Microsoft Avaktiveras en Windows 7-Datorer Med en Uppdatering

0
74

Vissa Windows 7 admins nyligen börjat sina dagar med ett brutalt uppvaknande. De kom för att finna att många, i vissa fall tusentals, av Datorer var inte längre aktiverad. Snabb sleuthing bestäms problemet var de senaste uppdateringarna för Windows KB4480870 och KB4480960.

Tusentals Volym Licensierad Maskiner har Inaktiverats

Detaljerade Mary Jo Foley och Günter Född, en Windows 7-admin kommit att tycka att tusentals maskiner hade blivit deaktiverat och var att visa en “inte äkta” – felmeddelande. Problemet tycks ha börjat efter installation KB971033 i en månad roll-up.

Just dessa maskiner är KMS aktiveras, en volym licensiering alternativ som erbjuds av Microsoft. KMS aktivering gör att en admin för att aktivera många Datorer bekvämt med att ha dem in i en lokal server för en giltig volymlicensnyckel.

Efter installation av uppdateringen, ett problem uppstod när en Windows 7 PC checkat in KMS-servern. Servern skickade en svartlistad fel istället för det vanliga svaret, och detta resulterade i en “inte äkta” – meddelande. Som påpekats av Födda, KB971033 är utformad för att validera standard Windows-licenser och troligen aldrig borde ha gjort det för att KMS-Datorer i första hand.

Microsoft har sedan erkände problemet och gör ändringen. Det erbjuds också en vägledning för att avgöra om maskiner har installerat uppdateringen och hur du tar bort och återaktivera.

Fjärråtkomst är Bruten för Vissa Lokala Användare

Tyvärr, problem slutar inte där. Vid samma tid bröt Microsoft för aktivering legitima St; det också bröt fjärråtkomst för Windows Server 2008 R2 och Windows 7 Datorer. Denna fråga är begränsad till fjärranslutningar från lokala användare som är en del av den lokala gruppen Administratörer. Domänkonton och lokala konton som inte är lokala Administratörer påverkas inte.

Microsoft har erkänt problemet, men är bara erbjuder lösningen är att använda en av de ovan påverkas konton.

Återigen, Microsoft har släppt patchar och uppdateringar som har trasiga delar av Windows. Med tanke på hur snabbt en administratör hittat källan av problemet, det verkar definitivt som Microsoft borde göra fler tester innan de släpps patchar. Tyvärr, Microsoft fortsätter att behandla sina användare som testare, vilket är varför du borde förmodligen inte att klicka på “sök efter Uppdateringar” – knappen.

Image Credit: RealVector/Shutterstock.com.