Varför Wi-Fi Använda Samma Frekvens som Mikrovågor?

0
99

När du startar din mikrovågsugn, förlorar du Wi-Fi-signal på en närliggande enhet? Wi-Fi och en Mikrovågsugn båda verkar på samma frekvens, vilket kan leda till störningar. Men varför? Och om så är fallet varför inte Wi-Fi laga dig?

Mikrovågsugn och Wi-Fi Använda Samma Olicensierat Spektrum

1947 International Telecommunication Union som upprättats ISM-band, kort för Industriell, Vetenskaplig och Medicinsk. Målet var att definiera vilka enheter som skulle vara tillåtet att köra på vissa band för radio frekvens, så att de inte skulle orsaka störningar med andra radio-kommunikation.

ITM-särskilt 2,4 GHz-bandet som ett olicensierat spektrum speciellt för mikrovågsugnar. Det här bandet har tre övertygande egenskaper: Det kräver inte mycket kraft för att sända, det är lätt att innehålla, och på en relativt lägre effekt den kan värma mat. Allt detta har sänkt kostnaderna och hinder för inträde för konsumenterna.

Som ISM namnet antyder, den ursprungliga avsikten var endast till för att användas på enheter som inte ger meddelande. I år, eftersom utsikterna för ett olicensierat spektrum har använts utanför det ursprungliga syftet, såsom trådlösa telefoner, walkie-talkies, och mer nyligen Wi-Fi. 2,4 GHz-bandet var perfekt med dess låga kostnader för att genomföra, lägre effekt behov, och anständigt avstånd kapacitet.

Mikrovågor Är inte en Faraday-Bur, De Läcka

Något som går på ISM-band är tänkt att vara utformad för intolerans, för att undvika störningar, och Wi-Fi-enheter har algoritmer uttryckligen för detta ändamål. Dock, en mikrovågsugn är tillräckligt kraftfull för att överväldiga någon närliggande Wi-Fi-signaler.

Mikrovågor har avskärmning för att hindra detta, men de är inte en perfekt Faraday-bur. Själva karaktären av en maska på dörren förhindrar det. Det är inte ovanligt att ha några läckage från en mikrovågsugn—titta bara på en som inte rensats på ett tag för att se det. Du kommer sannolikt att se smuts och fett på utsidan som bara kunde komma från mat på insidan. Om det kan läcka fasta ämnen, då kan det läcka radio vågor också.

Mikrovågsugn och Wi-Fi-enheter använder en tillräckligt lika för frekvens som man kan störa andra. Din Wi-Fi kommer inte att göra något märkbart för mikrovågsugn naturligtvis, delvis på grund av sin avskärmning och i en del eftersom alla försöker att göra är att värma mat.

Ingen Wi-Fi Kan Du inte Laga mat

Wi-fi och en Mikrovågsugn använder en mycket liknande radio frekvens, men det finns två viktiga skillnader: fokus och kraft. En Wi-Fi-router skickar sin signal ut omnidirectionally. Det är, skickar den i varje riktning i en grov cirkeln så långt det går. Din mikrovågsugn, å andra sidan, skickar sin signal i en enda riktning, ungefär mot mitten av ugnen. Att signalen fortsätter tills den träffar en vägg, studsar och kommer tillbaka (på ett något annorlunda vinkel). Det är inte ett perfekt system, på grund av radiovågor, och så varje mikrovågsugn har varma och kalla platser. Det är därför mikrovågor har snurrande av plattor.

Mikrovågor också använda mer kraft än en Wi-Fi-router, typiskt de genererar 1000 watt. Omvänt, en standard Wi-Fi-router genererar ca 100 milliwatt (eller 0,1 watt) power. Du skulle ha för att öka Wi-Fi-routers uteffekt om 10 000 gånger och begränsa balken för att ha en chans på att laga mat något.

Behöver du Förmodligen inte en Ny Mikrovågsugn

Om du inte ser störningar frågor, du behöver inte ersätta mikrovågsugn, mest troligt att läckan är liten, och inte skadligt för dig. Wi-Fi är mycket mer känslig, och det behöver inte ta mycket för att orsaka ett problem. Istället för att byta mikrovågsugn kan du flytta det. Alternativt köpa en ny Wi-Fi-router som fungerar på 5 ghz-bandet. Du kommer inte bara att undvika störningar från mikrovågor, men du kommer också att förhindra störningar från dina grannar.

Image Credit: Sergey91988/Shutterstock.kom