Bry dig inte Med USB-C-Hörlurar (För Nu)

0
137

Hörlursuttaget är snabbt försvinner från high-end-telefoner och även större enheter som the new iPad Pro. Så det är dags att gå ut och få en anständig par USB-C hörlurar, eller hur? Inte så snabbt.

Den Bästa Lådan Arrangörerna För Att Återvinna Lagringsutrymme
av Jennifer Allen på 8: e januari, 2019

Det är alltför lätt att hamna med messy oorganiserad lådor. Spendera mindre tid på att leta efter saker och mer tid på viktiga saker genom att uppgradera dina lådor, stora och små, med dessa stora arrangörerna.

Den Bästa Bärbara Blacklights Att Kontrollera För Katt Kissa, Vägglöss, Och Mer
av Andrew Heinzman på 8: e januari, 2019

Blacklights är en stor fest bit, och de är särskilt användbara när festen är över. Varför? Tja, kan du använda en blacklight att hitta några husdjur eller kroppsvätskor som kan ha fastnat.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

Bry dig inte Med USB-C-Hörlurar (För Nu)

Michael Crider | @MichaelCrider | januari 9, 2019January 9, 2019

Hörlursuttaget är snabbt försvinner från high-end-telefoner och även större enheter som the new iPad Pro. Så det är dags att gå ut och få en anständig par USB-C hörlurar, eller hur? Inte så snabbt.

Till skillnad från den tillmötesgående analog port som har funnits i årtionden, att få ljud ur en USB-port C enbart kräver en liten digital finagling. Och det är ett problem, eftersom digitala format är mer komplexa, och alltför ofta är oförenliga.

Medan det finns ett par set med hörlurar på marknaden med en USB-port C, de är i allmänhet ganska medelmåttig dålig kvalitet, till skillnad från vissa av de alternativ som finns för Apples liknande Lightning-porten. Mellan ett dåligt val och dålig kompatibilitet, de är bara inte värt besväret med, åtminstone tills marknaden lägger sig på en mer tillförlitlig standard.

Urval Suger

Din fina nya telefon skulle komma med ett par USB-C hörlurar som en sorts ursäkt för att vara oförenlig med alla de andra som du redan har. Om den gör det, hänga på dem. Oddsen är att du inte kommer att hitta ett bättre par någon gång snart.

Medan det finns en handfull leverantörer av USB-C hörlurar på Amazon om de vill, det finns ytterst få alternativ från pålitliga tillverkare… av vilka de flesta verkar vara mer intresserade av att sälja Lightning-utrustade hörlurar, om de vill gå för en icke-analog alternativ alls. Google säljer en uppsättning av fast Pixel knoppar för sina telefoner och Chromebook-datorer, och de är rimliga på $30. Dito för HTC, OnePlus, och Xiaomi. Men utöver det, dina val får successivt smalare, särskilt om du inte bryr dig om i-örat knoppar.

Razer säljer ett par USB-C “Hammerhead” knoppar som är dåligt-även granskat om du gillar lime grön färg och gamer branding. JBL gör en uppsättning av knoppar som kallas Reflektera Medveten C, men de är inte ens säljs längre—och det kanske är för det bästa, eftersom användarna säger att de hade en otäck vana att helt enkelt dör. Det bästa valet för en premium USB-C knoppar verkar vara Libratone Q Anpassa sig, som sport hårdvara brusreducering i flera nivåer. Men $120 är en hel del att betala för ett par av trådbundna hörlurar som bara arbeta med en av dina prylar.

Finns det några andra produkter som är tekniskt kompatibla med USB-C, eller åtminstone några telefoner som använder det, som AiAiAi hörlurar Google har på sin online-butik. Men det ställer bara använder en USB-C huvudet på en analog kabel, så det är inte riktigt värt att titta på över adapter som förmodligen kom med telefonen.

Kort sagt, ditt val är i princip “billiga” eller “ingenting”. Och om du kommer billigt, varför inte bara suga upp det och använd en adapter ändå?

De Normer som inte Är Standardiserade

I teorin, ett par USB-C hörlurar kan vara ganska bra. Till skillnad från en analog, digital hårdvara behöver en integrerad DAC (digital-till-analog-omvandlare), som har potential att leverera mer fullständig och tillförlitlig ljudkvalitet.

Om du måste köpa USB-C hörlurar, OnePlus Kulor är förmodligen de som att få.

Men potentialen är hittills inte har genomförts. Några av USB-C hörlurar på marknaden hävdar tricket att plugga en miniatyr DAC in sina kablar, som OnePlus Kulor. (Och tangentiellt: “Kulor” är en hemsk, hemsk varumärke namn för någon produkt som du bokstavligen fastnar i ditt huvud.) Men första recensioner säger att de bara ljud anständigt, så den lilla DAC är inte något att bli upphetsad över. De är förmodligen de bästa plocka av den aktuella marknaden på $20, förutsatt att din telefon inte har några större problem med programkompatibilitet.

Och det är precis det: ett större problem med digital-analog-split är dess potential för kompatibilitet huvudvärk. För att uttrycka det enkelt, det finns mer än ett sätt att få ljud över USB-port C och i din öron, och inte alla tillverkare eller tillbehör tekokare håller med. Till exempel, en användare rapporterar att HTC: s freebie hörlurar inte fungerar på konkurrerande enheter eftersom HTC använder en annan USB-C audio system. Den Libratone Q Anpassa sig, som marknadsförs för Pixel telefoner och Pixelbook bärbara datorer, inte kan använda dess in-line mikrofon för telefonsamtal på någon annan enhet.

Mic i Libratone USB-C knoppar inte arbeta med icke-Pixel-enheter.

Det är en enda röra. Även om det är möjligt att branschen kommer att bosätta sig på en mer tillförlitlig standard i framtiden, just nu du är bättre att undvika allt detta och bara använda en USB-C-till-hörlurar adapter kabel, så du vet att de analoga audio kommer att fungera. Om det alls är möjligt att använda en som kom med telefonen, eller en ersättare som gjorts för samma modell.

Använd Bara Trådlösa Redan

Audiofiler kommer att tala om för dig att trådlösa hörlurar kommer aldrig att låta så bra som en fast uppsättning (helst med en liten förstärkare och DAC). Och tekniskt sett, de är korrekta. Men ända sedan Apple inkluderat den mest tunn, mest eleganta uppsättning av vita hörlurar i lådan med den ursprungliga iPod, har det varit klart att tillverkare och den största delen av konsumenterna egentligen inte är intresserad av hifi-ljud från mobil tech.

Så Apple ‘ s nu gjort det klart att man vill få människor att använda trådlöst, och som är sin vana, Android-tillverkare har följt efter. Samsung verkar vara den sista stora holdout, men i mars i riktning mot en allt tunnare telefoner verkar tyda på att även Samsungs flaggskepp kommer inte att hänga på hörlursuttag för lång. Visst, du kan försöka att följa den nya hamnen standarder. Det fungerade riktigt bra för Apple-kunder som köpte Lightning-uttag för hörlurar som aldrig arbetat med MacBooks och nu inte kommer att fungera med den senaste ipad heller. I ett par år Apple kan besluta att, eftersom alla dess enheter kan ladda trådlöst, de behöver inte någon hamnar på alla, och då även USB och Blixtar kablar själva kommer att vara föråldrade. Det skulle vara en mycket Apple flytta.

På bilden: framtiden. Den laggar, låg-fi, måste-ladda-alla-andra-dag, dum, dum framtiden.

Trådlösa hörlurar ljud över Bluetooth är att förbättra, med nyare standarder som aptX och W1. Och de är att bli billigare också: du kan hitta en uppsättning Bluetooth-knoppar eller burkar för under $20 nu. De kommer inte att vara mycket bra, men det är inte som om $20 kabelanslutna hörlurar kommer att blåsa du bort heller.

LÄS DETTA TOOThe Bästa Verkligen Trådlösa Hörlurar (Som inte AirPods)

Kabelanslutna hörlurar är enklare och inte behöver laddas. Men nu när telefonen beslutsfattare har beslutat att hörlursuttag hör hemma i dammet bin historia intill disketter och 8-spår, de har blivit lika mycket av ett problem att använda som Bluetooth-hörlurar, utan frihet. Om du kan helt enkelt inte brytt sig om att regelbundet ladda upp en extra pryl, eller du har redan investerat i extremt high-end hörlurar med sladd, det är dags att byta.

Tillverkare av mobiltelefoner skulle kunna göra en enorm konsument-inriktade skift i sin design under de närmaste åren—men det är verkligen inte i sina bästa intressen. Det är mer sannolikt att de kommer att fortsätta att verka för hög kvalitet trådlöst ljud, och kanske om vi har tur, bosätta sig på en mer universell standard för direkt ljud över USB-C. Under tiden, det är en riktigt dålig tid att shoppa för ett par USB-C hörlurar—göra med en adapter för nu, eller grus tänderna och gå för Bluetooth.