungerade.

Logitech hade känslan att komma upp med ett sätt för användare att aktivera API-åtkomst på den lokala slutet, men det hela slutade upp att vara en stor huvudvärk för Harmony Hub användare.

Det kan hända att någon cloud-baserade smarthome-enhet som du äger. Och vad är det som gör det värre är när det händer på en enhet som du kraftigt förlita sig på, som en video dörrklockan eller smarta lampor.

Företag Kan Stänga av och Göra Sina Produkter Värdelös

När du köpa och sätta upp en smarthome produkt som förlitar sig på molnet och måste vara ansluten till tillverkarens servrar, du i princip i händerna på företaget.

Med andra ord, ett företag kan välja att hålla en av sina produkter lever är inte hållbart för deras affärsstrategi. De beslutar att sluta och inte längre stödja produkten, skruva kunden genom att lämna dem med en papperspress i stället för en produkt för vilka de betalade bra pengar.

Det är det som har hänt med Fyr och deras säkerhet kameror, liksom Boet-som ägs Tour ” hub. Mest nyligen, Lowe ‘ s officiellt stänger ner sin Iris smarthome plattform för bra, mest troligt på grund av blekning intresse och en låg försäljning. Detta innebar att användare med en Iris-system i hemmet var ganska skruvad och vänster med hubbar som inte längre fungerade (även om de enheter och sensorer kan fortfarande arbeta med andra knutpunkter). Lyckligtvis, Lowe ‘ s erbjuder bidrag för Iris kunder, men inte alla företag att stänga av produkter är nådig.

Så Vad ska jag Göra?

Medan det är inget du kan göra för att förhindra att något av detta händer, finns det saker du kan göra för att åtminstone minska risken för att det händer.

Till att börja med, hålla med tillverkare och varumärken som har funnits ett tag, är åtminstone något populärt, och har ett grundmurat rykte. Detta är inte 100% idiotsäker, naturligtvis, men de flesta företag att stänga ner en smarthome enheten eller tjänsten är att göra det eftersom det inte är populära hos allmänheten, vilket inte genererar tillräckligt med intäkter för att hålla det lönsamt.

Smarthome märken som Boet, Ring, Ecobee, Philips Hue, Arlo, och WeMo är alla riktigt populära varumärken med en stor användarbas. Dessa varumärken har ett rykte att upprätthålla, och att ha någon av dem stänga ner i en nära framtid skulle vara mycket osannolikt.

RELATERAT: Du Behöver inte en Smart Termostat

Naturligtvis, det finns ett talesätt som säger att varje dynasty kommer så småningom att falla, så det är möjligt för någon av ovanstående märken till shutter någonstans på vägen. Det är upp till dig om du vill eller inte vill ta den risken.

För det andra, vad de flesta die-hard smarthome entusiaster rekommenderar att du gör är att helt enkelt inte köpa eller använda någon smarthome produkt som förlitar sig på molnet. Nackdelen är att de flesta av dessa typer av produkter är inte lika lätt att ställa upp, och ganska mycket vem som helst som är nybörjare i denna kategori kommer förmodligen inte bry sig.

Men flera företag (som HomeSeer och Hubitat) försöker sitt bästa för att göra det lättare för slutanvändarna att sätta upp en lokalt baserade smarta hem. Tyvärr, det är fortfarande mer lockande att köpa och sätta upp produkter som en Termostaten Nest, en Ring Dörrklockan, några ljus Nyans, och en Wi-Fi-cam.