Hoe Blijven Uw Lenzen Schoon

0
146

Ik heb benadrukt keer op keer weer hier op How-To Geek: de lens is zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan de camera die is aangesloten. Als je foto ‘ s zijn wazig omdat er vlekken op de lens, er is niets wat je kunt doen om het op te lossen in de post. Zelfs het reinigen van stof spots is een pijn. Met dat in het achterhoofd, gaan we kijken hoe blijven uw lenzen schoon.

Houd de Lens Cap Op

Als je geen gebruik van je camera, houd de lens cap op. Als je de lens op je camera, zorg ervoor dat beide lensdoppen op. Het is echt zo simpel: het houden van de lens doppen op uw lenzen betekent dat ze niet worden blootgesteld aan het stof deeltjes in de lucht en je kunt gaan zonder angst van uw vuile vingers waardoor vlekken.

Nu, dit betekent niet dat je moet angstvallig beschermen van uw lenzen, alleen het verwijderen van de lensdop wanneer u de perfect shot opgesteld. Lenzen zijn verrassend duurzaam—zo lang als je niet de praktijk van uw field goal techniek met hen—en, zoals we zullen zien, gemakkelijk te reinigen. Als je wandelt in een stad het nemen van een paar foto ‘ s van je camera en de lens dop. Het is gewoon dat, terwijl de camera is om thuis te zitten, of in je tas, verlaat u de caps op.

Denk Dat Wanneer Je Schieten

Stof en vlekken zullen komen uit twee bronnen: de buiten-omgeving en u. Als u denkt dat een beetje over waar je aan het fotograferen bent en hoe je omgaat met je lenzen, het is veel eenvoudiger schoon te houden.

Seaspray is berucht onder landschap fotografen voor haar vermogen om vlekken van een lens. Een kleine druppel landt op het voorste element en, zelfs als je veeg het weg of het water verdampt, blijft het zout achter. Het is een kwestie van een seconde om te reinigen, je hoeft alleen maar te denken om het te doen.

Als u werkt in een stoffige, vochtige of anderszins deeltjes gevuld omgeving, het negeren van mijn advies hierboven over lens doppen en houden hen op. Ook, vermijd het wijzen met de lens recht in de wind/spray/wat dan ook tot je klaar bent om te beginnen met schieten.

Evenzo, als je het verwisselen van lenzen of anderszins verwerken van uw camera, niet aanraken van het voorste element. Blijf gewoon je vuile poten afstand van het glas en het blijft schoon! U ook niet laten een bloot lens zit naar boven: stofdeeltjes in de lucht zal zich vestigen op hen.

Het dragen van een Microfiber Doek

De meeste landschap fotografen meer microfiber kleding dan ondergoed. Ze zijn echt goedkoop en super handig. Als er vuil of vlekken op de lens, maar pak een doek uit je zak en geef het een veeg naar beneden. Als een doek vuil is, pak gewoon een andere. Nadat ik mijn camera ingesteld voor een landschap geschoten, ik normaal gesproken geeft de lens een snelle veeg het geval dat.

Vrijwel alle microfiber doek zal doen. Ik stel voor het kopen van een heap van hen—zoals deze 30-pack op Amazon voor $19,—en hen te behandelen als buurt-disposable. Gooi een paar tassen die u eigen is, laat men in de auto (het is ook goed voor het schoonmaken van je zonnebril), en anders is ze altijd beschikbaar. Elke zo vaak lopen ze in de wasmachine stoppen.

Doen van de Incidentele Grondig Schoon

Ongeacht wat u doet, uw lenzen af en toe behoefte aan een fatsoenlijk schoon. Het goede nieuws is dat het echt eenvoudig om te doen en je hoeft alleen maar een paar dingen: een air-blower, zachte borstel, microfiber doekje, en de lens vegen of de lens van de pen.

Het proces is eenvoudig:

  • Gebruik van de air-blower, microfiber doek en een zachte borstel om weg te deeltjes die vasthouden aan uw lens.
  • Neem de lens vegen of de lens van de pen en vanaf het midden van de lens element, wrijf cirkels naar buiten reinigen weg te vegen.
  • De laatste stap is om de air-blower en borstel en geven de binnenkant van de lens caps goed schoon te zijn; er is geen enkel punt voor het schoonmaken van uw lens-als de lens cap is gewoon te werpen stof op de top van het zodra u klaar bent.

Het houden van uw lenzen schoon vereist zeer weinig inspanning en uw foto ‘ s er beter uitzien. U moet ook rekening houden met het reinigen van uw camera sensor—hoewel dat proces is een beetje meer betrokken.