Kan Du Sätta en Smart Display På Toppen av Din Mikrovågsugn?

0
145

Smart visar är underbara kök companions: du kan enkelt följa med på ett recept, videosamtal någon medan du måltid prep, eller hålla dig underhållen medans man städar upp saker och ting. Men beroende på var du sätter din smart display eller annan elektronik, kan du vara i för några problem.

Mikrovågsugn Skärmning, Förklarade

Mikrovågsugnar arbete genom att värma din mat med korta radiovågor. Dessa radiovågor färdas genom en liten kanal, som kallas en “vågledare,” mot mat fack. Skivtallriken snurrar din mat runt så det kan bli lagad så jämnt som möjligt, och den metall som din mikrovågsugn är tillverkad av gör den radiosignaler studsa runt insidan av mat fack. Molekylerna i maten börjar vibrera snabbt, vilket är det som värmer din måltid.

Metall chassi fungerar också som en elektromagnetisk sköld. Mikrovågsugn blaster ut radiovågor och avskärmning håller de flesta här inne maten facket, men avskärmning försämras över tid. Om du någonsin haft ditt trådlösa nätverk handla upp när du värmer lite snacks, det är mest troligt att du har en äldre mikrovågsugn och avskärmning har blivit mindre effektiv.

RELATERAT: Varför Wi-Fi Använda Samma Frekvens som Mikrovågor?

Hur att Testa Mikrovågsugn Avskärmning

Det bästa sättet att testa din mikrovågsugn s skärmning genom att ladda ner en Wi-Fi analyzer app. Här är vad du behöver:

  • En Windows-10 stationär eller bärbar dator, inställd till att ansluta över frekvensen 2,4 GHz
  • WiFi Analyzer från Microsoft Store

Steg Ett: Kraft att Windows ska Ansluta på 2,4 GHz

Tvinga din enhet att ansluta till Wi-Fi över 2,4 GHz är viktigt för testet eftersom det är den frekvens som mikrovågsugnar också fungera. De flesta moderna apparater och nät automatiskt växla mellan 2,4 Ghz och snabbare 5 ghz-frekvensen. Mikrovågor orsakar inte störningar med 5 GHz-spektrumet, så vi måste få bort det alternativet om vi ska testa avskärmning.

För att tvinga din Windows-enhet för att använda den frekvensen 2,4 GHz, börja med att klicka på Windows-logotypen i det nedre vänstra. Typ “device” och välj därefter “enhetshanteraren.”

Välj i den nedrullningsbara pilen bredvid “Nätverkskort”. Högerklicka på namnet på ditt trådlösa adapter. Detta har normalt “Wireless-AC-Adapter” eller något liknande i namnet. Den trådlösa adaptern i datorn som heter “Intel(R) Dual-Band Wireless-AC-8265.” På den sammanhangsberoende menyn som öppnas, välj “Egenskaper”.

I fönstret Egenskaper, välj fliken “Avancerat”. Öppna “Värde” drop-down-meny, välj ett av de värden som börjar med “2,4 Ghz,” och sedan klicka på “OK”.

Du behöver inte starta om eller något. Din Wi-Fi-kort bör nu endast ansluta över 2,4 Ghz frekvens.

Steg Två: Använd WiFi Analyzer för att Testa Ditt Nätverk

Öppna WiFi Analyzer. Du kommer att se ditt nätverk detaljer nära toppen. Du bör se den frekvens som anges på 2,4 Ghz. Välj “Analyze” längst upp till vänster.

Välj “Graph” längst ner till höger.

Grafen visar den i realtid status för ditt nätverk, och det kommer att visa störningar (om någon) som kommer från att använda din mikrovågsugn.

Denna graf visar signalstyrkan i nätet över tiden. Den blå linjen som har en Wi-Fi-symbol på vänstersidan är det samband som finns mellan routern och datorn, medan var och en av de andra linjerna motsvarar andra 2,4 Ghz-enheter i närheten. Signal styrka mäts i decibel milliwatt (dBm), och ju lägre nummer, desto bättre signal.

Mitt test bänken består av min stationära som placerats i dess vanliga plats på mitt skrivbord, min mikrovågsugn placerad på vänster sida av skrivbordet, och min router är placerad ungefär sex meter från en mikrovågsugn. Med mikrovågsugn sitter mellan skrivbordet och routern, får vi se om min mikrovågsugn skadar min 2,4 GHz-nätverket.

WiFi Analyzer-graf visar om två minuter, så jag har tagit en skärmdump av två minuter av normal aktivitet, utan mikrovågsugn igång. Här är vad som ser ut som:

Sedan satte jag på min mikrovågsugn i två minuter, slå på start, och sedan såg de vackra färgerna på grafen. Här är hur det ser ut med mikrovågsugn kör:

Jag sprang mikrovågsugn några fler gånger, alla med jämförbara resultat. Detta är en helt ny mikrovågsugn, så skärmning har inte försämrats så mycket att det orsakar oro.

Och som enbart gäller ett fåtal av dina enheter. Om du använder en smart display, high-end surfplatta eller en bärbar dator för att följa recept, det har förmodligen 5 GHz-stöd. Det innebär att även om avskärmning på din mikrovågsugn börjar vackla, kommer enheten att kunna använda den andra frekvensen att strömma recept och filmer. Om du har en äldre enhet (och även några nya low-end tabletter), Wi-Fi chip inuti kan det bara möjligt för 2,4 GHz anslutningar, vilket skulle göra mikrovågsugn s avskärmning spelar in.

Om mikrovågsugnen är avskärmning är felaktig, det kommer inte nödvändigtvis att förstöra din gadget. Men, de störningar som kommer från mikrovågsugn kan innebära att din gadget inte blir så starkt av en Wi-Fi-signal, så ditt recept, videosamtal, eller annat innehåll kan avbrytas.

Du har Ännu inte Lagt Din Smart Display Nära Din Mikrovågsugn

Risk för störningar åt sidan, en annan bra anledning att inte hålla elektronik nära din mikrovågsugn är att mikrovågor kan lätt få brutto. Din mikrovågsugn har ventiler på det, och det är inte ovanligt att hitta fett och matrester på toppen och runt om det. Placera en smart display eller surfplatta på toppen bara innebär att enheten blir täckt av smuts, som i bästa fall är det bara brutto, och i värsta fall enheten kan vara förstört.

Det Bästa Stället för att Hålla Din Gadget

Resten av din köksbänken kan också bygga upp fett, så kan inte det vara det bästa stället att sätta en display heller. Du kan sätta en surfplatta på ditt kylskåp, om det har crazy-starka magneter (eller om du inte har något emot att köpa ett magnetfäste), eller följa med till recept på ditt vardagsrum TV om det är möjligt. Eller, du kan bara placera skärmen på ett avsnitt av disken som du vet inte har livsmedel som flyger runt det.

Att sätta din smart display eller annan anordning i sin egen plats i köket tar viss hänsyn, men när du som perfekt placering, kommer du att kunna titta på och göra fantastiska recept, sätta på en bra show när du bakar, och mycket mer!