Hvor å Laste ned Og Slette Data Fra Facebook

0
76

Det er ingen tvil om at sosiale medier har gjort for å holde kontakten med familie og venner en hel mye enklere. Med en tidslinje over alle dine venners aktivitet, er det lett å holde kontakten med de du elsker, selv om du er tusenvis av miles unna.

Imidlertid, hvis du ikke å betale for et produkt, er sjansen stor for at du er produktet for deg selv – og Facebook har gjort milliarder av å gi svært effektive verktøy for å annonsører bruker informasjonen din og surfing vaner.

I løpet av de siste par årene, en rekke av lekkasjer og varslere har gjort det veldig tydelig den ekstreme mengden av informasjon som Facebook har samlet inn fra brukere, og de har ikke alltid vært den mest samvittighetsfulle når det kommer til personvern.

Mange har begynt å migrere bort fra tjenesten, men det er noen få ekstra skritt kan du ha for å ta over enkle profilen deaktivering hvis du ønsker å holde din personlige data er beskyttet.

Heldigvis, Facebook har blitt ganske gjennomsiktig om hvilken type data de har samlet inn, og gir også enkel tilgang til verktøy du kan bruke til å administrere disse dataene.

Last Ned Og Slette Facebook-Data

Følg trinnene nedenfor for å laste ned og slette data fra Facebook og redusere ditt digitale fotavtrykk.

Trinn 1. Logg inn på din Facebook-konto i en nettleser, og klikk på drop-down menyen øverst til høyre på skjermen.

Trinn 2. Velg Innstillinger.

Trinn 3. På venstre side av skjermen, velg Din Facebook Informasjon.

Trinn 4. Klikk Last Ned Din Informasjon.

Trinn 5. På det neste skjermbildet klikker du Opprette Filen.

Trinn 6. På dette punktet, Facebook vil gi deg en melding om at filen er blitt behandlet. Dette kan ta en stund, avhengig av hvor lenge du har vært på Facebook og hvor aktiv du har vært på stedet og rundt omkring på nettet, men det bør ikke ta mer enn en time eller to i de fleste tilfeller.

Når filen er ferdig behandlet, vil du få en melding på nettsiden at filen er klar for nedlasting og kan deretter laste ned en full-fil med alle i den informasjon som Facebook har samlet inn. Dette er flott for å samle inn informasjon du ønsker å lagre før du sletter din Facebook konto helt, eller hvis du ønsker bare å være i stand til enkelt å sortere gjennom innholdet på nettstedet har samlet gjennom årene.

Mens vi venter på filen for å bli behandlet, men vi kan se på noen flere Facebook-data-innstillinger.

Trinn 7. Head tilbake til forrige side, og klikk på aktivitetslogg.

Trinn 8. Denne siden er en samling av all din aktivitet og interaksjoner med nettstedet ditt. Vil du se alle dine innlegg, kommentarer, og selv dine reaksjoner på hvert innlegg på nettstedet. For det er enklere å sortere, kan du velge dataene du er interessert i å se på ved hjelp av Aktiviteten Logg Filtrene til venstre på denne siden.

Trinn 9. Ved siden av aktivitet, vil du se to forskjellige ikoner. Ikonet på venstre kan du ta en titt på hvem som bestemte oppføringer er synlig, og ikonet på høyre lar deg slette bestemte oppføringer fra loggen din. Dette er flott hvis det er spesielle bilder eller innlegg som du vil heller ikke være flyter rundt på nettet, men er greit med data management generelt.

Trinn 10. I det tilfelle at du ønsker å fullstendig slette din konto og all informasjon knyttet til den, som er et alternativ for! Head tilbake til Facebook-Informasjon-skjermen og deretter Slette Din Konto og Informasjon.

Trinn 11. Den neste skjermen gir deg litt informasjon om hva som kommer til å skje når du bekrefte innstillingen, samt noen andre alternativer som for eksempel enkelt å deaktivere Facebook for å beholde tilgang til Messenger. Hvis du ønsker å fullstendig avskåret Facebook, trykk delete account (Slett Konto nederst i høyre hjørne av dette vinduet.

Bare sørg for at du er 100% sikker på at du vil fjerne kontoen og data permanent, så det er ingen vei tilbake etter dette tidspunkt i prosessen. Vi anbefaler minst nedlasting av din Facebook informasjon gjennom prosessen i trinn 4-6, slik at du har en kopi av alle minnene du ønsker å holde for fremtiden.

Totalt sett, mens Facebook har sikkert kommet over som en litt lyssky når det kommer til måten de håndterer sine brukeres data, de gir deg tilgang til dataene hvis du er villig til å gjøre en liten bit av graving.

En ting verdt å nevne at mange brukere ikke vet er at “rival” sosiale nettverket Instagram er også eid av Facebook. Så hvis du er ute etter å fjerne data fra selskapets servere helt, du trenger for å unngå å bruke denne appen.

Det er sikkert upraktisk å ha til å kutte ut to av de største sosiale nettverk på internett, men for de som ønsker bedre kontroll over hvordan deres personlige informasjon blir brukt, det er vel verdt et par timer med innsats for å ta en titt på de innsamlede data og sørge for at du er så godt informert som mulig. Nyt!