Waarom Doet Wi-Fi Gebruik maken van Dezelfde Frequentie als een Magnetron?

0
93

Wanneer u start uw magnetron, verlies je Wi-Fi signaal op een ander apparaat in de buurt? Wi-Fi en een Magnetron beide werken op een gelijkaardige frequentie, wat kan leiden tot interferentie. Maar waarom? En als dat het geval is, waarom niet Wi-Fi-kok u?

Een magnetron en een Wi-Fi-Gebruik Dezelfde Licentie Spectrum

In 1947 de Internationale Telecommunicatie-Unie heeft de ISM banden, kort voor Industriële, Wetenschappelijke en Medische. Het doel was om te bepalen wat apparaten zou worden toegestaan om te draaien op bepaalde groepen van radio frequentie, zodat ze niet zou leiden tot interferentie met andere draadloze communicatie diensten.

De ITG aangewezen de 2,4 GHz-band zonder licentie spectrum speciaal voor de magnetron. Deze band heeft drie overtuigende eigenschappen: Het hoeft niet veel kracht te zenden, het is gemakkelijk om te bevatten, en tegen relatief lagere stroom kan het opwarmen van voedsel. Dit alles verlaagde de kosten en de belemmering van de toegang voor consumenten.

Als de ISM naam al doet vermoeden, oorspronkelijk was het de bedoeling alleen voor gebruik in apparaten die geen communicatie. In de jaren sinds het vooruitzicht van een niet-gelicentieerde spectrum is gebruikt buiten het oorspronkelijke doel, zoals draadloze telefoons, walkie-talkies, en meer recent Wi-Fi. De 2,4 GHz band is ideaal met de lage kosten uit te voeren, lagere behoefte aan macht, en fatsoenlijke afstand mogelijkheden.

Magnetrons Zijn niet een Kooi van Faraday; Ze Lekken

Alles dat draait op de ISM-frequentiebanden wordt verondersteld te worden ontworpen voor intoleranties, om interferentie te vermijden, en Wi-Fi-apparaten algoritmen uitdrukkelijk voor dat doel. Echter, een magnetron is krachtig genoeg om te overweldigen met een Wi-Fi-signalen.

Magnetrons hebben afscherming om dit te voorkomen, maar ze zijn niet een perfecte kooi van Faraday. De aard van een venster met gaas op de deur voorkomt. Het is niet ongewoon om enige lekkage van een magnetron—kijk maar naar één die nog niet zijn schoongemaakt in een tijdje om te zien. Je zult waarschijnlijk zien vuil en vet op de buiten, dat kan alleen maar komen uit het voedsel aan de binnenkant. Als het kan gaan lekken vaste stoffen, dan kan het lek radio golven.

Een magnetron en een Wi-Fi-apparaten maken gebruik van een gelijkaardige genoeg frequentie die een invloed kunnen hebben op het andere. Uw Wi-Fi niets merkbaar voor de magnetron natuurlijk, voor een deel omdat de afscherming en in een deel, omdat alles wat het probeert te doen is warmte uw voedsel.

Geen Wi-Fi Kunt U niet Koken

Wi-fi en een Magnetron gebruiken een zeer vergelijkbare radio frequentie, maar er zijn twee belangrijke verschillen: focus en kracht. Een Wi-Fi-router stuurt het signaal uit omnidirectionally. Dat is, stuurt deze het in elke richting in een ruwe cirkel zo ver als het kan. Uw magnetron aan de andere kant, stuurt zijn signaal in een enkele richting, ruwweg in de richting van het midden van de oven. Dat signaal gaat door totdat het tegen een muur, springt op en komt terug (op een iets andere hoek). Het is geen perfect systeem, vanwege de aard van radio golven, en dus elke magnetron is uitgerust met warme en koude plekken. Dat is de reden waarom een magnetron hebt draaien van platen.

Magnetrons ook meer stroom gebruiken dan een Wi-Fi-router; meestal zijn ze genereren 1000 watt vermogen. Omgekeerd, een standaard Wi-Fi-router genereert ongeveer 100 milliwatt (of 0,1 watt) van kracht. Je zou moeten verhogen om de Wi-Fi-router uitgangsvermogen van ongeveer 10.000 keer en beperken de balk om een kans te hebben bij het koken iets.

U Waarschijnlijk niet Nodig een Nieuwe Magnetron

Als je dat doet zie interferentieproblemen, hoeft u voor het vervangen van de magnetron; waarschijnlijk het lek klein is en niet schadelijk voor u. Wi-Fi is veel gevoeliger, en het doet er niet veel voor nodig om de oorzaak van een probleem. In plaats van het vervangen van de magnetron die je kon verplaatsen. U kunt ook kopen een nieuwe Wi-Fi-router die werkt op de 5 ghz band. U zal niet alleen voorkomen dat interferentie uit de magnetron, maar je zult ook het voorkomen van interferentie van je buren.

Image Credit: Sergey91988/Shutterstock.com