Solros Labs Bee är en Flygande Robot vakthund

0
82

Ett smart lås till din dörr är ett bra sätt att lägga till några bekvämlighet till din dagliga rutin, och om du vill kunna styra den med din röst med hjälp av din Echo, det finns ett par bra alternativ som fungerar bra med Alexa.

Det Bästa Tangentbord För Din Gaming PC
av Michael Crider den 10: e januari, 2019

Bygga eller köpa en ny gaming DATOR? Häftigt. Glöm bara inte att spara lite utrymme i din budget för dina tillbehör. En bekväm tangentbord med snabb, pålitlig växlar är en viktig del av din inställning, och vi har hittat de bästa som finns.

Behöver Du ett skärmskydd för Din Apple Titta på?
Craig Lloyd på januari 9, 2019

Om du är orolig att du ska repa upp skärmen på din Apple Titta på, kan du enkelt köpa och installera ett skärmskydd för det. Men skulle du vara orolig om det i första hand?

Följ Oss!

Facebook

Twitter

Solros Labs Bee är en Flygande Robot vakthund

Michael Crider | @MichaelCrider | januari 10, 2019January 10, 2019

2019 är det år som Blade Runner utspelar sig. Vi har inte hyper-realistiska Replicants att försöka döda hårdkokta detektiver ännu. Men att erkänna det: när du läser orden “flygande robot vakthund,” det känns som framtiden.

Drone företaget Solros Labs visar upp just en sådan gadget på den massiva CES-mässa. Biet är en drönare som kommer att distribuera från din bakgård och undersöka vem som helst som kommer för nära din bokstavlig säker plats. Systemet bygger på att “solrosor,” stavar som går in i din trädgård som den populära solar-powered värmeljus, för att upptäcka rörelse runt huset. När något är fel, ljuset aktivera och Biet dyker upp. Det börjar en spaning uppdrag, inspelning och förhoppningsvis skrämma bort potentiella inkräktare.

Solros är blommiga tema är väldigt trevlig för en säkerhetsprodukt, men det finns ingen förneka att den vattentäta “Bikupa” basstation för drone ser ut som en hund hus. För de flesta av tiden, det sitter inuti laddning kontakter automatiskt anslutna tack till Bee rundad botten. (Det är som hölls upp och ner på bilden längst upp i artikeln.) När inkräktare upptäcks, taket öppnas och drone distribuerar. Det kan återgå och mark, återigen laddning, när hotet är borta.

De app-styrda systemet kan utökas med fler solrosor för större fastigheter, och det innefattar identifiering av auktoriserade personer, fordon, och även husdjur. Beräknad tid för utbyggnad är 15 minuter, med ytterligare 30 för att ladda. Och någon som faktiskt vill göra skada kanske inte avskräckas av en bit av surrande plast, så för integration med befintliga smarthome tech för att ge live-video feeds och säkerhet förändras kommer att vara en viktig del av den slutliga produkten.

Biet inte har en stinger eller någon annan typ av kränkande förrättning—det är för inspelning. Även så, att det är svårt att inte se den dystopiska inslag i begreppet, om inte ansökan. Kanske är det lika bra att Solros Labs inte har ett pris (förmodligen mycket hög) eller ett skepp datum (förmodligen inte när som helst snart) för systemet. Vi kan använda ett eller två år till för att få vår android jakt kläder redo.