5 Power User Funktioner i Chrome som Alla Bör Känna till

0
155

Google Chrome är en av de mest populära webbläsare i världen, men det är faktiskt mycket mer funktionsrik än något som helt enkelt är utformad för att surfa på webben.

Chrome är nästan lite fristående operativsystem med sina egna program och ledningsstruktur. I själva verket, när det gäller att Chromebooks, det bokstavligen fungerar som ett operativsystem.

Som sådana, skulle du bli förlåtna för att gå miste om några av de djupare, mer avancerade funktioner som programmet erbjuder. Här är fem avancerade funktioner i Google Chrome vet du inte hur du klarade dig utan.

När Blir Profilerade som är en Bra
Sak

Operativsystem som Windows (och som app
Netflix) har alla användarprofiler. Vilket innebär att flera personer kan dela på
samma enhet eller applikation utan också med att dela samma aktivitet
historia, preferenser och så vidare.

Chrome har exakt samma funktioner,
men av någon anledning verkar de flesta människor är inte medvetna om detta eller inte
se den punkten. Visst, folk är mindre benägna att dela enheter, men som inte
menar Chrome-profiler som inte har andra
använder.

Ett bra sätt att använda profiler är att använda en
för arbetet och en för privat bruk. Detta förhindrar att din personliga internet
vanor från att någonsin nedsmutsning datorn och låter dig ha separata logga in
information för tjänster som kan förekomma i båda inställningarna. Till exempel, du
kan ha ett arbete och personliga Office 365-prenumeration.

Att komma åt profiler kunde inte vara enklare. Klicka bara på tre-dot meny-knappen längst upp till höger i Chrome-Fönster och klicka på Inställningar.

Nu, klicka på Hantera andra människor.

I Fönstret som nu visas, klicka på Lägg till person.

Ge din profil ett namn och klicka på Lägg till och du har en skinande ny profil att använda! Du kan växla profiler genom att klicka på den profil avatar-ikonen längst upp till höger i webbläsarfönstret och väljer den profil ditt val.

Genom Kraften i Adressfältet!

De flesta av oss tänker på adressfältet som en plats där du lägger in Url-adresser, men Googles adressfältet är faktiskt inte ett adressfältet! Det korrekta namnet är Adressfältet och det är ett direkt gränssnitt till Googles sökmotor.

Du har säkert redan märkt att du enkelt kan skriva in sökord i Adressfältet och tas direkt till Google-resultaten, men många människor vet inte att du kan göra saker som matematiska beräkningar, omvandlingar, lookup väder, etc. i Adressfältet utan att någonsin kommer att själva söka sida för att se svaret.

Det finns mycket mer att Adressfältet än det här, men det förtjänar en artikel till sig själv om du verkligen vill behärska det.

Hantera Dina Lösenord Bort Stress

Lösenord lösenord överallt och vi kan inte
kom ihåg att någon av dem!

Ja, lösenord är ett smärtsamt faktum. Svaga lösenord är lätt att komma ihåg starka lösenord som är svåra att komma ihåg och verkligen ingen tycker om att ta itu med dem hursomhelst. Den bästa lösningen är att använda ett bra lösenord manager, men de flesta människor inte bryr sig och sedan sluta med dåliga vanor som delar samma lösenord på flera tjänster.

Google har kommit till undsättning och omfattar nu ett korrekt lösenord manager i Chrome sig. Du kan enkelt visa och leta upp användarnamn och lösenord som du har sparat i Chrome, vilket är trevligt om du behöver återställa ett lösenord som du har glömt.

Den senaste versionen av Chrome nu även erbjuder
för att skapa starka lösenord för dig när du registrerar dig eller ändra ditt lösenord
på en webbplats. Dessa lösenord kan också synkroniseras till molnet, så att de ska följa
du oavsett var du loggar in i Chrome.

För att komma åt Chrome Password Manager, klicka på meny-knappen, klicka på Inställningar och klicka sedan på Lösenord.

Här kan du söka ditt lösenord, aktivera eller inaktivera alternativet för att ha Chrome erbjuda för att spara ditt lösenord och snabbt kan se vilka webbplatser du har lösenord sparas. Du kan också aktivera automatisk inloggning så att du kan vara inloggad på en webbplats utan att behöva skriva något manuellt.

Flytta Flera Flikar Kommer Att Förändras
Ditt Liv

Flikar var en absolut revolution, men att hantera dina flikar kan vara en verklig börda. Särskilt när du hittar dig själv att dra dem ett och ett i sitt rätta windows.

Det visade sig att det var aldrig ett behov av att så mödosamt flytta varje flik individuellt till en annan Chrome-fönster. Om du helt enkelt ned Ctrl medan du klickar på flikarna kan du flytta dem i grupper. Japp, vi kände oss ganska dumma när vi fick reda på också.

Ljud av Webbplatser för att Spara Ditt Förnuft

Webben är full av media rikedom, men det kan också vara en irriterande missljud. Linköpingiin annonser och andra oönskade ljud beslutsfattare kan frustrerande och irriterande. Ännu värre, att hitta den skyldige kan vara jobbigt bland alla flikar som du har öppna.

Krom hjälper dig på två sätt här. Först av allt, webbplatser som spelar ljud har en liten högtalar ikon på fliken titel. Så att du snabbt kan se vilka som är att sätta något i högtalarna. För att snabbt dämpa buller, bara högerklicka på fliken och klicka på ljud av webbplatsen.

Kom bara ihåg att alla öppna flikar på denna webbplats
nu kommer vara avstängt, så om du verkligen vill höra de ljud du kan bara
backa processen.

Mer Än Bara en Skinande Namn

Listan över funktioner i Chrome-användare bör veta om är ganska lång och vi är säkra på att vi inte känner till dem alla heller. När du gräver i avancerade kommandon för Adressfältet, resan ner i kaninhålet egentligen blir intensiv, men det är en annan historia för en annan dag. Njut!