Hur att Hålla Dina Foton Säker Medan Du är Ute och Fotograferar

0
77

Som fotograf, det finns inget värre än att förlora dina hårt skott foton, oavsett om det är från hårddisk fel, stöld eller något annat. Med en bra strategi för säkerhetskopiering, det är lätt att hålla dina foton säker hemma, men vad händer när du ändå är ute skytte? Vad händer om du går utanför nätet och bort från din bärbara dator på ett par dagar, eller ens ett par veckor? Låt oss ta en titt.

När du är på plats, den mest betydande risker för att dina bilder är stöld, förlust, förlust av data. Lösningen på alla tre riskerna är oftast samma sak: se till att du aldrig har bara en enda kopia av dina bilder på en enda SD-kort eller till hårddisk, eller alla dina kopior på en enda plats. Det är lite mer än så, så läs vidare.

Använd Rätt Kort

För att minimera risken för förlust av data från en sviktande SD-kort som kan hända, även om det är super sällsynt—även innan du beger dig ut för att skjuta, se till att du använder hög-kvalitet-kort som är i gott skick. Vi rekommenderar SanDisk och Lexar kort och riktigt, det finns inga ursäkter för att inte använda de bästa: en 32GB SanDisk Ultra SD-kortet kostar mindre än $10. Bara vara försiktig med att köpa förfalskningar.

RELATERAT: Vad SD-Kort Behöver jag till Min Kamera?

Om ditt SD-kort har suttit i en låda och samlar damm ett tag, det är värt att titta på dem. Kontrollera att de inte är bucklig, repiga eller skadade på något annat sätt. Du bör också formatera dem före varje skott.

RELATERAT: Hur man på ett Säkert sätt Formatera SD-Kort För Din Kamera

Om Du Har Dubbla Kortplatser, Använda Dem

Dubbla kortplatser är en professionell funktion och, om kameran har stöd för dem, absolut använda dem. Om du fotograferar en hel del skurar, skjuta RAW till båda korten. På detta sätt får du automatiskt en backup av varje bild du tar. Oddsen för en kort misslyckas är liten, odds två kort inte på samma gång innan du har en chans att backa upp dina bilder någon annanstans är väsentligen noll.

Även om du skjuter för att dubbla kort, är det en dålig idé att lämna dem båda sitter i kameran. Om någon stjäl din kamera, eller att det faller från en klippa, som också kan hända, och du inte vill att båda korten kommer med det. När du inte fotograferar, ta ut och lagra den på din person, med någon annan i din grupp eller i din väska.

RELATERAT: Vad är den Stora Del Om Dubbla Minneskort-platser för Kameror?

Använda Flera SD-Kort

Chansen att något händer på ditt SD-kort går upp ju längre du använder dem. Eftersom SD-kort är så låga, är det klokt att använda en hel del av dem. För flera dagsutflykter, jag använder två kort varje dag: en main card och ett backup-kort. Vid slutet av varje dag, jag förvara dem separat—vanligtvis en i min ryggsäck och en på mitt hotellrum eller AirBnB—och sätta in två nya kort i min kamera. Detta sätt, om det händer något, jag kommer bara förlora en enda dag är värt bilder snarare än en full resa är värt. Det spelar ingen roll om korten är full eller inte.

Om du går denna väg, är det en bra idé att antalet dina kort, så du vet vad du bilder på varje en. Min kamera fotograferar för att både CF-och SD-kort, så jag antalet CF-kort 1.1, 2.1, 3.1, etc., och SD-kort som är 1.2, 2.2, 3.2 och så vidare. Någon numrering system som fungerar för dig kommer att göra.

Om Du Kan, Tillbaka Upp Medan Du Skjuter

Ett ökande antal bärbara hårddiskar, som GNARBOX eller Western Digital My Passport Trådlös Pro har en inbyggd kortläsare. Om du reser utan din bärbara dator, är det värt att investera i en. Du har då ett sätt att säkerhetskopiera dina foton varje natt, eller ens ut på plats. Det är särskilt viktigt om du bara skjuta till en enda SD-kort.

En sak att notera är att vissa kameror som Nikon Z6 och Z7, skjuta till olika kort format: se till att oavsett vilken hårddisk som du köper som stöder kort format eller har en USB-port och stödjer en vanlig kortläsare.

Med säkerhetskopior, man är ingen, och två är en, så även efter du tillbaka dina bilder upp till en hårddisk, det är en bra idé att lämna foton på minneskort tills du vet att dina bilder är säkert lagras på flera platser—eller ännu bättre, i molnet.

Import och Tillbaka Så Fort Du Kan

När du är hemma—eller tillbaka där du bor på en längre resa—din första uppgift, innan du duschar eller få en drink, bör vara att börja importera och säkerhetskopiera dina bilder. Om du inte gör det första, det är för lätt att bli distraherad och förhala.

Importera dina bilder i Lightroom eller vad andra filhantering app du använder, laddar upp dem till Dropbox eller annan moln lagring leverantör. Om du har spelat mer än en handfull bilder, hela processen kommer att behöva vara kvar som körs i minst ett par minuter, längre om du är på hotellet wi-fi. Bara när du är säker på att dina bilder sparas i minst två olika ställen är det säkert att formatera ditt SD-kort och använda dem igen.

Om allt detta låter lite paranoid, tja, du skulle vara rätt. Men förlust av data sker. Kamera redskap skulle bli stulna. Och, om du inte ar beredd, kan du förlora hundratals eller tusentals bilder du har lagt ned tid, pengar och ansträngning på att skapa.

Image Credit: Eddie Yip på Flickr.