Behöver Du en projektorduk I Din hemmabio?

0
80

Innan du köper din första projektorn, bör du har en allmän uppfattning av hur det ska gå. Du måste ha gott om utrymme på din vägg, samt lätt tillgång till ett eluttag. Med som bosatte sig, kommer du också att behöva bestämma om du vill få en skärm. Storbildsskärmar behöver inte vara super dyrt, men innan spendera några pengar, det är värt att avgöra om du behöver en.

Fördelar och Nackdelar med att Använda en Projektor Skärm

Den största fördelen med att köpa en projektor för tv är att det ger dig mer kontroll än du skulle få med en kal vägg. En helt slät vägg är stor, men något mindre brister kan skada din projicerade bild.

Färgen på din vägg kommer att vara den största faktorn. Om du äger din bostad, detta är ett mindre problem, men hyresgäster kan vara fast med en vägg färg som skulle göra en projicerade bilden ser för mörk eller för ljus.

Även om du har en helt slät, vit vägg, du kanske vill få en projektorduk. De flesta skärmar har en svart ram runt dem, vilket hjälper till att rama in dina filmer och TV-program. En skärm som också ger dig lite mer kontroll över hur mycket ljus som speglas: en skärm med en matt beläggning kommer att ha en mycket lättare tid att hålla omgivande ljus från att förstöra din bild.

Men en skärm som är åtminstone något permanent. För ett par månader sedan jag flyttade runt saker så min projicerade bilden kunde vara lite större än det var. Eftersom jag projektet på en kal vägg, kunde jag justera min projektorn och vara på min glada sätt. Om jag använt en tv, jag skulle behöva köpa en större skärm, ta ner den mindre skärmen för att montera större, och sedan hitta ett hem för mindre. De är inte omöjliga uppgifter, och jag tänker inte flytta min projektorn till en ny plats super ofta. Men det är skönt att veta att jag har mer utrymme för att prova olika arrangemang eftersom jag behöver inte oroa dig för att flytta en gigantisk ram runt.

Fördelar och Nackdelar med att Projicera bilden På en naken Vägg

Den största fördelen med att bara projicera på en kal vägg är att du behöver inte skal ut pengar på en skärm. Grundläggande storbildsskärmar inte är alltför dyr—speciellt i förhållande till priset av projektorn själv. Men du vill få en dyrare skärm för att se till att din bild är korrigerade färg och har en del av det omgivande ljuset absorberas. Och en god kvalitet skärmen kan lägga till ett par hundra dollar till din hemmabio projektet.

Projicera mot väggen gör du flyttar projektorn, super enkel: placera den där du vill ha den, göra mindre justeringar som behövs, och njuta av den gigantiska bilden. Återigen, detta är inte något som de flesta människor gör på en regelbunden basis, men jag njuta av den flexibilitet. Jag tar min projektor runt för att bakgård filmkvällar, bröllop, begravningar och andra tillställningar. När jag kommer hem och vill spela lite tv-spel, jag vill inte slösa tid på att få projektorn i en 100% perfekt plats. Det kan vara bra nog för en timme eller så medan jag varva ner med ett spel.

Jag också flytta till en annan lägenhet varje år. Det finns sämre sätt att tillbringa en dag än genom att ta ner och montera en projektor skärm, men det är bara en sak att göra när jag är orolig för att få alla mina ägodelar för att flyttas. Det finns också en icke-noll chans skärmen kommer att skadas medan det är i rörelse van.

Projektorn kan också ha en inställning för att korrigera färgen på din vägg. Denna funktion kommer att variera beroende på tillverkare och modell, men det kan vara ett sätt för att få några av fördelarna med att köpa en tv, utan extra kostnad.

Ingen av dessa frågor att dyka upp på en daglig basis, men hemmabio utrustning är en stor investering som ska hålla år efter år. Det är värt att tänka på varje del av att använda och underhålla en hemmabio över en lång tid.

Som Är Rätt För Dig?

Inte spendera en orimlig summa på färg.

Oavsett om du köper en projektor skärm kommer att bero på din exakta situationen. Om du vet för ett faktum att din projektor kommer att finnas på samma plats så länge du lever i ditt hem, sedan en projektorduk är ett bra alternativ. Du kan bli av med en billigare skärm, men något som Silver Biljetter linjen ” är en höjdare om du kan våren för dem. Stativet är lätt att sätta ihop, och skärmen är bra på att absorbera det omgivande ljuset. Svart ram runt skärmen kommer att hjälpa dig att få bilden rätt placerade, och det kommer att göra din bild pop så mycket mer. Dessa varierar i pris från $175 för en 92-tums skärm upp till $770 för en 200-tums man, så vara säker på exakt vilken storlek du vill ha innan du spenderar pengar.

Nierbo linje går från en 100-tums skärm på $28 en 300-tums man på $178. Dessa har inte robust metallram, men detta gör skärmen billigare och enklare att flytta. Du kan också göra din egen skärm genom att skära en bit duk till önskad storlek och måla den, om du vill att din hemmabio ska bli extra personlig.

Om du är osäker, eller om du inte vill punga ut pengar för en skärm med en gång—det finns ingen skada i att försöka projicera bilden på en naken vägg. Det är lättare att prova den kala väggen först, och du kanske upptäcker att när du börjar titta på en film eller spelar ett spel, mindre ojämnheter på väggen blekna bort.

Du kan frestas av särskilda “ULTRA PREMIUM SUPER AWESOME projektorduk MÅLA” som gör anspråk på att göra din vägg fungerar som en projektorduk. Färgen är förmodligen inte dåligt, men det är WAAAAY för dyra för vad det är. Bara få lite matt vit eller ljust grå färg-om du vill piffa upp din vägg.