Het Versleutelen van Al Uw Online en Offline Data

0
70

Wij maken gebruik van tientallen online diensten en toepassingen elke dag voor het verzenden en ontvangen van e-mails en sms-berichten, het maken van video-oproepen, lees het nieuws en bekijk video ‘ s online, en nog veel meer. En het is erg moeilijk om bij te houden en te beveiligen van de krankzinnige hoeveelheid data die we produceren en consumeren elke dag.

En in het geval je denkt, “ik heb niets te verbergen,” u bent verkeerd. Elk stuk van de gegevens die u los te laten in het web en niet veilig kan tegen u gebruikt worden. In de verkeerde handen, die gegevens kunnen punten worden verzameld en gecorreleerd aan het maken van een digital-profiel, die vervolgens kunnen worden gebruikt om het plegen van oplichting, valsheid in geschrifte en phishing-aanvallen.

Uw digitale profiel kan ook worden gebruikt om inbreuk op uw privacy in vervelende en enge manieren, zoals u advertenties te tonen die zijn gepersonaliseerd op basis van je meest intieme voorkeuren en informatie.

Echter, het is nooit te vroeg om te beginnen met het beschermen van uw digitale informatie van ongewenste ogen. In dit verband is je beste vriend is encryptie, de wetenschap van de versluiering van gegevens met behulp van wiskunde. Encryptie zorgt ervoor dat enkel de bedoeling de mensen kan lezen van uw gegevens. Onbevoegde partijen die toegang hebben tot uw gegevens zullen zien niets anders dan een hoop niet te ontcijferen valt bytes.

Hier is hoe kunt u het coderen van de gegevens die u opslaat op uw apparaten en in de cloud.

Het Coderen Van Uw Apparaat Gegevens

Eerst het makkelijke gedeelte. Je moet beginnen door het versleutelen van de gegevens die u fysiek te houden. Dit is inclusief de inhoud die u opslaat op uw laptop, desktop-PC, smartphone, tablet en verwisselbare schijven. Als je verliest al je apparaten kunt u het risico voor het plaatsen van gevoelige informatie in de verkeerde handen.

De meest veilige manier voor het coderen van uw apparaat gegevens full-disk encryption (FDE). FDE versleutelt alles op een apparaat en maakt alleen de gegevens die beschikbaar zijn voor gebruik nadat de gebruiker een wachtwoord of PIN-code.

De meeste besturingssystemen ondersteunen FDE. In Windows, kunt u het gebruik van BitLocker in te schakelen op full-disk encryptie op uw PC. In macOS, de full-disk encryptie wordt genoemd FileVault. U kunt lees onze stap-voor-stap handleiding over het gebruik van BitLocker-en FileVault.

Windows BitLocker ondersteunt ook het versleutelen externe drives, zoals geheugenkaarten en USB-sticks. Op macOS, kunt u gebruik maken van de Disk Utility te maken van een gecodeerde USB-drive.

Ook kunt u proberen de hardware versleutelde apparaten. Hardware versleutelde schijven vereisen dat gebruikers een PIN-code invoeren op het apparaat, voordat u deze aansluit op de computer. Versleutelde schijven zijn duurder dan hun niet-gecodeerde collega ‘ s, maar ze zijn ook veiliger.

U moet ook coderen met uw mobiele apparaten. On-device encryptie zorgt ervoor dat een onbevoegde persoon niet in staat zijn om toegang te krijgen tot uw telefoon gegevens, zelfs als ze fysieke toegang tot het. Zowel iOS en Android ondersteunt full-disk encryptie. Alle Apple-apparaten met iOS 8.0 en hoger worden standaard versleuteld. Wij raden u laten op die manier.

De Android-landschap is een beetje gefragmenteerd sinds OS standaard instellingen en interfaces kan verschillen, afhankelijk van de fabrikant en OS-versie. Controleer de jouwe is gecodeerd.

Het versleutelen van Je Gegevens in de Cloud

We vertrouwen op de cloud storage diensten, zoals Google Drive, DropBox en Microsoft OneDrive te slaan onze bestanden en deel ze met vrienden en collega ‘ s. Maar terwijl die diensten doen een goede baan om uw gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, ze hebben nog steeds toegang tot de inhoud van de bestanden die u opslaat in hun cloud-diensten. Ze kunnen ook niet beschermen als je account wordt gekaapt.

Als je niet comfortabel voelt met Google of Microsoft toegang hebben tot uw gevoelige bestanden, kunt u gebruik Boxcryptor. Boxcryptor integreert zich met de meest populaire diensten voor opslag en voegt een laag van versleuteling om uw bestanden te beschermen, alvorens ze te uploaden naar de cloud. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat alleen u en de mensen met wie u deelt uw bestanden worden bewust van hun inhoud.

U kunt ook gebruik maken van een end-to-end versleuteld (E2EE) storage service zoals Tresorit. Voor de opslag van je bestanden in de cloud, E2EE opslagruimte voor uw bestanden te versleutelen met toetsen die u exclusief houden, en zelfs niet de service die slaat uw bestanden toegang kunnen krijgen tot hun content.

Het Coderen Van Uw Internet Verkeer

Misschien wel net zo belangrijk als het versleutelen van uw bestanden is de codering van uw internet verkeer. Uw internet service provider (ISP)—of een kwaadaardige acteur die misschien op de loer op het openbare Wi-Fi-netwerk dat u gebruikt, kunnen luisteren op de sites van u naar en van de diensten en toepassingen die u gebruikt. Zij kunnen die informatie gebruiken om te verkopen aan adverteerders of, in het geval van hackers, en gebruiken tegen je.

Voor het beschermen van uw internet verkeer tegen boze en kwaadaardige partijen, kunt u zich aanmelden bij een VPN (virtual private network). Wanneer je een VPN gebruiken, al je internet verkeer is versleuteld en wordt gekanaliseerd via een VPN-server voor het bereiken van zijn bestemming.

Als een kwaadaardige acteur (of uw ISP) besluit voor het controleren van het verkeer, alles wat ze ziet is een stroom van gecodeerde gegevens uitgewisseld tussen u en uw VPN-server. Ze zullen niet in staat zijn om erachter te komen welke websites en applicaties die je gebruikt.

Een ding om te overwegen is dat je VPN provider zal nog steeds de volledige zichtbaarheid van uw internet verkeer. Wilt u absolute privacy, kunt u gebruik maken van De Onion Router (Tor). Tor, dat is zowel de naam van een darknet netwerk en een naamgenoot browser, codeert (versleutelt) uw internet verkeer en stuitert het door verschillende onafhankelijke computers met speciale software.

Geen van de computers in het Tor-netwerk heeft de volledige kennis van de bron en de bestemming van uw internet verkeer, waardoor u volledige privacy. Echter, Tor wordt geleverd met een aanzienlijke snelheid straf, en vele websites blokkeren van verkeer dat afkomstig is van het Tor-netwerk.

Het Coderen Van Uw E-Mails

Ik denk dat ik het niet nodig om u te vertellen het belang van het beschermen van uw e-mails. Vraag het John Podesta, waarvan de gelekte e-mails zou kunnen hebben kosten zijn baas haar kans op het voorzitterschap. Het versleutelen van uw e-mails kunt beschermen uw vertrouwelijke communicatie tegen mensen die zich ongewenst toegang tot hen. Dit kan worden hackers die inbreken in uw account of uw e-mail provider zelf.

Voor het coderen van uw e-mails, kunt u gebruik maken van Pretty Good Privacy (PGP). PGP is een open protocol dat gebruik maakt van publiek-private key encryption voor de uitwisseling van gecodeerde e-mails. Met PGP, elke gebruiker heeft een publiek, bij iedereen bekend, zodat andere gebruikers te sturen die versleutelde e-mails.

De privé-sleutel die alleen bekend bij de gebruiker en opgeslagen op het apparaat van de gebruiker, kan het decoderen van berichten versleuteld met de publieke sleutel. Als een onbedoelde partij onderschept een PGP-versleutelde e-mail, zullen ze niet in staat om de inhoud te lezen. Zelfs als ze breken in je e-mail account door het stelen van uw referenties, zij niet in staat zijn om de inhoud van uw versleutelde e-mails.

Een van de voordelen van PGP is dat het kan worden geïntegreerd in elke e-mail service. Er zijn tal van plugins die PGP ondersteuning voor e-mail client-toepassingen, zoals Microsoft Outlook. Als u een web client zoals Gmail of Yahoo, websites, kunt u gebruik maken van Mailvelope, een browser-extensie die je voegt eenvoudig te gebruiken PGP ondersteuning voor de meeste populaire e-maildiensten.

U kunt zich aanmelden voor een end-to-end versleuteld email service zoals ProtonMail. ProtonMail codeert (versleutelt) uw e-mails zonder de noodzaak tot het nemen van verdere stappen te nemen. In tegenstelling tot diensten, zoals Gmail en Outlook.com, ProtonMail niet in staat zijn om de inhoud van uw e-mails.

Codeer Uw Berichten

Messaging apps zijn uitgegroeid tot een onlosmakelijk deel van ons leven. Er zijn tientallen messaging-diensten die u kunt gebruiken om te communiceren met familie, vrienden en collega ‘ s. Maar ze bieden verschillende niveaus van beveiliging.

Bij voorkeur moet u gebruik maken van een messaging-dienst die is end-to-end versleuteld. Tegenwoordig meest populaire messaging-services bieden een end-to-end encryptie. Enkele voorbeelden zijn onder andere WhatsApp -, Signaal -, Telegram, Viber en Wickr.

Echter, degenen die het mogelijk maken dat E2EE standaard zijn meer veilig. WhatsApp -, Signaal-en Wickr inschakelen end-to-end encryptie standaard.

Ook, messaging-diensten die zijn gebaseerd op open-source-protocollen zijn meer betrouwbaar zijn, omdat ze kunnen worden peer-reviewed door onafhankelijke experts uit de industrie. Signaal-Protocol, de E2EE technologie die de bevoegdheden van WhatsApp en Signaal, is een open-source protocol dat werd onderschreven door vele beveiligings deskundigen.