Hur att Dela Länkar till Dina Google-dokument som en PDF

0
105

Med hjälp av Google Docs är ett bra sätt att samarbeta på och dela dokument. Ibland, om, du vill ge någon en PDF istället för ett redigerbart dokument. Google Docs nu kan du redigera din delning länk för att ge en PDF. Det bästa av allt, om du ändrar den ursprungliga dokument, PDF-länk innehåller automatiskt alla ändringar du har gjort. Här är hur det fungerar.

Observera: Detta fungerar för Google Docs och Google Kalkylark, men inte i Google Bilder.

Gå vidare och öppna upp dokumentet som du vill dela. När du är där klickar du på “Share” – knappen längst upp till höger på skärmen.

I Dela Med Andra fönstret, klicka på “Få delbara länk” alternativet längst upp till höger.

Du kommer att få ett meddelande så att du vet att länken har bee kopieras till urklipp. Du kommer också att märka att “Link Sharing” – avsnitt nu har dykt upp i fönstret.

Om vi bara dela Google-dokument som det är, är nästa steg skulle vara att skicka ut den länk du just kopierade. För att skicka en länk till en PDF-version av dokumentet, som du behöver för att redigera länken en bit.

Öppna oavsett meddelanden app som du kommer att använda för att skicka meddelandet, och klicka sedan på klistra in länk.

När du har klistrat in länken hittar “redigera?usp=sharing” i slutet av WEBBADRESSEN. Detta är bara en del av den länk som du behöver redigera. Om du gör några andra ändringar du kommer att sluta med en bruten länk.

Nu, ersätt “redigera?usp=sharing” med “export?format=pdf” i stället. Din länk ska se ut så här.

Obs: Vi har använt fetstil i skärmdumparna ovan för att lättare identifiera den del av WEBBADRESSEN som du ska redigera. Ändra inte denna del till fetstil i din egen WEBBADRESS eller du kommer att riskera att bryta länken.

Allt som är kvar att göra är att skicka ut det! Den som klickar på länken kommer automatiskt att ladda ner pdf-versionen av Google Doc.