Windows 7 Har Bara Ett År säkerhetskorrigeringar Vänster

0
277

Microsoft kommer att sluta stödja Windows 7 med uppdateringar den 14 januari 2020. Det är som Windows XP igen—men mycket värre. Många fler människor fastnar med Windows 7 än fast med XP.

Windows 7 Användning Är Fortfarande Hög

Om du fortfarande använder Windows 7, du är inte ensam. Enligt Net Marknadsandel, 35.63% av de Windows-användare som fortfarande använder Windows 7 December 2018. Windows-10 har 52.36% av alla Windows-användare.

Tillbaka i April 2013, då Windows XP bara hade ett år kvar av stöd vänster, bara för 24.93% av alla Windows-användare var att hålla sig med XP. En befallande 62.27% av stationära användare som redan kör Windows 7.

Microsoft har stora problem på sina händer här. Och Microsoft går in här upploppet med den största någonsin Windows 10 uppdateringen någonsin röra på sina händer. Microsoft är knappast göra ett fall för Windows 10 skeptisk till Windows 7-användare.

Varför Slutet av Stöd Frågor

Slutet av stöd är en big deal. Det innebär att Microsoft kommer att sluta utfärda säkerhetskorrigeringar för problem i Windows 7, vilket gör att Windows 7-system blir allt mer sårbart för angrepp. Säkerheten brister som finns och fast i nyare versioner av Windows kommer ofta påverkar Windows 7 också. Detta innebär att angriparna har en färdplan för att angripa Windows 7 system, som kommer att bli mindre och mindre säker över tid.

Microsofts support-slutdatumet kommer också att uppmuntra andra företag att sluta stödja Windows 7 också. Windows desktop-applikationer kommer så småningom att sluta stödja äldre versioner av Windows. Detta kommer förmodligen inte att ske omedelbart, eftersom Windows 7 är inte ens i närheten så lång i tanden som Windows XP var när det var kvar. Men bli inte förvånad när nya program eller uppdateringar till din befintliga applikationer sluta stödja Windows 7. Du kan inte använda en modern webbläsare på Windows XP längre, till exempel.

RELATERAT: Vad Betyder Det När Microsoft Slutar Stödja Din Version av Windows

Vad Du Bör Göra

Om du använder Windows 7, du har fortfarande ett år kvar att bestämma vad du gör. Företag och myndigheter kan betala för dyra extended support-kontrakt för att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar om de behöver mer än ett år på sig att flytta, men Microsoft försöker att få med alla på nyare versioner av Windows.

När tiden är inne, bör du allvarligt överväga att uppgradera till Windows 10 snarare än att hålla sig med en okorrigerad och mer utsatta Windows 7. Det är fortfarande lagliga, officiella sätt att få Windows 10 gratis, även om du missade Microsofts stora gratis erbjudande om uppgradering. Allt du behöver göra är att sätta din Windows 7 produkt kod när du installerar Windows 10.

Om du irriterad om Windows-10—jo, vi förstår. Vi är inte här för att tryck Windows-10. Vi rekommenderar det över nöja sig med mindre säkra Windows 7, men vi skulle också rekommendera att du installerar Linux, att få en Chromebook, eller byta till en Mac.

Kort sagt, vi rekommenderar inte att nöja sig med en sårbar version av Windows på lång sikt.

RELATERAT: Du Kan Fortfarande Få Windows 10 Gratis Med Windows 7, 8 eller 8.1-Tangenten

Men Är inte Windows-10 Hemskt?

Medan Windows-10 har en mycket låg nivå förbättringar och bättre hårdvara, stöd för Microsoft har kämpat med uppdatering fel och att sätta in fler och fler annonser. Windows-10 är bättre än Windows 7 på många sätt—men det är också sämre på andra sätt.

Vi har varit kritiska Windows-10, men vi har även kompletterat det. Det startar snabbare än Windows 7, har bättre stöd för modern hårdvara, är mer stabil ut i rutan, och är fullspäckad med användbara förbättringar av säkerheten. Det har även mindre funktioner nördar kommer att hitta användbar, som GPU användning av information i aktivitetshanteraren och infödda ISO montering i File Explorer.

Microsoft har för att städa upp sin akt och sluta bryta saker. Windows 10 oktober 2018 Uppdateringen var den största katastrofen ännu, men Microsoft agerar lite tuktas. Förhoppningsvis kan Microsoft fix för Windows utvecklingsprocessen. Och Microsoft är redan på att göra Windows 10 mindre irriterande, vilket ger en renare Start-menyn genom att standard och låta användarna avinstallera mer inbyggda appar.

Men klagomål om Windows 10 undan, vi vill hellre använda en version av Windows som stöds av säkerhetskorrigeringar än hålla med Windows 7.

Låt oss bara sätta in detta i sammanhanget: de Flesta Windows-10 användare har inte springa in i dessa buggar. De flesta Windows-10-system fungerar bra. De flesta Windows-10 användare fortfarande inte ens med buggy oktober 2018 Uppdatering. (Glöm bara inte att klicka på “sök efter Uppdateringar”!)

Vi är inte ursäktar Microsofts spela in här. Vi bör alla förväntar sig bättre från dem. Men håll i åtanke att det trots dessa problem är ofta rapporterats, de flesta Windows-10 användare aldrig stött på dem.

Kan Du Hålla Med Windows 7?

Tekniskt sett kan du fortsätta att använda Windows 7. Microsoft kommer inte plötsligt att avaktivera det och stoppa det från att fungera över en natt—som bara händer med instabila versioner av Windows.

Du kan fortfarande använda Windows XP i dag också. Men det är inte bara att få nya säkerhetsuppdateringar, och mjukvaruföretag har sjunkit stöd för det. Även valves speltjänst Steam bara slutat att fungera på Windows XP—och det är trots Ånga fortfarande säljer några spel som var avsedda för, och fungerar bäst på Windows XP. Ny hårdvara ofta inte kommer att fungera med Windows 7 i dag, och det kommer bara bli värre.

Internet är en rörig, farlig plats. Vi rekommenderar att du använder en modern, säker operativsystem som har de senaste säkerhetsuppdateringarna installerade, vad som operativsystem kan vara.

Du Har Fortfarande ett År!

Låt oss inte bli för apokalyptisk, men. Du har fortfarande ett år säkerhetskorrigeringar kvar för Windows 7. Det innebär att Microsoft har ett år på att få sina agera tillsammans och bli bättre på att uppdatera Windows-10 utan att orsaka problem, också.

Och, om du verkligen vill att Windows-10 inte uppdatera så mycket, kan du alltid få Windows 10 Professional och fördröja uppdateringar. De flesta av de buggar kommer att få arbetat ut innan dessa uppdateringar når din DATOR.