Microsoft Gedeactiveerd Aantal Windows 7-Pc ‘ s Met een Update

0
78

Sommige Windows 7 admins onlangs begonnen met hun dagen met een koude kermis thuis. Ze kwamen om te vinden dat veel, in sommige gevallen duizenden Pc ‘ s waren niet langer geactiveerd. Snel speurwerk bepaald was het probleem recente Windows-updates, KB4480870 en KB4480960.

Duizenden Volume Licentie Machines Waren Uitgeschakeld

Zoals beschreven door Mary Jo Foley en Günter Geboren, een Windows 7-admin aangekomen te vinden die duizenden machines had uitgeschakeld en werden met een “niet echt” fout bericht. Het probleem lijkt te zijn begonnen na de installatie van KB971033 in een maandelijkse roll-up.

Deze machines zijn KMS geactiveerd, wordt een volume licensing-optie die wordt aangeboden door Microsoft. KMS-activering kan een admin te activeren vele Pc ‘ s gemakkelijk door ze met een lokale server voor een geldige volume license key.

Na het installeren van de update, is een probleem opgetreden bij een Windows 7-PC gecontroleerd in de KMS-server. De server gestuurd voor een fout op de zwarte lijst in plaats van de gebruikelijke reactie, en dit resulteerde in een “niet echte” bericht. Zoals opgemerkt door Geboren, KB971033 is ontworpen voor het valideren van de standaard Windows-licenties en waarschijnlijk nooit zou hebben gemaakt naar de KMS-Pc ‘ s in de eerste plaats.

Microsoft heeft sinds erkende het probleem en de wijziging teruggedraaid. Het biedt ook begeleiding om te bepalen of machines heb de update geïnstalleerd, en hoe het te verwijderen en opnieuw te activeren.

Remote Access is Gebroken voor een Aantal Lokale Gebruikers

Helaas, het probleem is nog niet alles. Tegelijkertijd Microsoft brak activering voor legitieme Pc ‘s; het brak ook voor externe toegang voor Windows Server 2008 R2 en Windows 7 Pc’ s. Dit probleem is beperkt tot de externe verbindingen van de lokale gebruikers die deel uitmaken van de lokale groep Administrators. Domein accounts en lokale accounts die niet tot de lokale groep Administrators worden niet beïnvloed.

Microsoft erkent het probleem, maar is alleen het aanbieden van de tijdelijke oplossing, namelijk het gebruik van één van de hierboven onaangetast accounts.

Nogmaals, heeft Microsoft patches en updates die hebben gebroken onderdelen van Windows. Gezien hoe snel een beheerder te vinden van de bron van het probleem, zeker lijkt alsof Microsoft meer moeten doen testen voordat u de patches. Helaas, Microsoft blijft de behandeling van haar gebruikers, testers, dat is waarom je moet niet waarschijnlijk klik op de “Check for Updates” – knop.

Image Credit: RealVector/Shutterstock.com.