Hur man laddar Ner Och ta Bort Dina Uppgifter Från Facebook

0
149

Det är ingen tvekan om att sociala medier har gjort att hålla kontakten med familj och vänner en hel del enklare. Med en tidslinje med alla dina vänners aktiviteter, det är lätt att hålla sig nära med dem du älskar även om du är tusentals mil bort.

Men om du inte betalar för en produkt, är chansen att du är den produkt som dig själv – och Facebook har gjort miljarder på att ge mycket effektivt verktyg för annonsörer som använder din information och vanor.

Under de senaste åren, en serie av läckage och uppgiftslämnare har gjort det väldigt tydligt exempel på den extrema mängden information som Facebook har samlats in från användare, och de har inte alltid varit de mest nogräknade när det kommer till integritetsfrågor.

Många har börjat migrera bort från tjänsten, men det finns några extra steg som du kan behöva ta längre än enkel profil avaktivering om du vill behålla dina personuppgifter är skyddade.

Lyckligtvis, Facebook har blivit ganska transparent om den typ av data som de har samlat in och även ge enkel tillgång till verktyg som du kan använda för att hantera data.

Ladda Ner & Ta Bort Facebook-Data

Följ stegen nedan för att ladda ner och ta bort data från Facebook och minska ditt digitala fotavtryck.

Steg 1. Logga in på ditt Facebook-konto på en webbläsare och klicka på den nedrullningsbara menyn längst upp till höger på skärmen.

Steg 2. Välj Inställningar.

Steg 3. På vänster sida av skärmen, välj Din Facebook-Information.

Steg 4. Klicka På Ladda Ner Din Information.

Steg 5. På nästa skärm klickar du på Skapa Arkiv.

Steg 6. Vid denna punkt, Facebook kommer att ge dig ett meddelande om att filen som bearbetas. Detta kan ta en liten stund beroende på hur länge du har varit på Facebook och hur aktiv du har varit på platsen och kring webben, men det bör inte ta mer än en timme eller två i de flesta fall.

När filen är klar med behandlingen, kommer du att få ett meddelande på webbplatsen som filen är redo för nedladdning och kan sedan ladda ner en komplett fil med all information som Facebook har samlats in. Detta är bra för att samla in information som du vill spara innan du tar bort ditt Facebook-konto helt och hållet, eller även om du bara vill ha för att lätt kunna sortera igenom innehållet på webbplatsen har samlat under åren.

Medan vi väntar på den fil som ska behandlas, men vi kan titta på några fler Facebook-data inställningar.

Steg 7. Gå tillbaka till föregående sida och klicka på aktivitetslogg.

Steg 8. Denna sida är en samling av all din aktivitet och interaktion med webbplatsen. Du kommer att se alla dina inlägg, kommentarer och till och med dina reaktioner på varje inlägg på webbplatsen. För lättare sortering, du kan välja de data som du är intresserad av att titta på att använda aktivitetsloggen Filter till vänster på denna sida.

Steg 9. Bredvid någon aktivitet, kommer du att se två olika ikoner. Ikonen till vänster kan du ta en titt på vem som är specifika inlägg syns till, och till på ikonen till höger låter dig ta bort specifika poster från din logg. Det är bra om det finns särskilda foton eller inlägg som du inte vill vara flyter runt på nätet men är okej med data management i allmänhet.

Steg 10. I händelse av att du vill att helt radera ditt konto och all tillhörande information, som är ett alternativ också! Gå tillbaka till Facebook skärm med Information och klicka på ta Bort ditt Konto och Din Information.

Steg 11. Nästa skärm ger dig lite information om vad som kommer att hända när du bekräfta inställningen, liksom några andra alternativ såsom att helt enkelt inaktivera Facebook för att behålla tillgång till Messenger. Om du skulle vilja att helt skära av Facebook, slå Bort Konto längst ned till höger i fönstret.

Se bara till att du är 100% säker på att du vill ta bort kontot och data permanent, så det finns ingen återvändo efter denna punkt i processen. Vi rekommenderar minst hämtar Facebook information genom processen steg för steg med 4-6 så att du har en kopia av alla minnen som du vill bevara för framtiden.

Generellt, medan Facebook har säkert kommit över lite skumma när det gäller hur de hanterar sina användares uppgifter, de ger dig tillgång till data om du är villig att göra lite grävande.

En sak värt att nämna att många användare inte inser är att “rival” sociala nätverket Instagram också ägs av Facebook. Så om du letar efter för att ta bort dina uppgifter från företagets servrar helt och hållet, måste du undvika att använda denna app.

Det är verkligen besvärligt att behöva klippa ut två av de största sociala nätverk på webben, men för dem som vill ha bättre kontroll över hur deras personuppgifter används, det är väl värt ett par timmar för att ta en titt på de insamlade uppgifterna och se till att du är så välinformerade som möjligt. Njut!